Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Devam Eden Kulak Ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDevam Eden Kulak Ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
azraeren75 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Konu: Devam Eden Kulak Ağrısı
    Gönderim Zamanı: 01 Oca 2013 Saat 22:16
Hocam Merhaba,

6 yaşında bir oğlum var. 3 hafta önce yaklaşık 4 gün süren kulak ağrısı ve ateş olmuştu. O zaman alt  kök azı dişlerinde şişlik de vardı ona vermiştim.  Doktora götürmemiştim. Sadece calpol-ibufen dönüşümlü kullanmıştım. Kendiliğinden iyileşti. Cumartesi gününden beri yine kulak ağrısı ve ateşi var. Ağrısı yoğun 4 saatte bir ateş düşürücü ve ağrı kesici kullanmak zorunda kalıyorum. Bugün 4. gün olmuş oluyor. Pazartesi günü sağlık ocağına götürmüştüm. Oradaki doktor kulağında ve boğazında birşey olmadığını söyledi. Şu anda dişler çıkmadı ama görünürde bir şişlik de yok. Dr bir ilaç vermedi.  Calpol'den ziyade ibufen içince uyuyabiliyor oluyor. Calpol'ün etkisi az oluyor sanırım. Çünkü kolay şikayet eden bir  çocuk değildir.

Daha önce bu tarz problemle hiç karşılaşmamıştık.  Oğlum son 2 aydır hafta sonları yüzüyor. Kulağa su kaçması böyle birşeye neden olabilir mi? Eğer bir enfeksiyon var ise bunu sağlık ocağındaki doktorun görememe ihtimali var mıdır? Bir kbb uzmanına mı götürmek gerekir? Sizin tavsiyeniz nedir?

Saygılarımla...

Düzenleyen azraeren75 - 01 Oca 2013 Saat 22:37
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119629
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2013 Saat 02:12
Doktoru bosver, cocuk kulaktan sikayet ediyorsa, var demektir. Hemen Iliadin ped, burun damlasina baslayin; gunde 2x2'ser damla (3gun) damlatin. Sonra; Serum fiz ile devam edersiniz. Kulaga su kacmasi ila sadece kulaga su kacmis olur, siz cikarmasaniz bile kendiliginden buharlasarak kaybolur.
Yukarı Dön
azraeren75 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2013 Saat 17:53
Hocam merhaba,

Damlayı alıp sabah dozunu damlattım. Öğlen yine ağrı kesici vermek zorunda kaldım. Biraz önce farkettim ki ağrıdığını söylediği sol kulaktan bir sıvı gelmiş. Önce su zannettim. Renksiz yapışkan bir sıvı bu neyi gösterir. Bir de konuşması genizden gibi bademcikte bir şişlik yok bu geniz eti ile ilgili olabilir mi?

Saygılarımla,

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.