Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
mehmet
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
|
Konu: 40 derece ates...... Gönderim Zamanı: 26 Nis 2009 Saat 14:55 |
kadır bey merhaba;
10 aylık bır oğlum var.cuma akşamı ateşi 40 dereceye cıktı,fitil ve şurup verip düsürdük ama bu sabah atesı 40 derece olunca arastırma hastanesıne götürdük.kan ve ıdrar tahlılı yaptılar.bogazında ıltıhap.kanında ıltıhap ve orta kulak ıltıhabı dedıler..sıze verdıklerı surupları yazıyorum.bana acıl cevap verırsenız cok sevınırım.suruplara sız onay vermeden baslamak ıstemıyorum.
minoset(3 defa 1 ölçek)
klamoks bıd(12 saatte bır olcek)
dolven(3 defa 1 ölçek)
ve günde 1 defa paranox fıtılın yarısı.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118573
|
Gönderim Zamanı: 27 Nis 2009 Saat 09:51 |
Hastanızda ne olduğunu bilmiyorumki tedaviye bir onay vereyim!!,Siz önce bir şu tahlil sonuçlarını bir yazın, önce ne var ne yok onu anlayalım, tedavi arkadan gelir.
|
 |
mehmet
Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Nis 2009 Saat 10:08 |
atesı bu sabahta cıktı.sonucları aynen yazıyorum.
CRP 21,7
IDRAR SONUÇLARI NORMAL yazmıslar fakat altına HER SAHADA 1-2 LOKOSIT GORULDU yazıyor.
WBC 20,4
LY% 8,9
MO% 1,7
LY# 1,8
MO# 0,3
RBC 4,71
HGB 12
HCT 37,7
MCV 80
MCH 25,5
MCHC 31,8
RDW 13,9
PLT 447
MPV 6,3
PCT 0,284
PDW 11,8
GR# 18,3
GR% 89,4
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Nis 2009 Saat 11:25 |
WBC yüksekliği, çocuğunuzda bir "enfeksiyon" olduğunu gösterir. "Sepsis" lafıda nereden çıktı... Sepsis yani kanında mikrop olması çok farklı ve ağır bir durumdur, hastaneye yatırılarak tedavi edilir. Sepsis, öyle ağızdan antibiyotikle tedavi olmaz. Bu laf sadece doktorun, kendisini önemsetmek ve sizi biraz telaşa düşürmek için söylediği bir saçmalıktır, dikkate almayın. Bu laf maalesef günün modası. Yeni yetmeler bu lafı ve birde, "bronşit başlangıcı veya zatürre başlangıcı" gibi saçma lafları nedense pek benimsediler.
Siz ne yapacaksınız, size sadece "Klamoks" yeterlidir. 200mg. günde 2x1 ölçek verin. Ateşi ile fazla uğraşmayın, ateşin faydası var, zararı yok.
|
 |
mehmet
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Nis 2009 Saat 10:37 |
kadir bey merhaba;
konuyu tekrar anlatmamak için eskı yazının altına yazdım.dün aksam saat 7 de şurubu verdim,2 saat sonra bütün vücuduna isilik gibi kabarcıklar oldu.bazısının içi su toplamış gibiydi.başka bir araştırma hastanesine götürdük.igne yaptılar her çocukta olabilir dediler.yarım saat sonra geçti.başka şurup verdi.okuyabildigim kadarıyla reçeteden yazmaya çalışıcam daha almadım.macrol ve zyrtel(c olabılır).ayrıca mutlaka cildiye doktoruna goturmem gerekıyormuş.bu ilaçları almalımıyım?oğlum cumadan beri hasta ve ben hala tedaviye başlayamadım.çok mu geç kaldım?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Nis 2009 Saat 13:15 |
Macrol'de Klamoks gibi bir antibiyotiktir. Çocuk hangisini rahat alabiliyorsa, onu kullanın. Döküntü sakın "Suçiçeği" olmasın???
|
 |
mehmet
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Nis 2009 Saat 14:26 |
su çiçeğini cıkardı.size yazmıştım ilaç ismini siz vermiştiniz.kullandık ve geçti yigenımden bulaşmıştı.klamoksu tekrar kullanırsak aynı döküntüler gene olmaz mı?hastanede solunum sorunu yaşayabilir.ölümcül alerjik reaksiyonlar gösterebilir dikkat edin dediler.bütün vücudu kıpkırmızı oldu ve üzeri ateş gibiydi.ben ne yapacağımı bilmiyorum kadir bey oğlum sureklı uyku halinde ve kulağı için hiçbirsey yapamadım hala.boşuna hastanelere götürüyorum cocuguma hıcbır faydaları yok.hırpalanmaktan baska bısey olmuyor.hepsı ayrı seyler soyluyor.rıca edıyorum bana bır yol gosterın daha kotu olmasından korkuyorum.
|
 |
mehmet
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2009 Saat 09:44 |
kadir bey günaydın;
dün bütün gün hiç bir ilac kullanmadığım halde aksama dogru poposunda yıne aynı kızarıklıklar vardı ve daha sonra gectı.dıger annelere yazdıgınız yazıları okudumda kulakla ılgılı bır problem olsa cocuk susmaz demışsınız fakat bızım atesten baska bır sıkayetımız yok.sadece bugun kuru oksuruk basladı.zyrtec ıcın yazılarınızda atopik egzama için verilir demişsiniz.biz alerjinin ne oldugunu bıle bılmıyoruz.size sormak ıstedıgım;
1-abtıbıyotıkler ıcın her ıkısıde aynı demıssınız.tekrar kullanmaya baslarsam alerjı tekrar olursa napıcam?
2-zyrteci dr yazdı ama sızce kullanmalımıyım?
sıze sonucları yazmıstım,enfeksıyon var demıssınız.atesı dustu suan hıc sıkayetımız yok.ama kafam cok karıstı neyı kullanmalıyım bılmıyorum.
|
 |