Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gece uyku problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGece uyku problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
arda07 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: Gece uyku problemi
    Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 16:11

Kadir bey, oğlum şuanda 25 aylık. Ancak doğduğundan beri uyku problemi yaşıyoruz. 20 aya kadar oğlumu emzirdim. (Anne sütünden keserken sorun yaşamadım) uyku sorununu kendi doktoruna danıştığımda uzun süre anne sütü emdiği için demişti. Ancak kestikten sonrada öğlen 1-2 saatlik uykusunda sorun yokken geceleri 10-15 kere uyanmaya devam etti. Doktoru fiziksel bir sorun olmadığını uzun süre emdiği için psikolojik olabileceğini söyledi ve atarax isimli bir şurup verdi. Hergün aynı saatte şurubu vererek yatırmamı söyledi. Denilen gibi 15 gün boyunca şurubu verdim ve aynı saatte yatırdım.  Uyanma aralıkları 7-8 e düşebildi. Tekrar gittiğimde gece yatmadan önce doyurmamamı yatmadan 2 saat önce bişeyler yemesini söyledi bu da işe yaramazsa psikolog ile görüşmeme istedi.  Uyku sorunu için psikolog ile görüşmelimiyim bu konuda yardımlarınızı rica ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117722
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 18:27
Herhalde psikolog sizin için....Psikolog çocuğa ne yapacak...Bana kalırsa, gündüz çok uyutuyorsunuz. Gündüz uykularını azaltın.
Yukarı Dön
arda07 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 13:31
Gündüz en fazla 1 saat uyuyor zaten tamamen gündüz uykularını kesmelimiyim?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117722
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 15:42
Denemekte fayda var..Birde iyice bir yorulsun.
Yukarı Dön
arda07 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 23:12

Tamam denemekte fayda var dediğiniz gibi teşekkür ederim Smile

Yukarı Dön
asiyegundogdu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 23:26
merhabalar. aynı dertten bı donem bende muzdarıp oldugum ıcın fıkrımı yazmak ıstedım. oncelıkle gece uykudan uyanıp aglayan bırını avutmanın zor oldugunu biliyorum.

ben de oğlumu 2 yasına kadar emzırdım. gece emzırme saatlerı bellıydı herzaman aynı saatte uyanır emerdı. sorunsuzca memeden ayrıldıktna sonra da aynı saatlerde yıne uyandı. ilk öncelerı bıberonla ınek sutu verıyordum o saatlerde acıkmıstır dıye. ama baktım ki bu pek acıkmışlıktan degıl susa sa dahı susuzlugunu sutle gıdermeye calısıyor. uyandıgı saatlerde kalktım ve yenıden uyuttum (ki benimki ayakta salanarak uyuyordu) bu böyle 10-15 gun surdu. sanıyorum baktı gordu uyansa da sut veren yok yıne pıspısleyıp uyutuluyor, en ıyısı uykumu bolmıyım ben uyıyım sabah uyanayım dedı Big%20smile ve gece uyanmalarını bıraktı.

belkı sızın cocugunuz da alısık oldugu emme saatlerınde uyanıyordur. hiç ilgilenmedne ve uyksunu acmadan nasıl uyumayı tercıh edıyorsa uyuma yontemıne gırısırsenız umıt edıyorum sız de kısa zamanda gece uykularınızı duzene sokarsınız.
Yukarı Dön
arda07 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2009 Saat 00:23
Merhaba, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bende oğlumu ayakta sallayarak uyutuyorum gece uyandığında her seferinde su içiyor , sırtını sıvazlıyorum tekrar uyuyor bazen yanında yatmamı istiyor. (ama her gece 7-8 kere uyanmak beni çileden çıkarıyor tabii Cry )  bu gece su vermeden uyutmaya çalışıcam yarında öğlen uykusunu kesicem bakalım umarım başarılı oluruz. Tekrar teşekkürler KizBebek
Yukarı Dön
cemrem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2009 Saat 14:21
bende deneyimimi paylaşayım dedim.benim kızımda 22 aylık.ve 22 ay boyunca çok sıkıntı yaşadım.enaz 7-8 kez uyanıyordu.ilaç falan hiçbirşey etkilemedi.gündüz yalnız 1,5 saat uyuyordu.bende çıldırmak üzereyken bir gece ilk kalktığında gidip süt veremeyeceğimi su içerse vereceğimi söyledim.önce ağladı bayağı sonra suya razı oldu.bir sonraki kalkışında susamadığınıda düşünerek kalkmadım.ağladı ağladı uyudu.bu 3-4 gün sürdü.şimdi 1-2 kez kalkıyor.sütü sabah 5-6 gibi kalktığında veriyorum o zaman biraz daha geç kalkıyor.ağlamasına dayanmak zor ama işe yarıyor.10 gün oldu,ben inanamasamda hala yoluna girmiş gibi görünüyor Shocked 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.