Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sutum yetmiyor galiba!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSutum yetmiyor galiba!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 172
Mesajın Direkt Linki Konu: Sutum yetmiyor galiba!
    Gönderim Zamanı: 01 Ara 2008 Saat 19:03

Merhaba Doktor Bey;

Kizim cok emmesine ragmen kilo alimi yavas.Onceleri sutum azdi.Simdilerde sutum var,goguslerim doluyor. 6 7 dakika emiyor sonra emzik niyetine devam ediyor emmeye. 1saat zor duruyor emmeden.Bugunlerde 2saate cikiyor bazen ama genelde  saat basi.Emzik almiyor.Geceleri 4 5 saaat bazen 2saat deliksiz uyuyor.Gunduz uykusu az.

Genelde memede uyuyor.Emerken sancilaniyor, videonuzda seyrettigim sekilde omzuma veya iki bacagimin arasinda tutup bir bacagima yatirarak gazini aliyorum. gegirdikten sonra belki daha vardir gazi diye devam ediyorum ve kusuyor bu sefer. Ben mi hata yapiyorum, yoksa bir onceki emmeden gaz mi kalmis oluyor bilmiyorum.Erimis dondurma kivaminda taze taze kusuyor. Bazen az, bazen de sanki butun emdigini cikardi saniyorum. Belki de bana oyle geliyor…

Bende alerjik astim var;cildim de cok allerjiktir.Camasir tozu,ev tozu nem rutubet…Kedi de var evde. Bebegimin kafasi baya derin konak olmustu. Kulak arkasi ve karin deligi de tahris gibi.Kulak arkasi iltihapli kokuyo hatta.Kortizonlu bir pomat verdi doktor.Gobek deligine de surun dedi. Ben atopik oldugum icin o da atopik yapiliymis buyuk ihtimalle. Cilt yapisindan belli dedi.

Asil konu; kusmasini bile bundan olabilir dedi. Inek sutu yogurt yumurta ,dana eti, cukulata vs yeme dedi bana. Bebek icin de gerekirde golden goat mamadan baska kullanma dedi(keci sutu mamasi sanirim)

Zaditen damla verdi.Kusmasi derideki sorunlari hepsi gecer bununla istahi da acilir dedi. Benim bebegim zaten istahli. Surekli emmek istiyor.Simdi de ellerini emmeye basladi.Emme hissi yuzunden mi aclik mi derdi bilmiyorum.

-Allerji konuusnda ne dersiniz.Sart mi zaditeni kullanmam?

-Saat basi emen bir cocuk icin az biraz da olsa mama vereyim mi?Kilo-boy cok mu az?

Cogu zaman kaka yesile donuyor , cok yemekten saniyorum.Peki niye kilo alimi yavas? Az uyumasi da etkiler mi?

-Kusmasi allerjiden olabilir mi yoksa gazini almakla ilgili bir hata mi yapiyorum?

-Kulak arkasi ve gobegindeki tahris icin ne kullanayim?

29.08= 3500gr-50cm (hastane cikisini bilmiyoruz malesef.ayrica bu soylenen kilonun netligi de supheli.sanliurfa dogum hastanesi!!!)

10.09=3000gr

30.09=3300gr-55cm

30.10=4200gr

17.11=4500gr-56cm

01.12=4860gr-57cm

Tesekkurler

Rana

Düzenleyen hacizade - 01 Ara 2008 Saat 19:21
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119333
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2008 Saat 10:47
Sizin başınıza ne geldi ise, ilk 1. ay gelmiş. Şu anda kilosu1kg. eksik ama, son iki  ayda normalin biraz üstünde bile almış. Yani sizin açığınız, eski tarihli, çocuk zamanla arayı kapatır, merak etmeyin.Anladığım kadarı ile şu anda sütünüz miktar olarak iyi, yeşil kaka da zaten bunun işareti.
Kafadaki konak için, banyoda acele etmeyin, bilhassa kafa derisini, kendi saç diplerinizi kazıdığınız gibi kazıyın. Siz biraz abdest alır gibi yüzeysel yıkamışsınız.
Kızaran bölgelere, Ultralan pomat günde 2 defa sürebilirsiniz.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2008 Saat 12:20

Peki zaditen icin ne dersiniz? kullanmayayim mi?

Dedigim gibi bende allerjik astim var.Bebegimdeki dokuntuler veya kusmasi allerjik bir durumdan kaynaklanabilir mi? Gerci, kusmasinin dediginiz gibi cok yemekten veya sik yemekten oldugunu saniyordum; her zaman kusmuor neticede. ama dunki doktor kusmayi da yesil kakayi da allerjiye bagladi; kafami bulandirdi. yumurta cukulata inek sutu dana eti yeme dedi.

Bir de kulak arkasi ve gobek deligindeki tahris icin hipokort pomat verdi dun doktor, onu mu kullanayim yoksa ultralan mi alayim?

Tesekkurler

Düzenleyen hacizade - 02 Ara 2008 Saat 14:54
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2008 Saat 16:12
3 aylık çocuğa Zaditen veriliyorsa niye "süt veren anneler kullanmasın" diye yazıyor prospektüsünde ????
Siz canınız ne istıyorsa yiyin, özel diyet yapmanıza gerek yok. Bebeğe anne sütünden allerjen madde geçmez.
Sizden geçen sadece ( allerjiye karşı) genetik yatkınlık...
Ultralan daha tesirli ve denediğim bir ilaçdır.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2008 Saat 17:33
Doktor Beycim;
Son birsey daha, unutmusum sormayi. Gulsum ellerini kesfetti simdi. Birini yumruk yapip digeriyle yumrugunu kavrayip agzina goturuyo. Emmek istiyo hep.. Kolum yanagim neresi denk gelirse..
Korkuyorum elini emer de birakamaz diye. Kucukken bende de parmak emme sorunu vardi ki cok 10yaslarinda kurtuldum ancak.
Emmek istemesi doymamasindan degildir herhalde, di mi?

Tesekkurler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2008 Saat 10:39

Hiç merak etmeyin, 6. ayda da ayağını ağızına sokacak.

Şimdi altına kakasını yapıyorda , ileridede yaparmı diye merak etmiyorsunuzda, parmak emmesini niye merak ediyorsunuz?. Şu anda nasıl her ikiside normal çocuk davranışı ise, ileride olursa patolojiktir.Olursa düşünürüz.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2009 Saat 21:27
29.08= 3500gr-50cm (hastane cikisini bilmiyoruz malesef.ayrica bu soylenen kilonun netligi de supheli.sanliurfa dogum hastanesi!!!)
10.09=3000gr
30.09=3450gr-55cm
30.10=4400gr
10.11=4700gr-56cm
30.11=4860gr
12.01=5550gr-61cm

09.02=6000gr=61cm

Doktor Bey merhaba;
Gulsumum gelismiyor.Sutum yetmiyor demek ki, artik direnmenin anlami yok.  Gecen gece sebze corbasi verdim, ilkkez deliksiz uyudu bebegim.Normalde 20:00 da yatiyor;3 4 kez emmeye kalkiyor.Anne sutunu alabildigi kadar alsin diye ne olcude takviye vereyim bilemiyorum.Doyuyo gibi gorunuyor.Agalamasi yok.Sadece 1 2 saat arayla versem emiyor.
Ne kadar olcude ne sekilde ek gidaya gecmeliyim? meyveli yogurtlu tahil, kendim pisirip kuruttugum esmer pirinc unu gibi seyler mesela???

Tesekkurler

Düzenleyen hacizade - 09 Şub 2009 Saat 21:37
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2009 Saat 11:08
Hiçbirzaman memede 10 dakikadan fazla tutmayın, süt gelmez.  1kg. eksiği var. Siz gene her iki memeyi 10'ar dakika verin, üstüne 50-60 ml. kutu sütlerinden verin. Sütü kaynatmanıza gerek yok, ısıtabilirsiniz, 100ml. ye 2 kesme şekeri kadar şeker ilave edin. Eğer 50ml'yi bitiriyorsa, bu miktarı arttırın. Fazlasını zaten içmez. Evde mayalanmış yoğurt verebilirsiniz. 6. aydan sonra hertürlü yoğurdu yer. Pirinç ununu az verin, muhallebisi bizim yediklerimizden daha cıvık olsun. Zamanla bizim yediğimiz muhallebi kıvamına gelirsiniz.Günde 1 defadan fazla vermeyin. İçtiği süt miktarını  siz belirleyin, içtiği kadar verin.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 10 Şub 2009 Saat 11:10
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.