Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ek gıda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumek gıda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sarp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Konu: ek gıda
    Gönderim Zamanı: 27 Oca 2009 Saat 16:46
merhabalar Kadir Bey
ben sizden ek gıdalar hakkında bilgi almak istiyorum.Bebeğim 5. ayına giricek sütüm yeterli suan ek bişey vermiyorum ama 6.aydan sonra yavaş yavaş ek gıdalara baslamayı düşünüyorum ve önceden araştırıyorum.çünkü benim çevremde evimize her gelen konuk bebeğe sunu ver bunu ver yani çok karışıyorlar anlatabiliyormuyum ayıp olmasın diye ses çıkaramıyorum geçen gün çikolata emdiriyorlardı çok sinir oldum ama bişey diyemedim.ben bu konuda bilgi toplayıp onların yalan yanlış bilgilerine karsı çıkmak istiyorum Dr kızıyor diye.sizinden öğrenmek istediğim ilk neyle baslamalıyım,su vermeye nezaman baslamalıyım,ayrıca bebeğe yemekleri rondodan geçirip verirsen ilerde püreli şeyler yemek istemez diyorlar ne derece doğrudur? şimdiden tesekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117883
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2009 Saat 10:09
İlk 6 ay mümkünse hiçbir şey vermiyoruz...6. aydan sonrada ancak anne sütü yetmiyor ise, ek gıda düşünülebilir. Dikkat edin, yaşlı kadınlarda "çocuk besleme içgüdüsü" çok barizleşir, ve bu tip kadınlar, çocuk besleyebilmek için size çamur atarlar, yemeyin!!!Eğer gerekirse, ilk ek gıdası, süt olmalıdır. Herhangi bir marka kutu sütü olabilir, mama gereksizdir, birde açık süt olmasın. Her çocuğun pürtüklü gıdaya geçme zamanı soya çekim olarak farklıdır. Kimi erken, kimi geç geçer. Sizin "rondo" nuzun bir etkisi yoktur.. Su ancak, etli gıdalara geçildiğinde gerek olur, ama siz şüphelendiğinizde su teklif edin, ihtiyacı varsa içecer, yoksa içmez...
Yukarı Dön
sarp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2009 Saat 15:09
merhaba doktor bey oğlum Şubatın 3.de 5. ayına giriyor.kucağımda tutarken büzülüyor c şeklini alıyor mızmızlanıyor oturtunca susuyor.ayrıca severken bazen ayakları üzerine bastırıyorum fakat kayınvalidem geğreği batar diye bizi tersleyip duruyor.bırakın şu çocuğu geğreği batar ishal olur diyor.sizin yazınızda geğrek diye bir organ yok diye okumustum ama birkez daha sorup hepimizin içimizin rahatlamasını istedim. biz oturttuk bebişte 2 kez falan kakasını yapınca kayınvalidem ben size dedim ishal oldu çocuk yatır poposunu ovalıyım dedi.ovaladı.bir sitede bazı bebeklerin 4. aydan itibaren sırtını geliştirdiğini oturtulabileceğini okumustum ben o yüzden oturttum ama burnumuzdan getirdiler.lütfen bu konuya açıklık getirin umarım ki benim gibi birçok kişiyi rahatlatacaksınız.ayrıca oğluma 3 dilim mandalin emdirtmiş gece kayınvalidem bebek ertesi günü hep ağladı sonra gaz çıkardı sancılandı bu konularla nasıl baş edeceğiz yardım edin.aynaya bakarsada delirir kafayı yermiş ben aynada oynatırken öyle gülüyorduki bebeğim bende bunlar kocakarı lafı dedim ve küsmüştük lütfen yardım edin psikolojim bozuluyor.şimdiden tesekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117883
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2009 Saat 20:24
Sizin işiniz zor!!Çocuklar değil 4. aydan sonra, doğdukları günden itibaren otururda, basarda..Öyle 4. aydan sonra yok sırtı gelişirmiş, beli kuvvetlenirmiş böyle cahil doktorların lafına da bakmayın. Bunların hiçbirşeyden haberleri yok. Eskilerin görüpte korktukları hadise, "Raşitizm" dediğimiz, Dvitamini eksikliğinden dolayı olan bir kemik eğrilmesidir. Şimdi niye hiç öyle bir şey yok. Maalesef bazı saf doktorlar işin aslını feslini bilmeden bu cahilce laflara kılıf uydurduklarını sanıyorlar. O doktorların, kocakarılardan hiçbir farkı yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.