Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişim/hırıltı/uyku
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişim/hırıltı/uyku

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Cskn2011 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: gelişim/hırıltı/uyku
    Gönderim Zamanı: 08 May 2013 Saat 15:58

Kadir Bey Merhaba

17 aylık bir oğlum var. 3.5 kg doğdu ve anne sütünü bıraktığı 6. aya kadar 50-75 persentil arası devam etti gelişimi. Ek gıdaya başlayınca büyümesi yavaşladı ve birkaç ay önce tamamen durdu. Şimdi 9.350 gr ve 77.5 cm. İştahı nasıl derseniz, kahvaltısını iyi kötü yapıyor (genelde ½ peynirli omlet, 1-2 zeytin, tahin pekmez, bazen fıstık ezmesi bal, ½ kaşarlı tost vs şeklinde) diğer öğünlerden sadece birini iyi yiyor. Yani öğlen 3 köfte yediyse akşam sadece yarım kase sebze/çorba yiyor gibi… günde iki sefer toplamda 150-200 cc kadar süt içiyor. Meyve yemiyor, suyunu (taze) içirebiliyoruz. Yoğurt yemiyor ama 1 çay bardağı kadar koyu kıvamlı ayran içiriyoruz. Hergün hurma, kuru kayısı, ceviz yedirmeye çalışıyoruz. Gün aşırı 1 tatlı kaşığı vitagil, 1 tatlı kaşığı balık yağı içiyor ( balık yiyemiyor yediği zaman sabaha kadar ağlıyor, bir de baklagil yiyemiyor).Bütün bunlar çok mu az? Benim çocuğum neden büyümüyor olabilir?

Bir de hırıltı problemimiz var. Laringomalazi ile doğdu (omega tipi), 6 aydan sonra hırıltımız arttı. Bir dönem ventolin/flixotide inhaler kullandık geçti, fakat bir ÜSYE sonrası tekrar başladı ve artık geçmiyor. Hareketlendikçe artıyor (sanki boğazında balgam varmış gibi) ciğerlerinin temiz olduğunu söylüyor doktorlar, sanki sorun sadece boğazda. Laringoskop ile bakıldı (laringomalazi dışında) yapısal bir problem yok. Bir de yemek borusu ve nefes borusu arasında kleft var dediler ama önemli değilmiş. Bu hırıltı neden kaynaklanıyor olabilir? Alerji uzmanı alerjik bir bulgu göremediğini söyledi (bir takım testler yaptılar) ki bir dönem zaditen de kullanmıştık, fayda görememiştik. Eşlik eden reflü vardır dediler gaviscon kullandık aylarca, faydasını göremedik bıraktım sonunda. Ne yapmalıyım acaba?

Bir de biliyorum çok uzattım ama bir uyku sorunumuz var, zaten hep 1-2 saatlik aralıkla uyanıyordu ama son zamanlar ağlayarak ve bağırarak uyanıyor ve kesinlikle sakinleştiremiyoruz. Dün gece 1 saate yakın ağladı ve sakinleştiğinde de uzun bir süre bir noktaya gözlerini dikti, uyuyana kadar öyle bekldi, ismini filan söylediğimizde dönüp bakmadı. Çok korktuk. Ne olabilir acaba?

Çok uzun yazdığımı biliyorum sabrınız için ayrıca teşekkür ederim, bana yol gösterebilirseniz çok çok sevinirim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118467
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2013 Saat 20:02
Eger siz; gunde 200ml. sut ile cocugunuzu buyutebileceginizi saniyorsaniz, cok ama COK aldanirsiniz. En az 600ml. sut/sutlu gida almasi SARTTIR. Diger verdiginiz butun gidalar NAFILE ve gunde bir defa o gidalardan biri vermeniz yeterlidir.
Larengeal Stridor (malazi) hicbir tedavi gerektirmeden, kendiliginden gecen bir durumdur. Ventolin/Flixotide kullanmaniz buyuk bir hata, isin uzamasina ve hastaliklarin hep uzun surmesine neden oldunuz.
yapilan butun testler ve islemlerin tumu gereksizdi. 30 sene boyunca bu sekildeki tek bir hastama bile bu islemleri, testleri ve tedavileri uygulamadim, tumu 2-3 ay icinde duzeldi.
Su anda herhangi bir ilac kullaniyorsa, hemen kesin. 1 hafta sonra durumunu goruselim.
Yukarı Dön
Cskn2011 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2013 Saat 21:06
Cevabınız için teşekkür ederim...

peki o zaman ne yapmalıym? daha fazla süt/süt ürünü içiremiyorum/yediremiyorum. Diğer öğünleri mi azaltmalıyım? Akşam yemeğini kaldırıp sadece süt mü vermeliyim? Günde 600ml süt/süt ürünü verebilmem için başka hiçbirşey vermemem lazım çünkü çok miktarda yiyebilen bir çocuk değil.

Hırıltının sebebi laringomalazi mi peki? O yüzden mi ilaç önermiyorsunuz? 6. aydan sonra artmasının sebebi ne olabilir??

Şu an itibariyle kullandığımız bir ilaç yok. İlaçlı ya da ilaçsız durumda bir değişiklik yok zaten o yüzden hepsini kesmiştim bir süre önce...

Uyku problemimz ile ilgili bir fikir verebilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118467
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2013 Saat 04:05
Once butun yemekleri kaldirip sadece sut verin. Alistiktan sonra, 1 ogun ek gida ilave edersiniz. Hele o:tahin-pekmez, hurma, kuru kayisi ne oluyor? Hepside kan sekerini yukseltici ve tokluk hissi uyandiran gidalar. Oncelikle bunlari kesmeniz SART... Bunlarla sadece "karin doyar". Buyume icin gerekli protein ve Kalsiyum alinamaz. Lutfen "kiymeti kendinden menkul", abuk-sabuk Prof. lari dinlemeyin, cira gibi yanarsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.