Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok kaka yapıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçok kaka yapıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
waterlily Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesajın Direkt Linki Konu: çok kaka yapıyor
    Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2008 Saat 22:42
merhaba doktor bey

öncelikle beni aydınlattığınız için çok teşekkür ediyorum size.
benim  kızım 10 gün sonra yaşında olucak. yeme iiçmemizde hiç praoblem yaşamadım ne versem yiyiyor süt alımı yani sütlü gıda alımı da oldukça iyi ancak
daha önce ki bir soruda ki cevabınızı okuduğumda kaka sayısı 7-8 olursa ishal diyebiliriz demişsiniz. benim kızım bundan iki ay önce günde 10 kere kaka yapıyordu. hatta geçen bir soru daha sormuştum kızım bizi gece üzdü başlıklı gece nin bir yarısı kaka yaptı diye ve ağlamalr... kızımda şu an bir burun akıntısı ve kıcıkla gelen bir öksürüğü var bende burnunu sürekli açık tutuyorum ve bol su veriyorum ateş falan yok neşesi ve gıda alımı gayet iyi. ancak kızım hala çok kaka yapıyor.bazen 7-8 oluyor. bazen cıvık bazen macun gibi anlam veremiyorum.normal mi sizce?
herhangi bir sorun olabilirmi sizce

ECRİNİM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118120
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2008 Saat 09:23
1 yaş için günde 7-8 kaka baya çok. Bazan çok posalı yersede olabiliyor. Günlük toplam bisküvi sayısı 5'i geçmesin. Tabii kaka sayısı yanında kaka kıvamınında su gibi veya en azından çok cıvık olması gerekir. Eğer 7-8 defa kıvamlı kaka yapıyorsa, yediklerindendir. İshal sayılmaz. Sizin "-cıvık bazen macun-" gibi kakanız, biraz teknik arızaya benziyor. Yedikleri çok posalı. Çocuğa bir zararı olmaz. Bazan Grip de barsakların çok çalışmasına sebep olabiliyor. Netice olarak, ishal ilacı kullanmanız gerekmiyor. Sakın ishal durdurucu,"Strepom..ma" gibi ilaçlardan vermeyin. Bakteriel bir ishali durdurursanız, zehirli ishal oluşur.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 26 Eyl 2008 Saat 09:23
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.