merhaba dr.bey
oğlum emir 32 aylık 12 kg.boy 89
pazar sabahı ateşlendi, 39 a kadar yukseldi surup ve banyo işe yaramadı, dr.a goturduk boğaz ve kulaklarına baktı antibiyotik verip vermemek için kan tahlili yaptırdı, tahlil sonucunda CRP serum 38,6 mg/L ref.değ: 00-5.0
tam kan sayımında da
PLT Flags
WBC 7.5
RBC 3.89
HGB 10.6
HCT 31.3
PLT 168
PCT 117
WBC Flags : L1
DIFF
%LYM 11.1
%MON 8.1
%GRA 80.8
Bu da tahlil sonucları dr. virus bakteriyel antibiyotik yazmak zorundayım dedi ibufen ve amoksilav BID fort verdi (tam ölçekden az yarımdan fazla dedi doz da yetersiz gelirmiş olabilir mi?) hastanede birde antibiyotik iğne vurdu.
sizin yazılarınızda bahsettiğiniz WCB düşükse viraldir sozunuzu hatırladım ama tahlilde 2 WBC old.için kafam karıstı dr.a itiraz edemedim. doğrumu hala bilemiyorum.
pazartesi ve salı antibiyotiği kullandım ama ateş surmeye devam etti, yine sizin eğer bakteriyel ise antibiyotik sonrası atesin kesilmesi gerektiği aklıma geldi
ateş 38 den aşağıya dusmeyince aynı dr.a bugun goturdum, dr.boğazlarına baktı beyaz anjine donmus boğpazlarında beyaz iltihaplar var dedi, iğne daha etkili olacak dedi ve( ilk dozunu bugun vurdu) 6 gun boyunca CLİN ampül 300 mg ateşle seyrederse novalginle enjekte edilmesini tavsiye etti, ayrıca kanının cok dusuk old.nu ve tedavi sonrası ferruma başlamamı soyledi.
1-sizce bu tahlilllere gore bakteriyelmi? iğnelere devam etmelimiyim?
2- tahlilde Wbc derken nereye bakmalıyız?
3- Tedavi sonrası Ferruma başlamalımıyım?
4- Başta belirttiğim CRP Serum değerinin cok yusek cıkması neyin alametidir?
su an oğlumun atesi dustu ve hala ateşlenmiş değil, halsiz ve iştahsızlığı devam etmekte, başka tavsiye ve önerileriniz varsa benim için cok önemli, şimdiden cok teşekkür ediyorum
Düzenleyen fatmabek - 11 Mar 2009 Saat 00:02