Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ek gıda sevmiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumek gıda sevmiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
candyy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Konu: ek gıda sevmiyor
    Gönderim Zamanı: 31 Eki 2008 Saat 11:15
Selam doktor bey.Kızım 2880 gram,49 cm doğmuştu.Şimdi 10 aylık oldu.72 cm,8700 gram ve 42,5 cm baş çevresi.
6,5 aylık emekledi,3 aydır tutunup ayağa kalkabiliyor.3 dişi var,çok hareketli. Anne sütü ile besleniyor. Doğduğundan itibaren sık enfeksiyon geçirdi ve çok ilaç kullandık.Sanırım bu yüzden kaşık sevmiyor.Ek gıdalarda çok zorlanıyoruz. Pilav,dolma içi,patates,bisküvi,kek gibi katı şeyleri elimle verince çok az yiyor.Yoğurt,yumurta sarısı vs. kandırarak oyunla az az yediriyorum. Bazen yoğurdu severek yediği de oluyor ama genelde iştahsız.Sadece anne sütü almak istiyor. Artık büyüdü ve anne sütü ile yeteri kadar beslenememesinden korkuyorum. Diş çıkarma dönemi nedeniyle iştahsız olabilir mi? Alıştırmak için aç bırakmak doğru bir yöntem mi? Neler yapılabilir? Teşekkürler...

Yukarı Dön
candyy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2008 Saat 11:33
Doktor bey bir de benim kızım çok gazlı bir bebekti.7,5 ay boyunca çok sancılı geçti.Şimdi eskiye göre iyi ama yine de bazı geceler çok sık uyanıyor,emiyor ve sakinleşerek uyuyor.Bazen de emmeden gaz çıkarıp tekrar uyuyor.Hala gazlı olması normal mi? Diş çıkarırken karın ağrısı olur mu?
(Kızım günde 1 ölçek minadeks fer kullanıyor)

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118360
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2008 Saat 13:41
11 aylık çocuk gibi.  3.5 kg. doğanlara yetişip, 1 ayda geçmiş. Anne sütü alması çok iyi, devam, kendisi bıraksın,siz kesmeyin.
Demirli ilaçlar barsak florasınıda bozabiliyor, demiri kesin.Gazın sebebi de olabilir. Ek gıdalarda acele etmeyi, benim anneler arasında sadece anne sütü verme rekoru 2 sene ..
Dişler çıkarken hiçbir rahatsızlık vermez, hepsi kocakarı uydurmasıdır.
Aç kalmaz merak  etmeyin. Etli ve sütlü gıdalara öncelik tanıyın.
Yukarı Dön
helincan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 91
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2008 Saat 16:13
hocam benim 18 aylık kızım çok sık kabız oluyor.bu aylarda açlıktan olabilir mi?öyle diyorlar da...merak etmeyin aç kalmaz demişsiniz.. bir de şuna bağlıyorlar.kızım ilk defa 7 aylıkken kabız oldu ama kakasını yapamıyordu.tane tane kestane şeklinde değildi.,az değildi.bana o günden beri bu çocuk aç diyorlar.anne olarak beni çok yıprattı bu sözler..yaptığında da çok kalın ve uzundu.dikkat ettim kabız oluşu da demir ilacı kullanmamızile baş gösterdi.beni kızıma bakamamakla eleştiriyorlar.psikolojik olarak yıprandım.onlarla olabildiğince çok az görüşmeye çalışsam da olmuyor.aile sonuçta.ne yapıpı edip başarıyorlar içime kurt düşürmeyi..tabi ki sizinle tanıştığımdan beri bu çok ciddi oranda azaldı.
tşk

Düzenleyen helincan - 31 Eki 2008 Saat 16:47
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2008 Saat 08:59
Hele bir, boyunu kilosunu yazında birde biz değerlendirelim.
Yukarı Dön
helincan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2008 Saat 08:14
kızım 18.5 aylık.bir ay önce 10kg.79cm idi.tşk
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2008 Saat 12:53
Boy ve kilosu ayına uygun,sadece şişman değil....
Yukarı Dön
helincan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2008 Saat 13:51
yani aç kalmaz demiştiniz ya.çocuk ne olursa olsun bir şekilde yemek yer ve aç kalmaz mı?kaç aylıktan sonra kabızlığı açlığa bağlamıyorsunuz? beni o kadr suçluyorlar ki .net olarak sormak istedim.tşk

Düzenleyen helincan - 03 Kas 2008 Saat 14:05
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.