Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Illıadın yetmıyor galıba
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumIllıadın yetmıyor galıba

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 223
Mesajın Direkt Linki Konu: Illıadın yetmıyor galıba
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2012 Saat 20:01
Merhaba Kadir Bey,
Sizden ogrendıklerımle evladımı sızden baskasına emanet etmeden 4bucuk yasına geldık alhamdulıllah. Internetten doktorum var dıyorum soranlara, guluyorlar.Ancak gorunen köy de kılavuz ıstemıyor tabı. Allah emanetı ehlıne verın dıyor. Ben de Rabbımın bana emanetını teslım edıcek sızden ehıl bulamadıgım ıcın yıne burdayım.Allah sıze sıhatlı hayırlı razı olacagı omurler versın ınshAllah...

Azız Doktorcum, Gulsum 5 gun grıple bırlıkte ateslıydı.Guzel ve sosyal bır bebek oldugu ıcın cok hastalanıyor.Hemen sıcak banyo ardından mumkun mertebe kalın gıydırıp herzamankı gıbı vucudu ısıtarak atlatmaya calıstım.Bır ıkı kulak agrısı oldu calpol verdım.Gectı ama halsızlıgı ve ara ara kulak agrısı da devam ettı.Bu sefer ıllıadıne basvurdum.2 gun oldu, yarın son.Ancak dısarı baya akıntı var. Cok hafıf de atesı var gıbı.Ben ates olcmeyı sızı tanıyınca terketmıstım zaten ama halsızlıgı gozlenıyor. Antıbıotık gerekır mı dersınız? ıllıadınden sonuc beklerken gecıkmekten korkuyorum.Ilk agrıda hemen ıllıadın mı kullanmam gerekırdı? Gecıktım mı? ondan mı gecmıyor?

Tesekkurler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120405
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2012 Saat 20:20
Ilk agrida Iliadin kullanmanizin buyuk faydasi var. Ilk bastaki 5 gunluk atesten sonra tekrar  atesi cikarsa, antibiyotik gerekebilir. Sadece "halsizlik var" diye antibiyotik vermiyorum.. Iliadinden sonra; Serum Fiz kullanin. Gene agrisi olursa, "bir gun dahi" ara vermisseniz, tekrar Iliadin'e baslayabilirsiniz.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2012 Saat 20:28
Yanı bır daha kulak agrıssı olursa agrı kesıcı yerıne hemen ıllıadın oyle mı? Ates olmadıktan sonra akıntının onemı yok, ılladıne devam bır gun arayla? Ates cıkarsa hıc beklemeden agumentın şişe bıtene kadar?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2012 Saat 20:31
Aynen oyle. Iliadin'i bir gun aradan sonra kullanmaniz; agri olursa... Olmazsa, Serum fiz. ile devam edin.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2012 Saat 09:16
mERHABA dOKTOR bEY,
İlliadin 3 gun kullandık.akıntı sıddetle devame dıyor. bır gun  ara verdım 2. tur ıllıadıne basladım bu sabah. sprey olanı sabah aksam 1 fıs uyguluyorum.akıntı var ve bu yuzden elını sokup kasımak ıstıyor sureklı.Bu bıraz tedırgın edıyor,  ama Ates agrı yok.... Burun akıntısı 3 4 gundur koyulastı ama devam edıyor. ıltıhap kulak zarını delebılıyormus. bunun bılgının aslı var mı?

Bu arada, dudakları bembeyaz. daha once demır eksıklıgıne baglı kansızlık olmustu ve demır takvıyesı kullanmıstık.Hemen hergun bır porsıyon et yıyor. Demır ılacına baslasam mı bır kur, dudak rengındekı degısım cok barız.. Yoksa kan testı mı yaptırayım?
Tesekkurler

Düzenleyen hacizade - 12 Ara 2012 Saat 18:12
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2012 Saat 19:04
1- Kulak agrisi yoksa, Iliadin yerine Serum Fiz kullanin.
2- Normal bir "Orta Kulakta" o boslugun cidarlarini nemli tutmaya yarayan, goz yasi kivaminda bir sivi vardir. Bu sivi normalde, Oztaki borusundan bogazimiza akar, biz onu farketmeyiz bile... Grip sonrasi, Oztaki borusu odem sonucu kapandiginde bu sivi akamaz ve icerde birikir. Zamanla bu biriken sivi kulak zarina baski yapar ve agriya sebep olur. Eger Iliadin veya Otrivin gibi damlalarla bu odem cozulurse, sivi Oztakiden akar ve hadise duzelir. Bu hadise; mikrobik degil, mekaniktir... Eger burun damlalari degilde, antibiyotik ve Allerji ilaclari ile tedavi edilmeye kalkisilir ise, basinc artar ve sivi kulak zarini delerek, disari akar ve agri aninda gecer. Akinti icerden-disari oldugu surece kulakta kalici bir hasar kalmaz. Ama 19.Asirdan kalma "kulak damlalari" kullanilirsa, akinti; disardan-iceriye olur ve butun dis kulaktaki mikroplar orta kulaga gecerek, kulagi mahvederler. Bunun tedavisinde, antibiyotikler gerekir, ve akintinin duzelmesi icin de kulak damlalarinin hemen birakilmasi gerekir. Kullanilmaya devam edenlerde, orta kula yapisi bozulur, icerdeki ufak kemikler erir ve "mikrocerrahi" yontemleri ile zar konulmasi gerekir. Bu sebeple bazi(!) doktorlar bu kulak damlalarini pek severler....  

3- Enfeksiyon esnasinda "solukluk olmasi" tamamen normaldir, hastalik gectikten sonra degerlendirin, solukluk devam ederse o zaman tahlil yaptirin...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Ara 2012 Saat 19:08
Yukarı Dön
b_seyma Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2012 Saat 19:28
doktor bey bizim de urum hemen hemen ayni....

kbb ci timpanogram a baktırmıs -400 cıkmıs...fazla demiş...suan burnu da akmiyor ....tıkaniklik var...ateslendigi ve burnu tıkalı oldugunda illadin 3 gun kullanmıstık..cok sukur ates falan kalmamiştı 3 gun sonra...nerdeyse 15 gun gecti atesleni hala bu basınc cok mu yuksek.amoklavin ve rinoest iye ilac vrmiş...keyifsiz ama ates yok

wbc:16.2 cıktı...

Düzenleyen b_seyma - 12 Ara 2012 Saat 19:39
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2012 Saat 20:57
Hastalik esnasinda; Timpanogram'a bakilmaz. Hepsinde bozuk cikar. Atesi yoksa, antibiyotige gerek yok . (Atesi yokken WBC onemli degil) O ilaclarin hicbirini kullanmayin, hicbir fayda saglamayacaklar. Duzelmesi icin; Iladin veya Otrivin kullanin. Oztaki borusu acilmadikca o deger duzelmez. Hele antibiyotikle hic duzelmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.