Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nefes
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumnefes

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
beral Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: nefes
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2013 Saat 15:07
Merhaba Kadir bey; Kızım birinci gün hapşırma ikinci gün burun akıntısı üçüncü gün nefes daralması ile soluması hızlanıp verirken zorlanıyordu karnı şişiyor dudakları morarmaya başlıyor ve acile zor yetiştiriyorduk. Astım bronşit tanısı ile antibiyotik tedavisi veriliyordu.  
1) Sizin önerileriniz bu gibi morarmaya varan durumlarda yeterli gelir mi yoksa önerebileceğiniz başka tedavi yöntemi var mı?
2) Basit bir nezleyle başlayan hastalık astım bronşiti tetikler mi?
3) Özel olacak ama sizin gibi değerli doktorlar neden yurtdışına gitme gereği hissediyorlar internet olmasaydı ne yapacaktık. Herkes adına çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2013 Saat 00:18
Yasi kac??? Okula/yuvaya gidiyormu???
Sadece simdilik sunu soyleyebilirim.....:
ASTIM ANTIBIYOTIKLERLE TEDAVI EDILMEZ...
Benim Amerikaya gelme sebebim, devlet ozel muayene hekimligini istemiyor. Bizim verdigimiz standartta ve kalitede hizmet veremeyeceklerini bildikleri  icin, (ornek olmayalim diye ) bizi yokediyorlar.. Su anda, Turkiye de muayenehanesini kapatmis bir hekim bir, ozel hastanede calismak istese bile once devletten izin almak zorunda... Verdigi, komik Bag-Kur maasi ile orada benim yapabilecegim hicbir is yoktu.. Burada emlakcilik yapiyorum, hurda evleri alip, susleyip-pusleyip satiyorum.. Kimseyede muhtac degilim...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Şub 2013 Saat 00:28
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2013 Saat 06:56
Siz devlet veya özel hastanede çalışamazdınızki Kadir Bey,oralarda yapılan yanlışları gördükçe,üzülürdünüz ,gerilirdiniz.Kendimizi düşünerek hasta olmanızdansa,orada yaşayıp sitede kalın en iyisi.
Şu anki işinizi ne güzel anlatmışınız ,gülümsetiyorsunuz bizleri.
Sizi seviyoruz.

Yukarı Dön
beral Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2013 Saat 14:28
Şu anda kızım 7 yaşında geçen sene kreşe giderken bi atak geçirdi eve zor yetiştirdim hava verdim biraz sakinleşti ama çok denedim antibiyotik olmadan geçmiyordu artık adı neyse bu hastalığın. Şimdi daha rahat geçiriyor hastalıklarını doktorlara kalırsa geniz eti kulağında sıvı birikmesi var ameliyat diyorlar ben zamana bıraktım yaşı ilerledikçe düzelir diye. Oradaki hayatınızda size mutluluklar dilerim. Ülkemiz adına da umudumuzu kaybetmeden çocuklarımız için daha güzel yıllar ümidiyle tekrar teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2013 Saat 19:12
7 yasinda ve  tarif ettiginiz durumda; Astim ihtimalini dusunduruyor. Yaninizda, antibiyotik degil, Ventolin sprey bulundurmaniz daha mantiklidir. Gene bir Kriz yasarsaniz, bu spreyi kullanin . Eger teshis dogru ve cocugunuzun,  Astimi varsa, cocuk dakikalar icinde duzelir... Antibiyotiklerle Astim duzelmez.. Duzeliyorsa, baska bir durum vardir. O zaman bir Kan sayimini gormek isterim.
Yukarı Dön
beral Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2013 Saat 11:40
Şöyle bir yazı okudum;
"Bronşiolitin sebebi çoğu zaman virüslerdir bronşioller bu virüslerle iltihaplandıklarında duvarları şişer ve içlerinde de salgılar birikir; havanın akciğerlere girmesi ve çıkması zorlaşır.Hastalığın özel bir ilacı yoktur ve sebebi virüsler olduğu için antibiyotik tedavi de gerekli değildir. Antibiyotikler, zatürre veya orta kulak iltihabı gibi komplikasyonların varlığında doktor tavsiyesi ile kullanılır.Solunum sıkıntısı ve hırıltısı olan çocuklara solunum yoluyla nefes açıcı ilaçlar ve kortizon verilebilir."
Burada benim aklıma takılan birkaç soru var bir doktor olarak önemli birkaç dakikanızı bana ayırarak beni aydınlatısanız sevinirim. Bronşioller İltahaplanmasından bahsediliyor halk olarak iltahaplanma denince aklımıza hemen antibiyotik tedavisi geliyor burada antibiyotik yerine kortizon mu giriyor. Peki bu nefes açıcılar bronşları daha çok açtıkça virüsler bu açılan alanı bi zaman sonra işgal etmeyecek mi? Embarrassed
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2013 Saat 01:00
Iyiniyetli de olsa; bir kelime hatasi yapmis (eli surctu diyelim)... Viruslerle iltihap olmaz. Bakterilerle olur... O yuzden iltihaplar, antibiyotik gerektirir...
DEMEK ISTEDIGI: Bronsiollerde, bu viruslerle  enfeksiyon  oldugunda, duvarlari siser ve iclerinde de salgilar birikir.
DEDIGINIZ DOGRU:  Bronsiolitlerde; Brons acicilar verilmez. Astim krizlerinde verilirler. Ama maalesef artik doktorlar tibbi bilgileri sadece "Ilac taniticilarindan"  ogrendikleri icin, onlarin kuklalari olmus durumdalar. Onlarda ilaclari satilsin diye olmadik kepazelikleri yapiyorlar... Ne devlet, nede Saglik bakanligi bunlarla ugrasmadigi icin, bu ilac firmalarida, sanki "kopeksiz koy" bulmus gibi istedikleri gibi rezillikler yapiyorlar.
Kortizon da sadece; Agir Astim krizlerinde kullanilmalidir.  Ama gunumuzde Griplerde, ailelerin gozunu boyamak icin kullaniliyor.. Eh halkta bu isten  cok memnun oldugundan, bu islerin sonu gelmez.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Mar 2013 Saat 01:01
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.