Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Egzama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEgzama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilge_nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: Egzama
    Gönderim Zamanı: 20 Eki 2008 Saat 18:00
Doktor bey  13 ay civarı inek sütüne geçtikten birkaç hafta sonra egzaması çıktı kızımın alakası varmı bilmiyorum ama.Ondan 3, 4 ay sonrada alerjik bronşitimiz çıkmıştı.Yaz aylarından sonra düzeldi ikiside ama geçen hafta özellikle bez altında kalan kısımlarda tekrardan egzama başladı.Benim anlayamadığım yediği içtiği aynı nasıl oluyor bazı dönemler artıp bazı dönemler azalıyor.Alerji olan bir ürün varsa örneğin az alırken belirti vermeyip tüketim çoğalınca artması olasımıdır?Birde egzama dan sonra alerjik bronşit yine tekrarlayabilirmi böyle belirli bir düzenemi oturdu acaba?
Alerji testleri belirli yaşın altında doğru çıkmayabiliyor neye karşı olduğu deniyor bu doğrumudur?Alerji testi yaptırmamızı önerirmisiniz?
Teşekkürler iyi çalışmalar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2008 Saat 18:30
Şu sizin anlatıklarınız, benin hiçbir hastamın başına gelmedi. Biryerlerde bir hatalar yapılıyor ama nedir, çıkaramadım..Bir kere yenidoğan döneminde hiçbirşeye karşı allerji olamaz, çünkü allerji olabilmesi için o ajanla uzun süreli temas etmesi gereklidir.Sakın allerjik broşit dedikleri gripal enfeksiyon olmasın??? Egzema daha ziyade eklem iç yüzlerinde olur. Hiç anlamıyorum...Bezin altında pişik olur.
Allerji testleri bu yaşlarda doğru fikir vermez.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2008 Saat 18:50
Doktor bey kızım 13 aylıkken vücudunda kuru döküntüler çıktı hiç bir şekilde iyileşmiyordu.Boyun bölgesinde en sık görülüyordu pişik gibi değil çünkü belirli yerlerde parça parça kuru kırmızı döküntüler oluyor pişik olan bölgelerde değil atıyorum poposunun üstünde sırtına yakın bölgede bacak kenarına yakın yerlerde sadece temetex isimli bir ilaçla geçiyor.Pişik ürünleri kesinlikle fayda etmiyor denemiştim.Alerjik bronşit denildiğinde de 16 ay civarıydı polen zamanı başlamıştı haziran temmuza kadar sürdü koştuğunda heyecanlandığında geceleri özelikle uyutmayacak kadar çok öksürük yaşıyordu arkasından çoğunlukla kusma geliyordu.Bu durumda bizi değerlendirirseniz ne olabilir doktor bey.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2008 Saat 09:15
Şu anda bu arazlardan herhangi biri varmı?Varsa bir Universite hastanesinde göstermeniz iyi olur, benim aklım pek yatmadı.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 21 Eki 2008 Saat 12:46
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2008 Saat 16:35
Hocam şuan kuru döküntüler devam ediyor söylediğim temetexle geçiyor ancak.Fakülteye derken alerji bölümünemi gitmek gerekir? Havaların soğuduğu anlarda belirsiz bir zamanda çıkıyor ilk sene hiç birşey yoktu.Yazında sorun azalıyor.Hatta karadeniz tarafına gitmiştik birilerinin önerisiyle bir kaç günlüğüne tesadüf olabilir bilmiyorum ama ordaki denizden sonra uzun süre döküntüler şu haftaya kadar hiç yaşanmamıştı.Doktorumuz bize mevsimsel demişti alerjisini öksürüğünü de korkmayın 3- 5 yaş döneminde kendiliğinden geçebilir sizinkisi demişti.Tam durumu izah edeyim istedim.Doktorumuzda sizin gibi gereksiz ilaçlardan testlerden hoşlanmayan bir doktor çoğu yorumunuz birbirine benziyor ama bize bu teşhisi koymuştu.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2008 Saat 17:32
Acele etmeyin, biraz takip edelim, mevcut tedaviden bir fayda görmezse tekrar görüşürüz.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2009 Saat 14:14
Hocam iyi günler dilerim eski konunun üzerine yazıyorum yine alerjik belirtiler göstermeye başladık çünkü.Son bir haftadır yine ara ara kırmızı kuru döküntüleri oluyor 27 aylığız sonrasında ne yese kusma başladı ama ishal vs yok şimdi günü bi iki kaşıktan oluşma öğünlerle atlatıyoruz bende çok üstelemiyorum iki gündür kusması azaldı iştahsızlık hala var grip vs yok.Bu sabah kalktığında gözleri hafif şişti yüzüde kırmızı kuru döküntülerle kaplıydı son hafta olan nerdeyse yüzünü kaplamış gibi avil şurubumuzu verdim yüzünü yıkadım kalmosan merhemi sürdüm eski ilaçları bunlar.Tekrar bahar dönümü yine aynı şeyler başlıyor aynı dönemin sonunda öksürük atakları bi süre sonra başlamıştı geçen yıl.Sorum kusmasıda alerjiyle alakalı olabilir mi? Bir alerji uzmanına gitmek şart olmuştur artık bizim yaşımızda doğru sonuç verir mi? İyi günler iyi çalışmalar dilerim teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2009 Saat 18:26
Sakın çocuğu aşırı sıcak tutuyor olmayasınız.. Biraz üstünü açın, sizin giydiklerinizden fazlasını giydirmeyin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.