Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - antibiotik mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumantibiotik mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2481
Mesajın Direkt Linki Konu: antibiotik mi?
    Gönderim Zamanı: 05 Mar 2013 Saat 07:59
Kadir Bey merhabalar, 24.kasım.2008 doğumlu 4 yaş 3 aylık 19 kilo 107 cm Alp adında oğlum 2 gecedir ani başlayan şekilde ateşli...39.3 ü gördüm en son..Alp şimdiye kadar kreşe gitmedi evde...ihtiyaç oldukça ibufen verdim. ibufenle 37.4 e kadar iniyor. sinus rinse ve illiadin yaptım..bol sıvı almasını sağladım...sütünü ve olabildiğince yemeğini yedi...ballı ıhlamurla bugüne geldik..sabah kalktığında boğazının ağrığıdığını söyledi..baktım hafif kızarmış minicik beyazlık ve dilde de beyazlaşma vardı..şimdi 38.8 ateşi...gribal viral olduğunu düşündüğümden doktora gitmedim..ama sanırım tablo değişik..burun akıntısı hapşurma yok....sizce artık doktora gidip bir de onun boğazını görmesi lazım mı? antibiotik mi lazım bu durum için? açıkçası kendim de antibiotik kullanmayı sevmiyorum..bu yaşına kadar sadece 2 defa anibiotik kullandı Alp de...çok zorunlu değilse direniyorum...3 aylık bir bebeğim de var ve eşim şehir dışında...sizce ne yapmalıyım?teşekkür ederim iyi günler dilerim...

Düzenleyen kumru - 05 Mar 2013 Saat 08:42
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2013 Saat 12:55
Kadir Bey merhaba..eşimin iş arkadaşı bizi hastaneye götürdü..çok şanslıyız çünkü insaflı, vicdanlı ve bilgili bir doktorumuz var..doğru şeyler yaptığımı söyledi...burun tıkanıklığı fazla, sinus rinse ve illiadine devam dedi...kulak temiz göğüs temiz dedi...dilde paslanma çok fazla, boğaz kızarıklığı az dedi..beta değil dedi..bu ara influanza çok yaygın eğer durum oysa bebeğe geçmesinden korkarım dedi..zaten uzak tutuyorum ama sonuçta aynı 77 m2 evdeyiz..influanza için test yaptılar negatif çıktı..basit grip geçiriyor yaptıklarınıza devam, eğer ateş yarın geceye kadar devam ederse antibiotiğe başlayın..yoksa antibiotik vermeyin dedi..hastaneden gelince ılık duş aldırdım karnını doyurdum ateş 38.8 di..ibu verdim sütünü içirip uyutacağım...yorumlarıınızı dört gözle bekliyorum sevgiler saygılar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120405
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2013 Saat 18:42
Hayret, dogrusu cidden sansli imisiniz. Bu zamanda boyle doktor nerde!!! Baska doktor olsa, coktan dayamisti Astim ilaclarini... 4 yasinda zaten ""beta"" olmaz. Yaptiklariniza aynen devam edin, eski mailleri ve makalelerimi  mutlaka okuyun..
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2013 Saat 14:52
Kadir Bey, dün gece oğlumun ateşi 40.1 oldu..ilk defa bu kadar ağır seyreden bir hastalık geçiriyor..perişan durumdayım..gecelerdir uyumuyorum çarelerim tükeniyor..çok korkuyorum..elleri ayakları buz kesiyor rengi uçtu karnım ağrıyor dedi...doktoru klinik olarak influeanza olduğunu düşünüyorum dedi..test sonucu negatif çıktı ama basit bir grip gibi değil. çok ağır geçiyor. novalgine damla var, ama doktorumuz yan etkilerinden dolayı kullanmayın dedi..evde çok iyi bakıyorum...bir de dediğim gibi bebeğim var 3 aylık ona geçmesinden çok korkuyorum..oğluma anne sütü verdim biraz..belki antikorlarım yardım eder diye ama çok da fazla olmadığından sütüm bardak bardak içemiyor tabii ki..eşim yok şehir dışında...artık hastaneye mi kaldırmalıyım oğlumu? ateş daha ne kadar sürecek? neden bu kadar ağır geçiyor? seneye anaokuluna gidince hep böyle mi olacak? sizce de influenza yani ağır grip mi oğlum?çok sık hasta olan bir çocuk değil...bünyesinin güçlü olduğunu düşünüyordum...ne olur yardım edin..bu saatten sonra antibiotik kullanmalı mıyım? kullanmamalı mıyım? doktoru da antibiotik vermek yanlısı değil ama eğer bu akşam da ateş düşmezse zimaks başlayalım dedi. sizce ne yapmalı?
 teşekkürler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2013 Saat 18:56
Influenza olmasi veye siradan Grip olmasinin hic onemi yok... Atesden de korkmayin. Atesin cocuga bir zarari yok. Benim; "Ates ve Tedavisi" makalemi, yazarlar bolumunden okuyun. Atesi; ortalama 4-5 gun surecek... Evet, ana okuluna gidince, 2 kisiniz boyle gececek. Mutlaka eski mailleri ve makalelerimi okuyun, yoksa sizi cok kaziklayacaklar. Novalginden korkmayin. Boyle sacmalarlar sonra Hastanelerde, damardan Novalgin verirler...Antibiyotik dusunurseniz, once bir  KAN SAYIMI yaptirin, WBC degeri yuksek cikarsa, baslarsiniz. 4 yas icin normal sinir: 5.5 - 15.5 dur, dikkat edin, kaziklamasinlar.
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2013 Saat 23:48
Kadir bey oğlum bugün 2 defa şiddetli kustu..ateş de devam ediyor...acile gittik..idrar ve kan tahlillleri yapıldı...idrar temiz çıktı CRP KANTİTATİF 115.35 çıktı...kan testi sonuçarımızı da ekledim yorumlarınızı 4 gözle bekliyorum...domuz gribi diye bildiğimiz ucube virüs olduğunu söylediler...keşke grip aşısı yaptırsaydınız dediler...bu 4.gecemiz ateşli..burnu tıkalı 39.1 ölçtüm şimdi...3 aylık kızım için de çok endişeleniyorum...bu crp nedir......uykusuzluktan, stresten, koşturmaktan beynim çalışmaz durumda...çok teşekkür ederim iyi ki varsınız...Allah her türlü razı olsun sizden....

Düzenleyen kumru - 06 Mar 2013 Saat 23:55
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2013 Saat 18:39
CRP; her turlu enfeksiyonda, yukselir, hicbir pratik degeri yoktur. Kafaniza takmayin, muhim olan; WBC degeridir, dusuk ise, viral enfeksiyon geciriyor , antibiyotik gerekmiyor demektir. Dogru, Asi yaptirsa idiniz daha iyi olurdu... Seneye insallah...
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2013 Saat 19:02

Düzenleyen kumru - 07 Mar 2013 Saat 19:07
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.