Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızım hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızım hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
laplace Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: kızım hakkında
    Gönderim Zamanı: 10 Oca 2013 Saat 19:21
merhabalar doktor bey...dokktorların birtakım uygulamalarını sorguladığım için eleştiriliyorum hep,sizin gibi bir doktor bulduğum için şanslı hissediyorum.benim 1 ay erken olarak 2600 kg,48cm ve 32cm baş çevresiyle doğan şuan dört aylık down sendromlu bir kızım var.4. ay kontrolünde 5800 kg,60 cm,baş çevreside 39.5 cm di.gelişimini değerlendirirseniz sevinirim.ayrıca rutin kontrolleri yapıldı sağlık sorunu yok çok şükür.göz takibi çok iyi,odaya girdiğimde hemen farkediyor ve izlemeye başlıyor,nesne takibi iyi oyuncaklarına bakıyor,yeni yeni eliyle vuruyor,ellerini izliyor,parmaklarını emiyor.bize tepki veriyor,gülüyor,sesler çıkarıyor,yattığı yerden doğrulmaya uğraşıyor,eğimli bir yerde yatıyorsa gövdesini kaldırıyor,ellerinden tutunca kalkıp oturuyor,yüzükoyun yatıca başını hatta ellerinden destek alarak göğsünü uzunca bir süre kaldırıyor ve 1 aylıktan beri yüzükoyundan sırtüsüne dönüyor,poposunu kaldırıp,sürünerek ilerliyor,çok hareketli koyduğum yerde bulamıyorum.inanın doktora gitmek istemiyorum her seferinde,geç yürür,okula gidemez,çok hastalanır,kalp hastasıdır,tiroidi bozuktur vs...bütün olumsuzlukları sayıyorlar neyse hiç girmeyeyim.sorum şu 2 aylıktan itibaren fizyoterapi ve özel eğitim almalı diyorlar. 2 aylık çocuk rehabilite edilirmi?kendimi ve çocuğumu bu işlerle strese sokmak için çok erken değilmi,ayrıca bunlar içinde devletten en az %90 engelli raporu almalıyım,binbir güçlükle,fikriniz benim için çok önemli.

Düzenleyen laplace - 10 Oca 2013 Saat 19:26
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2013 Saat 05:25
Bir kere; her Down sendromlu ayni degildir. Hem zekalari, hem gelismeleri cok farklidir. 2600 gram dogdugu halde, nerede ise, 3.5kg doganlara yetismis gibi. 600gram eksigi kalmis ( dogdugunda eksik; 900 gram di). Boyu da; 1.5cm eksik. 2 ayda kapatacak gibi. Simdilik en iyi terapiyi siz verebilirsiniz, devamli oynayin, konusun ve en muhimi, devamli sizi gulerken gorsun. Karsisinda hic asik suratli olmayin. Tabii , Turkiye de bir Down sendromlunun annesi olmanin zorluklarini hep yasayacaksiniz, buna hazirlikli olun. Parkta, okulda, hastanelerde hep sizi uzecekler, sakin kulak asmayin. Yalan-yanlis, yarim-yamalak bilgileri ile size akil ogretmeye kalkacaklar. Bunlarla mucadele edebilmek icin cok okuyun. Benim makalelerime de bir goz atin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Oca 2013 Saat 05:26
Yukarı Dön
laplace Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2013 Saat 12:21
çok teşekkürederim doktor bey,makalelerinize nerden ulaşabilirim yeni üye oldum,bu sitede mi var. doktor kullanmam için demir ilacı verdi kullanmalımıyım,birde dört aydan itibaren kutu sütleri verilebilir demişsiniz,bizim kullandığımız normal pastörize sütler mi,yoksa bebekler için satılan devam sütleri mi? tavsiyelerinizi dikkate alacağım,hadi insanları geçtim doktorların yaklaşımı tam bir facia,bizim durumumuz doğumda da anlaşılmadı tüm testler normaldi zaten,7 günlük lohusa iken pat diye söylediler sütüm kaçtı,genetik danışmanlık dedikleri şey bir doktor önünde kitap bize satır satır okudu bu hastalar zeka özürlüdür,yarısı kalp hastasıdır,kucağımda erken doğmuş minicik bir bebek kalakaldım.neyseki her söyleneni sorgulamadan kabullenen bir yapım yok,dediğiniz gibi çok okudum araştırdım ama türkiyedeki kaynaklarda tatmin etmedi çok ezbere ve birbirini tutmuyor. yabancı dilim olsa idi yabancı kaynakları da araştırırdım,ilginiz için çok teşekkürederim.
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2013 Saat 17:30
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2013 Saat 22:17
Demir ilacini vermeyin, basiniza is acarsiniz. Evet; normal pastorize sutlerden kullanabilirsiniz, ilk sayfada; Yazarlar bolumu var. Benim o gunku yazimi acin, cikan sayfada, "Yazarin diger yazilari" diye bir pencere goreceksiniz, onu acin o listedeki yazilarimi acele etmeden okuyun. Mamaci doktorlarin, sut aleyhindeki sacmaliklarinada sakin inanmayin. Mama sacmaligi artik iyice aciga ciktigindan, halki bu sekilde; Devam sutleri diye kaziklamaya calisiyorlar.
Yukarı Dön
laplace Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2013 Saat 23:12
çok teşekkürederim doktor bey,bütün yazdıklarınızı tek tek okuyorum.birşey daha,sizce kızımın eğitimine ne zaman başlamalıyım ve nasıl bir eğitim olmalı,ayrıca fizyoterapi görmesi şartmıdır,ona da nasıl karar vermeliyiz?bu konu da ticarete dönüştüğü için,hassaslığımızdan faydalanılsın istemiyorum ve malesef vicdanlı doktor bulmak çok zor ne derlerse el mahkum yapıyoruz,ilginiz beni mahcup ediyor...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2013 Saat 01:40
Egitim diye bir sey yok... 6 aydan sonra: Fis-Fis kayikci oynarsiniz, minciklarsiniz, gidiklarsiniz, hepsi bu... Oturupta; carpim tablosu ogretecek degilsiniz. 10 aydan sonrada; ellerinden tutup, siralama, hoppala hareketleri yaparsiniz. Ayni diger cocuklar gibi.. Yapacaginiz en kotu sey, kose yastigi gibi bir kenara koyup ilgilenmemektir.
Yukarı Dön
laplace Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2013 Saat 09:37
çok teşekkürederim,tıpkı benim düşündüğüme paralel şeyler yazmışsınız,yapmak istediğim de küçücük çocuğu eğitim kurumlarına göndermektense,kangurusuna koyup nereye gidiyorsam götürmek,bol bol gezdirmek,değişik yerler göstermek,yani hayatın içinde sosyal olarak yetiştirmek. tekrar tekrar teşekkürederim...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.