Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyku ve emzik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuyku ve emzik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ebraremel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Konu: uyku ve emzik
    Gönderim Zamanı: 21 Ara 2008 Saat 17:38
merhaba özlem hanım, kızım 8.5 aylık, uyurken emziğini veriyorum yatagında kendi kendine uyuyor. uyku dısında emziğini hiç kullanmıyor, fakat o olmadan da asla uyumuyor. geceleri tok yatırmama ragmen hemen hemen her saat bası uyanıyor aglamaya baslıyor, emziğini verdiğimde uyumaya devam ediyor, fakat emziğinin agzında olmadıgını farkettiği an uyanıyor, uykularımız bölük bölük yani. fakat nadiren de olsa bazı geceler deliksiz uyuyor, sabaha karsı acıktıgı için uyanıyor sadece. neden böyle acaba, emziğe alıştırmakla hata ettiğimin farkındayım fakat su an ne yapabilirim, nasıl deliksiz uyumasını saglayabilirim?
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2008 Saat 21:34
emzikten vazgeçmesi için henüz erken. bir yaş öncesi emzikten uzaklaştırmaya çalışmak bebeği zorlayabilir. emziğini kendisi ağzına koymaya alıştığında uyansa bile emziğini ağzına koyabilecektir o arada uykusu da doğal olarak düzene girer
özlem
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2008 Saat 10:52
Özlem Hanım merhabalar. Bu konuyla alakalı olduğu için başlık açmadan sormak isterim.
1- Bebeklerde oral dönem bitimini nasıl anlayabiliriz?
2- Çalışan annelerin bebekleri oral dönemi kolay atlatamıyor diye düşünüyorum (belki yanlış düşünüyorum) ve geçiş döneminde (emzik veya biberonu keserken) nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
3- Biberon ve emziği kolay bırakamayacağını düşündüğünüz bebekler için biz ebeveynlere neler önerirsiniz?
Teşekkür ederim...
Yukarı Dön
gulay571 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 86
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2008 Saat 12:47
merhabalar özlem hanım benim de sorum aynı yönde olacak 2 yaşında bir kızım var uyku zamanı hariç emzik kullanmıyor ama uyuturken emziksiz uyumuyor. bıraktırmaya çalıştım ama gece kalkıp emzik diye çok ağladı. sizce bıraktırmak için nasıl bir yol izlemeliyim. bir dekızım çok korkuyor odada yatarken aynı odada yatıyoruz ışıklar kapalı olduğu zaman basıyor çığlığı korkuyorum diye sizce bu konuda ne yapmamız gerekiyor. bazen amcasıyla birbirlerini korkutuyorlar daha doğrusu kızım istiyor ama gecede korkarak uyanıyor. sizce nasıl bir yol izlemeliyim. saygılarımla...
Gülay YILDIZ
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 20:07
oral dönem ilk bir yılı içeriyor. bu dönemde annenin yanında olması çocuğun temel güven duygusunu kazanabilmesi için çok önemli ve gerekli. ancak anne olmasa bile onu seven, ona g,üven veren yanında olduğunu terek etmeyeceğini hissettiren ve fiziksel teması sık kullanan bir büyükte bu işlevi görebilir. oral dönem 2li yaşlara kadar da uzayabiliyor. oral dönem tamamlanmadan emzik ve bieron gibi şeyleri çocuklar pek bırakmak istemiyor ve bu dönemde zorlayıcı olmamakta yarar var. 3 yaşından sonra denenebilir ancak zorlamak ağlatamak doğru yöntemler olmaz eğer çocuk hala onlara gereksinim duyuyorsa temel güven duygusuile ilgili sıkıntısı olabilir. yavaş sakin ve sevecenliği kaybetmeyen yaklaşımlar gereklidir. 
özlem
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2008 Saat 00:11
Cuma günü öğretmenimiz kreşte 20 aylık kızıma emziğin ucuna kalemle noktalar yapıp pis eeğğğk diyerek Nil'e çöpe atmasını söylemiş ve bana bu emziği yeniden verdi öğretmeni. Eğer yeniden isterse çok ısrarla isterse göstermemi ve Nil'in kolayca bundan vazgeçebileceğine inandığını söyledi. Cuma gecesi ilk defa benden hiç emzik istemedi ama aklına geldi ve kendi kendine öğretmeninin adını söyledi eğğğğk dedi. Ona bunu hatırlatacak hiçbirşey demedim ve susup uyudu. Gece biraz sancılı uyanmaları oldu yani emzik isteme türünden sancıları oldu. Bu akşam da rahatlıkla uykuya daldı ve istemedi. Aklına yine geldi eğğğk dedi geçti. Ama bu arada biberondan kesmedim. Yöntemim hakkında eksiklerimi ve dahasını sizden isteyebilir miyim. Çünkü bu olay bizim için sancılı geçmesin istiyorum. Yanlış da yapmak istemiyorum çünkü bu konuda bir kez yanıldım. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2008 Saat 22:32
doğru yolda gidiyorsunuz. biberon için zorlamayın zamanı geldiğinde onu da bırakacaktır
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.