Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yine Kilo
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYine Kilo

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7998
Mesajın Direkt Linki Konu: Yine Kilo
    Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 14:18
Hocam bugün oğlumu kontrole götürdüm. Doktorumuz yine kilo alımını beğenmedi Unhappy.
Ben size ay ay yazayım birde siz bakarmısın gerçekten zayıf bir bebekmi? Doğduğundan itibaren kafasını sürekli dik tutan bir bebekti hiç sağa sola düşürmedi kafasını
doğum kilosu 3,340 kg(hastane çıkışımız3,050). boy 54 cm.
2 ay   4300kg - 58 cm
2,5 ay 4750 kg.- 59cm- başçevresi 39(mamaya başlandı sabah-akşam/Anne sütü)
3 ay     5310kg.- 62cm-baş ç.40,5 (sabah-öğle-akşam mamaya devam/Anne sütü )
4 ay    5730 kg.- 63 cm-baş41 (sabah-öğle-akşam mamaya devam c.c artırdı. /Anne sütü-ek gıda yok)

sizce oğlumun gidişi nasıl.? azda olsa meyve püresine başlasam olmazmı? 
Kilo almamasından dolayı kendimi çok yetersiz bir anne olarak görüyor ve üzülüyorum.

birde hocam halen yastıksız yatırıyorum. Şimdiye kadar hiç oturtmadım. yatar pozisyonda yavaş yavaş oturmaya başlatmalımıyım.

Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119254
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 14:58
Doktorunuz haklı, heray 200-300g. eksik alıyor. 6. aydan evvel hiçbirşey başlamayın, mama arttırmak için doktoru beklemeyin, siz o aldıkça 30-50 ml. artışlar yapmaya çalışın, alırsa devam edin. Dokturun arttır demesini beklersen her seferinde geç kalırsın. Öncelikle anne sütünü verin, ilaveten istediği kadar mama alabilir.
İlk 1 sene yastık kullanmayın, bebekler doğdukları günden itibaren, otur ve basabilirler. Eskileri korktukları ve "geğreği" batar dedikleri durum, "Raşitizm" hastalığıdır. Yani Dvit eksikliğinden dolayı olan kemik hastalığını, oturtmak veya basmakla olduğunu zannetmişlerdi.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 16 Eki 2008 Saat 17:09
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7998
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 15:05
TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM
birde şu an kullandığımız mamanın 1 numarasını kullanıyoruz Haziran 19'unda doğdu. 2'ye geçelimmi dahamı iyi olur
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 15:07
Her markanın 2 numarasına farklı aylarda başlanır. Marka belirtemiyorsanız, kutunun üzerini okuyun, oradaki yaş sınırlarına uyun.
Yukarı Dön
didemkız Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 137
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 15:33
Mrh.Kadir bey benim kızımda bu ay sadece 290 gr almış boyuda hiç uzamamış.Doğum kilosu 3.170 şuan altı aylık ve 7 kilo 65 sn.Doktor iştah açmak için Prakten Alerji şurubu verdi.Bide Vitagil vitamin şurubu verdi.Bunları 10 gün kullan dedi.Sizce kullanmalımıyım. Bide kızım devamlı kıvranıyo poposunu yere vuruyo kan ter içinde kalıyo bunuda memnuniyetsiz bi tavırla yapıyo.Hemogram ve tit yaptırdık bişey çıkmadı 4-5 lökosit çıktı sanırım.Doktor önemli değil dedi.Kakasını yapmaya zorlanıyodur dedi depridat şurup verdi.Ne yapayım kullanayımmı yoksa başka bi doktora dahamı götüreyim.Şuan bide grip olduk.Ayrıca kaşık ve biberonu azına sokmuyo benide çok az emiyo.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 15:51
Kilosunda 150g. kadar azbir eksiği var. Prakten ( sipraktinin aynısıdır) ve Vitagil kullanabilirsiniz. Kabız değilse, birşey kullanmanıza gerek yoktur. Poposunu yere vurması, kıvranması, sanki "masturbasyon" gibi geldi bana, biraz çokca meşgul olun, hiç yanlız kalmasın, bakalım gene yapacakmı... Eğer öyle ise merak etmeyin, zamanla geçer, sadece ilginizin artması yeterlidir. Anne memesine de devam...
Yukarı Dön
didemkız Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 137
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 16:05
Tşk Kadir bey.Doğduğundan beri emmesi ve yemesi problemli bin türlü oyunla mememi tutuyo yoksa her seferinde memeyi görünce kendini geri atıyo, inanın bugün hıçkıra hıçkıra ağladım ne emiyo nede kıvranmaktan kucağımda duruyo.Artık ne yapacağımı şaşırdım.Deneyeyim bakalım belki iştahı artar.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 17:22
Bebeğin kucakta iken kendini geri atması, ya karnı tok, veya gazı iyi çıkmadı anlamlarına gelir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.