Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - cilt problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumcilt problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesajın Direkt Linki Konu: cilt problemi
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2009 Saat 10:37
Merhaba,
benim kızım 1.5 yaşında, 2 hafta önce genital bölgesinde kırmızı küçük notktalar halinde bişeyler çıktı, cildiyeye götürdüm, doktor nemli kalmaktan dedi bol bol havalandır dedi, alt temizliğinden sonrada iyice kurulamak için kurutma makinası kullan ded, 3 tane krem verdi, karıştırarak sür dedi, aynen 1 hafta uyguladık kremleri, ama kızım saç kurutma makinasına izin vermiyor, korkuyor, olabildiğince havalandırmaya çalışıyorum hemen bağlamıyorum bezini ama kış olması sebebiyle birde henüz tuvalet eğitimi de almadığı için altını uzun süre açık bırakmam imkansız....
kontrole götürdük geçmiş dedi doktor ama şimdi tekrar kızarık noktalar oluşmaya başladı,neden olduğunu anlayamıyorum,doğduğundan beri pişik bile olmadı, şuana kadar böyle bişey yaşamadık şimdi neden oldu anlayamadım, kızımın cildi biraz hassas ona göre ürünler kullanıyorum,hala her alt temizliğinde pişik kremi sürüyorum...
acaba alerjik bir durum veya başka bişey olabilir mi? beslenmesinde herhangi bir değişiklik olmadı sadece son 20 gündür bal sevmeye ve tereyağı ile karıştırarak 2 tatlı kaşığı kadar onu yemeye başladı, bal dan kaynaklanmış olabilir mi?
bilgilendirirseniz çok sevinirim, çünkü benim takıldığım nokta şimdiye kadar böyle bişey yaşamadık şimdi olmasının sebebi başka bişey olabilir mi?
papatya
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117930
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2009 Saat 11:22

Önemli bir şey değil. Eczanede "Eau borique %3 solusyon" 300ml. hazırlatın ve "Ultralan pomad" alın. Altını her açıp temizledikten sonra, %3 lük eau borique sol. ile nemlendirin. Sonra, herzaman kullandığınız pişik kremini sürün. Sadece 2 defa (sabah-akşam) Ultralan pomad kullanın. Altı bezli olduğu sürece bunlar olur. İyileşince gene sadece pişik kreminizi sürün.

Yukarı Dön
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 138
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2009 Saat 15:22

yanıtınız için teşekkürler ama tekrarladığı için endişelendim doğrusu, ben her altını açtığımda nivea soft cream poposil ile silip sonrada kağıt havlu ile kuruluyorum birde sebamed pişik kremi sürüyorum, bu aralar sık sık altını değiştirip bu işlemi uyguluyorum birazda bekliyorum havalandırıyorum, bu yaptıklarımda bi yanlışlık varmı kullandığım ürünler vs etkiliyomudur bilmiyorum, bugün farkettim bazı 1 -2 kızarık noktacık sanki üstü soyulmuş gibi olmuş....bende daha önce doktorun verdiği 3 kremi yine aynı şekilde karıştırıp sürdüm...nasıl geçecek bunlar bilmiyorum dediğim gibi ilk defa oldu, çocuk doktorumuzda poposil kullanma diyor normal suyla yıka diyor her alt değişikliğinde...cilt doktoru poposil kullanabilirsin dedi kafam karıştı....her alt değişikliğinde suyla yıkamak çok zahmetli her zaman yapabileceğim bişey değil yazın yapıyordum kaka yaptığında ama şimdi kış sonuçta....tuvalet eğitimi için erkenmi sizce ne zaman başlamalıyım...bezlendikçe olacaktır dediğiniz için soruyorum...aslında kaka yaptığını söylüyor ara sıra....lazımlık alıp kış olmasına aldırmadan başlasammı diyorum aslında mayıs gibi başlamayı düşünüyodum, şuan kızım 19 aylık kızımın tepkilerine göre davranıp başlasam erken olurmu doktor bey....ısrar etmeden zorlamadan...banyo ve tuvalete çok ilgisi var konuşuyoda, benim dediklerimide anlıyo çoğunu, lazımlık mı tavsiye edersiniz, çocuklar için klozet kapağı oluyo ya özel onlardan alıp direk klozete mi alıştırmak lazım, ama klozet için de çocuğun ayakları yere basmalı deniyor bağırsaklarda hareketi sağlamak açısından.....çok uzattım kusura bakmayın zaten danışmak istediğim bir konuydu yeri geldi danışayım dedim...çok sağolun değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler....iyi çalışmalar....Filiz ve İremden saygılar, sevgiler...

papatya
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117930
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2009 Saat 17:07
Altı bezli olduğu sürece bunları göreceksiniz, önemli değil. Kızarıklığı görür görmez, Eau borique kullanın, faydasını göreceksiniz, poposillerin bir zararı yok. kullanın. Tuvalet eğitimi filan vermeyede teşebbüs etmeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.