Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - orta kulak iltihabı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumorta kulak iltihabı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berke_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: orta kulak iltihabı
    Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2008 Saat 14:39
mrb kadir bey size sorulan soruları ve cevapları sürekli okuyorum bizlere yardımcı olduğunuz için öncelikle teşekkürler benim oğlum 16 aylık ve sürekli kulağında iltihab çıkıyo ateş burun akıntısı ve sürekli eli kulağında bu üç oldu doktora gidiyoruz10 günlük  antibiyotik tedavisi veriyo doktorumuz ve sonra tekrarlıyo bu konuda ne yapabilirim vede ben şurup içiremiyorum kesinlikle reddediyo içmeyi zorla içirincede ağzından çıkartıyo sizce iğne mi denemeliyim bu konuda yardımınızı bekliyorum teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117396
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2008 Saat 14:48
Bu yaştaki çocuklarda kulak iltihapları, antibiyotiklerle halledilemez, zira buradaki problem mekaniktir. Bilhassa grip esnasında su gibi olan burun akıntısı , zamanla koyulaşır, iyileşirken "bally" gibi olur.. Bu esnada Öztaki tüpünde oluşan ödem nedeni ile, orta kulağı nemli tutan sıvı bu tüpten akamaz ve içerde birikir. Zamanla zara tazyik edince ağrı başlar ve zar kızarır.. Burada yapılacak şey, ilaçlı burun damlaları ile Öztaki borusundaki ödemi çözmektir.
Bu damlalar : İlia...in pediatrik damla., Otri..in ped. sprey gibi damlalardır.Bu damlalar, günde 2 defa ikişer damla olarak sadece 3 gün verilebilir. Ateş olmadan antibiyotik kullanmayın. 

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 03 Mar 2009 Saat 18:18
Yukarı Dön
berke_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2008 Saat 15:08
cevabınız içinçok teşekkür ederim antibiyotik kullanırken yazdığınız hangi burun damlasınıda kullansam olur burnuda akıyo onada iyi gelir mi ?                                                                                                                                                                                                                                birde doktor bey ben pnömokok aşısının yaptırmak istiyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz pnömokok aşısının orta kulak iltihabına iyi geldiğini duymuştum doğru mu?17 aylıkken karma aşısı var önümüzde aşıdan ne kadar önce yada ne kadar sonra yaptırabilirim tekrar teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2008 Saat 15:59
Burun damlalarını , burnu aktığı için değil, burnu tıkalı olduğu için kullanacaksınız. Burun damlasında tercih sizin, hangisini rahat kullanırsanız, (sprey veya damla? ) onu seçin.
Pnömokok aşısını daha evvel hiç yaptırmadı iseniz, 17. ayda karma aşı ile birlikte yaptırabilisiniz. Tekrarı 19'uncu ayda (son doz)..
Bazı orta kulak iltihaplarında, anlattığım durum husule geldikten sonra, boğazda Pnömokok bakterisi varsa, orta kulaktaki biriken sıvıya bulaşabiliyor. Siz aşı ile sadece bu durumu önleyebilirsiniz. Yoksa çocuk her nezlenin arkasında, orta kulak iltihabı denilen duruma uğrayacaktır, zira ilk başlangıç bakteriyel değil, mekanik tıkanmadır.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 03 Mar 2009 Saat 18:18
Yukarı Dön
berke_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2008 Saat 17:29
biz o zaman her nezlede kulak iltihabıylada uğraşacaz  Cry verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim 
Yukarı Dön
berke_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2008 Saat 18:45
mrb hocam benim oğlum şu anda 18 ay 13 günlük ve uykumuz hiç yok geceleri en az 15 kez kalkıyoruz daha öncede uyku problemimiz vardı ama şu aralar daha çok  vede çok hırçın bir bebek uykusunu alamadığı zaman daha da hırçınlaşıyo ne yapacağımı şaşırmış durumdayım uyku çayları var denesem işe yararmı yada oğluma bir zararı olurmu? hocam birde çok sinirli bu konuda ne yapabilirim tavsiyelerinize ihtiyacım var cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2008 Saat 11:05
Mümkün olduğunca gündüz uykularını azaltın.Gündüz uykusu geldiğinde uyutun ama erken uyandırın. Bunuda yanında konuşarak, şarkı söyleyerek, sakince yapın. Buda işe yaramazsa, Sipraktın şurup, gece en son beslenmeden önce, 1 veya 1/2 kaşık vermeyi deneyin, 5 günden uzun kullanmayın.
Yukarı Dön
berke_ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2009 Saat 02:28
merhaba hocam oğlum yaklaşık bir aydır uyumuyo sürekli kulaklarını kaşıyo gündüzleride çok huysuz daha öncede size yazmıştım her hastalandığında orta kulak iltahabı tekrarlıyo acaba yinemi orta kulak iltahabı var bunu nasıl anlarım kulağını kaşıması yeterli mi? burun damlasını çok zor damlattığım için başlamadım başlamalımıyım? grip mi olacakda böle ne olur bana bi yol gösterin ne yapmalıyım? hocam birde bi gece çok ağladı bir yeri ağrıyo diye ağrı kesici verdim uyudu bunuda belirtmek istedim cevabınız için şimdiden teşekkürler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.