Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - allerji mi??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumallerji mi??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: allerji mi??
    Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 12:04
hocam, oğlum 16 aylık 12,5 kilo ve 79 cm.
2 gün önce hiç bir şeyi yokken gece saat 1 de birden nefesinde daralma hırıltı ve kusarak uyandı. kardeşimdede böyle allerjik durum olduğu için onun yaşadıklarına benzerdi hemen soğuk buhar ve ventolin vermeye başladık. ama titremeye başlayınca korkup hastaneye götürdük. oradada pred 10 mg oral, vent neb ve soğuk buhar verdiler açılınca eve geldik. kendimde hastanede  çalışıyorum.kendi hastanemizde çocuk allerji doktoruna götürdüm. allerji testlerine bakıldı henüz çıkmadı sonuçlar.biraz larenjit olmuş dedi doktor. kanda enfeksiyon yok. 6 saat arayla yarım vent neb. buharla veriyoruz.sabah akşam pulmc neb.ve balgam sökücü ve serum fizy. kullanıyoruz.birde akşamında patlamış mısır yemişti.
sizinde fikrinizi almak istedim.çevremdeki bir çok çocuğa bu tedavi uygulanıyor daha önceki sorularıda okudum ama ben bu konuya rastlayamadım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117986
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 12:42
Eğer bu sıkıntılı solunum ile birlikte "havlar tarzda" öksürük de oldu ise, Akut larenjit(=krup) olabilir. Artık bütün çocuklar HIB aşısı olduklarında, bunun bakteri (Haemophilus influenzae) ile olan cinsi görülmüyor. O yüzden antibiyotik gerekmez.
16 aylıkta allerji ile ilgili yapılanların hepsi nafile.
Larenjitte yapılan kortizon doğrudur ama keşke prednol yerine decort yapılsa idi. Zira prednol'ün tesiri kısadır. Halbuki Decort, en az 2 gün tesir edecektir.Şimdi 3 gece iğne mi yaptıracaksınız ? Bu hastalıkta bir özellikte gece artmasıdaır. Bu gece bir merasim daha bekleyin. Odasıda çok sıcak olmasın. Serin havada çocuk rahat eder.Sıcak buhar çok kötü yapar.
Yukarı Dön
burak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 13:22
hocam iğne yapmadılar ağızdan içirdiler. hem gece hemde bizim hastanede 2 kez. ama tekrar yapın demediler.odası çok sıcak değil. zaten sıcağı seven bir bebek hiç olmadı.şuan ki uygulanan tedavi sabah akşam pulmic... neb. ve vento... neb. 6 saatte 1 yarım. cevabınız için teşekkür ederim.kardeşimde 7-8 yaşına kadar sürdü bu durum kışa aylarında olurdu genellikle. benim oğlumdada geçen kış 3 kez bronşiolit olmuştu. ve yine bu tedavi verilmişti. şimdide aynı tedavi verildi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117986
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 14:46
Yapılan tedavi, astım(=bronşit) tedavisi...O zaman "-biraz larenjit olmuş-" lafı nereden çıktı??  Neyse, bir sonuca bakalım, iyileşti ise, mühim değil.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.