Kadir Bey merhaba,
Haftasonu kızımın burnu su kıvamında akmaya başladı. Başka bir şikayeti olmadığı için
serum fizyolojik damlatıp yatırdık. Pazartesiden itibaren boğazı da acımaya başladı.
Yutkunmakta zorlandığı için meme emmeyi de çok azalttı. İştahı zaten azalmıştı. Dün babası
yataktan kalkamadı, ateşi de çıktı. Öykü'nün ateşi 37'nin üzerine çıkmadı.Kim kimden aldı,
aynı virüs mü, anlayamadık. Ancak dün ishal de başladı. Yemek yemediği halde karnı şiş. Kakası önce yeşil-beyazdı, bugün de sarı-yeşil. Arada huzursuzlanıp ağlıyor, sanıyorum sancısı oluyor. 10 gün önce komşumuzun kızı rotavirüs geçirdi. Kuluçka süresi ne kadardır, bu kadar uzun olmaz sanıyorum. Acaba nezle-grip nedeniyle mi ishal oldu. Doktorumuza götürmeli miyiz? Ballı limon içiremiyorum.
Biraz karışık oldu, ne önerirsiniz?
Ayrıca gelişimi ve iştahı ile ilgili de birkaç sorum olacak.
15.5 aylık. Hastalığından önce 10.700-10.900 arası değişiyordu kilosu. Boyu 78-79 cm. Beslenmesi ağırlıklı olarak anne sütü. Bir yaşından sonra et ve meyve yemeyi bıraktı.Kendi istediğini yedirelim diyorum. Yalnızca makarna,yoğurt, peynir ve tarhana çorbası istiyor. Evde hazırladığım meyveleri yemiyor. Ben de istemesem de bazen hazır meyve
pürelerinden yediriyorum. Kahvaltıda bile tarhana ya da yayla çorba yediriyorum. Hazır muhallebilerden arada değişiklik olsun diye veriyorum. Ancak, et, tavuk, balık hiçbirini ağzına koymuyor. Anne sütü etin yerini tutar mı?
Şimdiden teşekkürler.