| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
diloş
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 23
|
Konu: süt Gönderim Zamanı: 18 Oca 2009 Saat 17:29 |
|
merhabalar doktor bey.21 aylık bir kızım var memeden yeni kestim ve yaşından itibaren geceleri yatmadan önce aptamil veriyorum,hiç inek sütü vermedim.artık gündüz uykusundan öncede süt istiyor,ben aptamil veriyorum.merak ettiğim birşey var?marketlerde pınar vb.markaların sütün içine prebiyotik vb. eklemiş oldukları devam sütleri var.sizce gündüzleri onlardan verebilirmiyim yoksa aptamile devammı edeyim.ben 3 yaşına kadar inek sütü verilmez diye biliyorum .fakat o sütleri görünce kafam karıştı.yardım ederseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 121862
|
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2009 Saat 20:03 |
|
Aptamil zaten "inek süt tozu" siz onu kuş sütü mü sanıyordunuz?? 4-6 aylardan sonra çocuklar kutu sütlerinden herhangi bir markayı içebilirler. Pastörize veya UHT olmasıda farketmez, hangisini rahat bulabiliyorsanız...Demek sizin oralarda bu şarlatanlığı 3 seneye kadar çıkardılar.Enteresan...Herhalde çocuğunuza peynir ve yoğurtda vermediniz bu yaşa kadar. Malum, onlarda inek sütünden yapılıyor..Herhalde yakında Aptamil dondurmasıda çıkarırlar..
|
 |
saka_78
Üye
Puanlar: 6
|
Gönderim Zamanı: 26 Oca 2009 Saat 00:34 |
|
hocam benim kızım 11 aylık çok hareketli bir bebek ve yemek yemeyi sevmiyor, en son 8 aylıkken götürmüştüm dr.a 8.4 kg kadardı şuan da 8.6-8.7 falan, süt ne zaman ve nasıl vermeliyim kızıma, sabahları işe gitmeden emziriyorum, genelde gece boyu da emiyor ama pek sütüm olduğunu sanmıyorum, beniyanında hissetmek için kalkıyor bence, kahvaltıda ben işe gittikten sonra 10.30 gibi falan yapıyor, 1 yumurta sarısı ve 1 kaşık m...pa mama ile, çorba yoğurt,meyve,sebze 2-3 kaşık yiyor, genelde ağzına aldığı şeyleri geri çıkarıyor ve oynuyor. allahtan ananemiz sabırlı oynatarak falan biraz daha yediriyor.....ok uzattım ama sütü nasıl verelim, kızımın bıngıldağı çok erken kapandı 4-5 ay gibi. dr. da vitamini kesti ama başka bir dr. verebilirsin dediği ve önerdiği için polivit kullanıyorum, uygun mudur, değerli vaktinizi ayırıp cevapladığınız için teşekkürler,
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Oca 2009 Saat 10:19 |
|
8 aylık iken 400g. fazlası varmış. Gelişme takibi için sayfanın başındaki "persentil hesaplama" bölümüne girin, oradan ne durumda olduğunu anlayabilirsiniz. Mama gereksiz, kutu sütlerinden kullanabilirsiniz. Bıngıldağın erken kapanmasının vitaminle bir ilgisi yok, uydurma, siz ikinci doktoru takip edin. Bunlar genetik özelliklerdir, dışardan etkilerle değişmezler. Ayrıca yumurta 9. aydan itibaren, hem rafadan hem akı ile birlikte verilebilir.
|
 |
inco
Üye
Puanlar: 13
|
Gönderim Zamanı: 26 Oca 2009 Saat 13:17 |
|
Hocam merhabalar.. Benim 3,5 aylık bir kızım var.Anne sütünü artırmaya dair pekçok şey okuyorum ama gerçeklik payı var mı bilmiyorum. Günde 3 yada 4 litre su buna ilaveten 3-4 bardak süt, bulgur soğan rezene ısırgan çayları bunlar arasında... Gerçekten bunları yapmam fayda sağlar mı? 2-2,5 saatte bir emziriyorum sütümün azalması mümkün mü yoksa evham mı yapıyorum?Bir de göğsün bebek tarafından tam olarak boşaltılması gerek diyorlar ben de kızımı olabildiğince memede tutuyorum artık sinirleniyor ve memeyi çekip çekip bırakıyor ama ben sıktığımda hala süt geliyor... bu kadar ısrarcı olmama gerek var mı yoksa diğer memeye sinirlendiğinde hemen geçeyim mi? Çok teşekkür ederim kolay gelsin
|
|
inciser
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Oca 2009 Saat 15:12 |
|
Anne memesi inek memesi değildir. Bebek emmeye başladığında süt salgılanmaya başlar. Göz yaşı gibidir,nasılki siz ağladığınızda hemen göz yaşı akıyorsa, süt vermeye başladığınızda, süt salgılanır. Azaldığında öbür memeye geçin, 2. memeyide verdikten sonra isterseniz birinci memeye tekrar dönün. Bu sırada birinci memedeki süt bezleri istirahat ettiklerinden, terar süt gelir... Çayların bir faydası olmaz.
|
 |