Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DİLEK08 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 222
Mesajın Direkt Linki Konu: aşı
    Gönderim Zamanı: 29 Oca 2009 Saat 17:19
merhaba kadir bey.benim sorum özel aşılarla ilgili.
  kızım 19 mart 2008 doğumlu.sağlık ocağındaki aşılarımızı düzenli yaptırıyorum.
  ishal aşısını yaptıramadık şimdiye kadar bir sorun olmadı bundan sonra ishal olma ihtimal varmı? varsa korumak için nelere dikkat etmeliyim?
  birde pnömokok aşısının ilk dozunu özel yaptırdım.şimdi sağlık bakanlığına girmiş.2.dozu orda yaptırdım.aşılar arasında fark varmıdır.ben özelde 30 tlye almıştım.bazı arkadaşlar 120 tl diyor.marka farkımıdır sizce.

pnömokok aşısını yaptırdığım tarihler
 1.doz 6.5 aylık
2.doz 8.5 aylık
3.doz 10.5 aylık(haftaya yaptırıcam)
4.doz içinde 1 yaşında yaparız dediler.bir yazınızda 5-7-9 ve 15.aylar demiştiniz 4.dozu 15.aydamı yaptırayım yoksa bu son yapılma zamanımıdır
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118397
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2009 Saat 18:27
Pnömokok aşıları aynı deği .Sizin yaptırdığınız, büyüklere yapılan Pneomo23 aşısı "Prevenar" olması lazım..Sağlık ocağının aşı takvimini takip edin, Pneomo23'ü yapılmamış farzedin. Doğru,120 TL olan PREVENAR..Yapılması gereken bu..
Yukarı Dön
emircanım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2009 Saat 12:53

merhabalar doktor bey.benim oğlumda 10 aylık. özel aşıların hiç birini yaptıramadım.bu konuda bilgim yoktu.pnömokok aşısı sağlık bakanlığına girmiş ama 10 aylık olduğu için yapmadılar doktorunuza sorun onaylarsa yaparız dediler.yaptırmak için geçmi kaldım.

yaptıramazsak ne gibi zararı olur.hangi hastalıklara yol açabilir.oğlum şu an grip çok ağır geçriyor.ateşini çok zor düşürüyoruz.aşıları yaptırmamamla bir ilgisi varmıdır.cevaplarsanız sevnirim.

Yukarı Dön
DİLEK08 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2009 Saat 13:03

pnömokokla ilgili aydınlattığınız için teşekkürler.bir de ishal aşısını sormuştum.onu yaptıramadım ishal olmaması için nelere dikkat etmeliyim.

bundan sonra hangi özel aşılar var yaptırılması gereken zamanlarıyla yazarsanız çok memnun olurum.kızım şu an 10.5 aylık.sadece pnömokok yaptırdım.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2009 Saat 14:23
İshal aşısı 3. aydan büyüklerde yapılmıyor. Zatürre için, mecburiyet yok.10. ayda başlarsanız, toplam 3 doz yeterlidir. (10.-12. ve 14. aylarda)
Yukarı Dön
DİLEK08 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2009 Saat 16:45
merhaba doktor bey.özel aşılarla bilgi verirmisiniz.özel aşılar nelerdir? ne zaman yaptırılmalıdır?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2009 Saat 17:04
Sayfanın başındaki "Aşılar" kısmına bakın hepsi yazılı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.