Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
|
Konu: Demir Eksikliği Gönderim Zamanı: 28 Oca 2009 Saat 16:48 |
merhabalar Kadir bey.. bir arkadaşa verdiğiniz cevabı okurken dikkatimi çekti.. HGB 10'un altına düşmedikçe kansızlıktan şüphelenilmez diye.. Benim oğlum 21 aylık.. yaklaşık 5-6 aydır Hgb 11-12 civarları. bundan 2,5 ay önce doktorumuz bir de depolarına bakmak istedi. Feritin 6,3 çıktı. Fe..um demir şurubuna başlattı , günde 1 tatlı kaşığı.. 3 sonunda tekrar test yapılacak dedi.. bu arada oğlum sık nezle olan bir çocuk.. 2 nezle arasında genellikle 15 gün iyi oluyor.. doktorumuz buraların en tanınmış doktorlarında diye çok güveniyoruz.. demirin fazlasının da zararlarını gerek sizin yazılardan gerek başka kaynaklardan hep okuyoruz. sizce yanlış yolda mı gittik?
vakit ayırdıgınız için teşekkürler..
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117387
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2009 Saat 16:58 |
Tam üç kağıt. Tabii çocuğunuz büyüdü, eskisi kadar doktora sık gitmiyorsunuz, bu ilaçlarla artık devamlı hasta olursunuz, doktordan çıkamazsınız. Eğer Hgb. 10'un altında değilse, uğraşmayın.
|
 |
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2009 Saat 18:39 |
anlıyorum hocam teşekkürler.. peki hgb değerinin 11-12 lerde seyretmesi ortalamanın hakikaten birazcık altı mı sayılıyor yoksa çocuklarda, hele de sık nezle olanlarda normal bir değer mi?.. yani uğraşmasam bile dikkat etmem gereken unsurlar var mı.. örneğin oğluma hemen hemen hergün az veya çok et yediriyorum. ama insanoğlu hergün benzer şey yemek istemeyebiliyor ve dolayısıyla et yediremediğim günler de olmuyor değil..
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2009 Saat 09:43 |
Normali 11 ... 12 normal üstü.. Benim "Demir eksikliği anemisi" makalemi okursan, teferruatlı bir şekilde işin aslını öğrenmiş olursun.
|
 |
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2009 Saat 12:51 |
ben tüm yazılarınızı okudum sanıyordum bunu nasıl atlamışım  bendeki tahlilde ref. aralığı 13-17 yazıyor sanırım onun için yanılgıya düştük ve korktuk.. boşuna vaktinizi almışım Kadir bey.. teşekkürler
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2009 Saat 11:18 |
Kadir bey merhabalar. gene demir ve gene ben  doktorumuzun yukarıdaki dönemde verdiği demir ilacını 3 ay kullanmıştık. 3ay sonunda yapılan kan tahlilinde demir 17 çıkmıştı ve bıraktık ilacı. aradan 1 kadar zaman geçti. şimdi oğlumda gene halsizlikler başladı. aslına bakarsanız doğduğundan beri hiç 10un altına düşmemişti değeri ama aynı o dönemdeki gibi halsizlik başladı. koşup zıplamada bir eksiklik yok aslında ama sürekli uykusu geldiği zamanlardaki göz ovuşturma haraketleri yapıyor ve alakasız yerlere başını koyuyor kısa süreliğine de olsa. şimdi gene doktoruma gitmeye kalksam gene kan alacak yavrumdan. sizce bu gerekli mi yoksa biraz daha bekliyim mi.. size göstermek istiyorum aslında ancak bu şekilde içim rahatlıcak ama ulaşım sıkıntım olabilir size.. kısaca tekrar hemen gidip kanına baktırmalı mıyım?
vaktinizi aldım, çok teşekkürler
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2009 Saat 13:19 |
Aklınızda kalacağına baktırın ve bana yazın. Size verilen referans aralıkları erişkinlerin. Kan aldırdığınızda, lab. şefinden rica edin size uygun yaş aralığını yazsın!!!
|
 |