Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
flzbth
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 64
|
Konu: ateşş Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 13:59 |
merhaba dr.kadir bey,
22.06.2005 doğumlu bir oğlum var dün gece saat 4 gibi ateşinin olduğunu farkettim kendisi uyuyordu ağzından nefes alıp veriyordu ne çok hızlı ne çok yavaş kulaktan ateşölçer vardı ve maalesef pili bitmiş batuhan en son 1 yaşındayken ateşlenmişti o da kulağına vurmuş o yüzden ondan sonra hiç ateşi olmadı bu yaşına kadar neyse dolven verdim yarım ölçek sonra normal ateşölçer buldum evde ilacı verdikten 10 dk.sonra ölçtüm koltuk altından 37.8-38.02 arasıydı ıslak bezle silmeme izin vermedi zaten soyunuktu atlet külotla yatıyor çok terliyor normalde çünkü sonra ateşi yavaş yavaş bacaktan başlayarak indi.annem sağlık ocağına götürdü saat 12 gibi dr.kulaklarında ve boğazında kızarma var demiş cefaks 125 mg vermiş 12 saatte bir 1,5 ölçek berkofiz vermiş 4 kere günde dolven vermiş birde şu an iyi ateşi yokmuş öksürük burun akıntısıda yokmuş ama burnu tıkalı son 1 aydır hep grip iyileşiyo gene başlıyor sanırım kulağına vurdukça ateşi çıkıyor buda 3,5 yılda 2.oldu.grip aşısı yaptıramadık çünkü yumurtaya alerjisi var bana göre niye diyceksiniz geçen bahar sürekli suratını kaşıyordu yumurtayı kesince kaşıntısı bitti o yüzden şu an veriyorum ama çok az alerji testi kanda çıktı ama neye karşı olduğunu henüz yaptırmadım 4 yaşından önce kesin sonuç vermez dediler son kez birde önceden yazmıştım oğlumun gaita tahlili diye dün öğlen gene zorlandı ve kan vardı dışkısında hastalıktan dolayı yemek yiyemiyor ondanmı acaba ne yapmam lazım birde ilaçlar nasıl antibiyotiğe karşısınız biliyorum ama vermiş dr. başlayayımmı
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117743
|
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 15:30 |
Eğer ateşi bakteriel bir sebeple oldu ise, antibiyotik kullanabilirsiniz.Grip aşısı olmanızda bir sakınca yoktur. Gaitada "gizli kan "testi için, hastanın en az 36 saat hiç et ve demir ilacı almaması gerekir. Ön hazırlık yapmadan yapılan gizli kan testleri, uygun değildir.
Eğer bir kan sayımı yaptırırda WBC normal veya düşük çıkarsa, viral enfeksiyon var demektir ve antibiyotik gerekmez. Şu andaki eldeki bilgilerle antibiyotiği kesin diyemem.
|
 |
flzbth
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2008 Saat 10:08 |
dr.kemal bey antibiyotiği veriyoruz biraz zorlanıyoruz çünkü tadı çok kötü maalesef yarım yamalak verebiliyoruz .ateşi yok ne çok keyifli ne keyifsiz ama burnu tıkalı ve onu bu çok huzursuz yapıyor son 1 aydır 3 kere grip oldu ve hiç burnu akmadı .dr.en son iltihap geriye akıyor dedi sinüzit gibi birşeyler dedi bende sinüzitmi oldu dediğimde hayır geçicidir dedi.bu son 1 ayda 3.antibiyotik 3 üde dr.verdi.gerçi diğer 2 sini hiç bitirmedik tam olarak ben biraz iyileşince kestim zaten zor içiyoruz dediğim gibi ağzında tutuyor ve tükürüyor
burnunun tıkalı olması ve akmaması beni korkutuyor bende de sinüzit var ve hiç akmaz ağrı yapar batuhana sorduğumda biryerim ağrımıyor diyor ama yinede çocuk beni başından savmak için diyor olabilir
birde iyileştikten sonra artık grip aşısı vurulabilirmi zamanı geçtimi yada
ve verdiğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim keşke sizi daha önce tanısaymışım
|
 |
flzbth
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2008 Saat 11:53 |
dr.kemal bey birde damla berkofiz vermişti günde 4 kere 2 şer damla
ama siz otri.in ped.ve iliadin ped.öneriyosunuz ne yapayım berkofizi kesip bunlarımı kullanayım sizce burnu tıkalı ve akmıyor o yüzden
(otri.in ped.açılımını bulamadım)
teşekkür ederim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2008 Saat 13:14 |
Berkofiz, ikişer damla hiçbir işe yaramaz. Günde 5-6 defa 10 'ar damla yapmanız lazım. Eğer onar damla yapmakla bile açamazsanız, İliadin veya Otrivin, pediatrik olanlardan o zaman kullanabilirsiniz. Bu ilaçlı damlaları, 3 günden uzun kullanmayın. Antibiyotiğin bir faydası olmaz.
Grip aşısını ne zaman isterseniz o zaman yaptırabilirsiniz. ( Dr. Kadir)
|
 |
flzbth
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2008 Saat 13:34 |
 çok özür dilerim dr.kadir bey aptal gibi 2 kereyazmışım birde inanın çok utandım sanırım erken bunama başlıyor bende herhalde size değil sadece bu aralar herkese aynı hatayı yapıyorum
ve sabırla verdiğiniz cevaplar için gerçekten minnettarım
|
 |
uygar
Üye
Puanlar: 9
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 14:56 |
Dr.bey merhaba,
geçen sene oğlumun ateşi için hastanede dr.beklerken tesadüfen tanıştıgım bir yaşlı teyze bana alm.da hemşirelerin bile tavsiye ettiği evde ilk olarak ateş için soğanın suyunu sıkıp içine şeker vb.karıştırıp içirdiklerini söylemişti,hiç denemedim,sizce doğru mudur?
|
Nereye gideceğini bilmeyen gemiye hiçbir rüzgardan fayda gelmez!
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 15:09 |
Ateş için soğan suyu çocuk için hiçde cazip bir şey değil. Ayrıca bizim derdimiz ateş düşürmek değil. Ateşin faydası vardır, zararı yoktur. Vücut tarafından mikroplarla mücadele etmenin ilk safhasıdır. Benim ateş ve havale ile ilgili makalelerimi okuyun.
|
 |