Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızım çok mu zayıf:(:(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızım çok mu zayıf:(:(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ecrinnur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızım çok mu zayıf:(:(
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2009 Saat 10:19

Merhaba Doktor Bey;

3 aralık 2008 doğumlu bir kızım var 48 cm 3.850kg dünyaya geldi.şu an 61 cm ve5.500 kg.baş çevresi 39.5.gören herkes zayıf olduğunu söylüyor.sitenizdeki persentil hesaplamasına görede değerleri boy hariç nprmal değerlein altında çıkıyor.sadece anne sütü veriyorum.sütümün çok doyurucu olmadığını düşünüyorum ama mama da vermek istemiyorum.bazen kızım sürekli emmek istiyo ben doktorumuzun tavsiyesi üzerine kilo alması için 2.5 satte bir emzirmeye çalışıyorum.hıçkırığı  çok oluyo ve alttan çok gaz çıkartıyo siz bunun gazını iyi çıkartamadığından olduğunu yazmışsınız.bu kio almasına engelmidir?.ama gazı olsa ağlamaz mı?kızım oldukça uslu gündüz çok uyumasada geceleri her gece saat 10 da uyuyor ve sabaha kadar uyanmıyor .doktorumuz emzirmek için uyandırma dedi ama bana çok uzun geliyo aç aç uyumasını istemiyorum.sizcede uyku düzenini bozmamalımıyım.kafam çok karışık.daha dün doktora gittik idrar tahlili falanda yaptırdım.temiz çıktı.sizinde önerileriniz duyarsam çok mutlu olucam.şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119286
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2009 Saat 11:17
Biraz kilo eksiğiniz var. Bana kalırsa biraz takviye gerekiyor. Gece 4 saatte bir beslerseniz iyi olur. Ben sadece kilosu iyi olan bebekleri uyandırmıyorum. Sizinkinin uyandırılması şart. Uyandırma lafın gelişi, uykulu halde bile memeye tutabilirsiniz. Genede yetmeyebilir, mama gerekebilir. Eğer mama alamıyorsanız, normal kutu sütlerinden, 1/4 oranında su katarak verebilirsiniz. 1 yaşının altında çocuklarda süt allerjisi 100 çocukta 3 ünde görülür, sizde olacak diye bir kaide yok, verip bir deneyin. Reaksiyon olursa, mama veririz.
Yukarı Dön
ecrinnur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2009 Saat 13:14

Doğumdan sonra sütüm çok  geç geld ive bebeğim 3.gününde sarılık oldu bir gece küvezde yatıp fototerapi aldı ben ondan sonra zaten günde 60cc lik mama verdim.durmuyordu çünkü.şu an ikinci mam akıtusuda bitmek üzere doktorumuz ısrarla mama verme emmeyi bırakır diyor.kaşıkla mama vermeyi denedim.kabul etmiyor.biberona da alışırsa emmeyi bırakmasından korkuyorum.doktorumuz izmirde özel bir hastanenin uzman doktoru ama nedense söyledikleri pek içime sinmiyor.zaten bu iki kutu mamayıda onun haberi olmadan verdim:):)kilosu iyi diyor.nersi iyi anlayamıyorum.Doktorumu değiştirmem gerekiyor.buarad çok teşekkür ederim yardımınız için.günde nekadar mama vereymeliyim onuda yazarsanız sevinirim şimdiden çok çok teşekkürler..KizBebek

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119286
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2009 Saat 16:16
Eğer hiç anne sütü almıyor olsa idi, Çocuğun kilosu başına 100ml. mama yeterlidir diyebilecektim.Yani hiç anne sütü almıyor olsa idi günde en az 550-600ml. mama alması gerekiyordu. Anne sütü olduğundan hesap yapması zor. En iyisi, öncelikle anne sütü verin, yetmiyorsa mama verin. Biberon deliği ufak olsun, tembelliğe alıştırmasın.
Yukarı Dön
ecrinnur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2009 Saat 17:13

Teşekkür ederim..Pig

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.