Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ekonomik serum Fiz..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEkonomik serum Fiz..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Konu: Ekonomik serum Fiz..
    Gönderim Zamanı: 19 Eki 2008 Saat 01:43
Kadir Bey yeniden merhabalar. Yazdığınız cevaplarda bu konuda arama yaptırdım ama bulamadım.
Daha önce sorulmuşsa özür diliyorum.Embarrassed

Çok fazla kullandığımız 10'lu kutuda satılan pembe renkli ser. fiz. yerine, şişedeki eski tarz serumdan aldım ve içinden şırınga ile damlalığa koyup kullanıyorum. Bunu bana bir büyüğümüz söylemişti. Bu ikisi de aynı mıdır? Eğer doğrularsanız bilmeyen tüm annelerin ceplerine ciddi rakam bırakacak diye düşünüyorum. Çünkü kutuda satılan sadece 200 ml. ve 15 YTL, şişedeki serum ise 500 ml ve sadece 3 YTL.
( Bu olayı belki birçok anne yapıyordur ama ben yeni öğrendim.Embarrassed )

İkisi de aynı görevi görüyorsa damlalığımızı temiz kullanmak kaydıyla veya şırınganın iğnesiz haliyle bebeklerimize ucuz olanını da kullanabilir miyiz?

Geçen yıl burun tıkanıklığımız pek yoktu ama bu yıl kreşte olduğundan çok sık burun tıkanıklığımız var. Geçen yıl da bana çok pahalı geldiğinden ufak bir hesapla 150 YTL'ye 10 adet serum fizyolojik almak yerine, soğuk buhar makinası almıştım.Smile
Yanıtınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Sevgiler.
Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2008 Saat 09:00

Merhabalar

açılan serum fizyolojikler için 24 saat içinde tüketiniz yazıyor,şişede olursa nasıl oluyor?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118321
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2008 Saat 10:41
'80 li yıllarda serum fizyolojik ampullarini kırıp kullanıyorduk, daha kimsenin haberi yoktu, hele İstanbul doktorları resmen dalga geçiyorlardı. Zamanla pahalı ürünler çıkınca ilgilenir oldular. Küçük plastik şişedekiler "Deniz suyu + Serum fizyolojik " şeklindedir.Tuz oranları biraz daha fazladır. İthal ilaç olduklarından, fiyatının içinde insafsız vergiler ve harçlar vardır.
Çok çocuklu evlerde , çok sık kullanacağımız vakit, tavsiye ediyorum, yoksa o şişeyi bir çocuğun bitirmesi zor oluyor, aynı hesaba geliyor.
Şişe ağzı lastikli olduğundan ve enjektörle çekildiği için kirlenme pek olmuyor. Enjektöründe temiz  tutulması iyi olur.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2008 Saat 13:44
Yanıtınız için çok teşekkür ederim.Smile
Enjektör içinde bırakıp buzdolabında saklıyorum ve o enjektörü burnuna kullanmıyorum. Damlalığa ya da başka bir şırıngaya koyup kullanıyorum. Hemen hemen aynı görevi gördüğü için gerçekten ekonomik. Bu arada hemen her gece kullandığım için bir şişe sanırım bir kış sezonunda bitecek.Smile 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2008 Saat 17:04
Haklısınız, yanlız dikkat edin, damla damlatacağınız zaman, oda sıcaklığında olsun. Belirttiğim gibi temizlik şartlarına uymak çok önemli. Kirlenme olduğunda şişede tortular oluyor, o durumda kullanmayın.
Yukarı Dön
milhan2002 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 147
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2008 Saat 10:35
bende cam şişedeki 200 ml lik fizyolojıkten alıyorum çok sık kullandığım için diğerleri çok maliyetli geldi.benim aldığım 1 ytl ve 4 günde tüketilmesi gerekiyor.kış sonuna kadar biter denmiş kullanım süresi daha mı uzun?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2008 Saat 11:37
Kullanma süresi, sizin ne kadar steril çalıştığınıza bağlı. Bizim memlekette insanlara ne kadar güvenebilirsiniz ki?? O yüzden emniyetli olmak için 4 gün yazmış olabilirler. Ayrıca "tuzlu su" mikropların üremesi için çok uygun bir ortam değil. Temiz çalışırsanız, daha uzun sürelerlede kullanabilirsiniz. Nede olsa zaman tasarruf zamanı.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 20 Eki 2008 Saat 11:37
Yukarı Dön
nurten... Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Puanlar: 4266
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2008 Saat 17:20
benim oğlumada sizin önerilerinizle serumu çok kullanmam gerkti bende 500 ml olandan aldım çok da karlı diğeri 17ytl idi
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.