Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zlemyayl
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
|
Konu: Çocuklarda ŞEKER HASTALIĞI Gönderim Zamanı: 25 Kas 2012 Saat 01:18 |
Sayın hocam , merhabalar .. Uzun zamandır yazmadım ,zira değerli vaktinizden çalacak denli sorun olmadı 8 yaşına girmek üzere olan kızımda ; birde kıymetli arşiviniz ve bize öğrettikleiniz yettiyor ve artıyor maşallah.. Allah razı olun hocam  Lakin bu yolın yaz aylarını ,annemin ani kolon kanseri teşhisi - ameliyatı ve tedavisi için Ankarada bulunup çoğunlukla kızımdan ayrı geçirdim .. Kilo kaybetmiş ve boyunuda uzamış buldum .. Okullar açılınca istanbulda kavuştuk ..okulda Tahtayı gözlüğü ile bile göremeyip / ayağa kalkıyor diye öğretmeninden azar işitince soluğu bugün göz doktorunda aldık . Konusunda ünlü göz doktoru önce ölçüm/ sonra muayene sonra 2 ayrı göz damlası ike tekrar muayene ile çocuğun geçen yıl ve hatta önceki yıl bile 0.75 olan miyop numarasının şu an 3 olduğunu / bu hızlı yükselişin bazen boyu hızla uzayan çocuklarda ayak nosunun büyümesi örneğindeki gibi olabildiğini söyledi ama " ÇOCUĞA ŞEKER baktırmadan gözlüğü almayın,ziraŞEKER HASTASI ÇOCUKLARDA BÖYLE ANİ YÜKSELİŞLER OLUYOR - sabah saatlerinde açlık kan şekeri baktırın,temizse gözlüğü alın ama şeker hastalığı teşhisi alırsa da ,sonrasında yeni bir muayene ile gerçek numarasını tespit ederiz " dedi .. Offf Off.. Çook üzgünüm ve korkuyorum çünkü eşim gizli şeker - eşimin annesi ve kızkardeşi tip 2 diabet Ben MS hastasıyım ve kızımda yıllık kontrollü kawasaki sendromlu ve allerjik rinit ve dermatit sorunlu !! OTOİMMÜM hastalıklardan çok bıkkınız- gına geldi yani !!! Bir yardım / bir fikir hocam ne olursunuz .. Gerçekten de olabilir mi ? Teşhis için sadece açlık kan şekeri baktırmak yeterlimi ?sonsuz teşekkürlerim ve saygılarımla ...
Düzenleyen zlemyayl - 25 Kas 2012 Saat 01:59
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Kas 2012 Saat 01:48 |
Eklemem gerekir mi bilemedim...Oldum olası gece bile su içer / geceleri tuvalete kalkar / uykusunu böldü diye kızarız ve tekrar uyuma zorluğu çeker .. Sadece son 1 aydır sa sık sık karnım ağrıyor diyordu ama tuvalete gönderirdik ve yakınmasını tekrar etmiyordu ve bu akşam arabada doktora giderken ve dönerken ara ara miğdem bulanıyor dedi ( çook uzun tatil yollarına gider ve hiç miğde problemi yaşamaz !) eve dönüşte de sürdü ve akşam 8 gibi kustu :( yol ve köprü trafiği dur/ kalk malum o yüzdendir dedi eşim .. Uyurkende yine karnım ağrıyor dedi .. 3 -4 yaşlarında reflü problemi olmuştu / gaviskon / motiium/ zantac tedavisi gördü ., bu aralar kalbime bıçak saplanıyor ve derin nefes alamıyorum dediği durumlarda oldu ..:( Biz hava yutuyor / reflü / gaz / göğüsteki ince kaslar üşütünce kramp yapıyor falan geçiştirik .. HASTANE / doktor / muayene bıkkınlığı ile çocuğumuzun ÖNEMLİ İŞRETLERİNİ Mi görmezden geliyoruz diye çook suçluyorum kendimi .. Yoksa mayıstaki kontrol tarihini beklemeden KARDİOLOJI doktorunada götürsem mi ???ne dersiniz hocam , başta yazdıklarım/ su - gece idrarı ve karın ağrısı hatta kusma ŞEKER BELİRTİLERİ DİYOR diyabet siteleri  Ve kalbine bıçak batmalar falan ...internet bataklığında daha fazla boğulmadan sizden yanıt inşalah sevgili hocam .. 
Düzenleyen zlemyayl - 25 Kas 2012 Saat 01:54
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120433
|
Gönderim Zamanı: 25 Kas 2012 Saat 04:48 |
Seker hastaligi hakkinda anlatilanlarin hepsi; Eriskinlerde gorulen ve "TipII" diye adlandirilan seker hastaligi tipidir. Halbuki cocuklarda gorulen; TipI seker hastaligidir. Tip1 seker hastaligi, cok kisa surede ortaya cikar. Aksam saglam yatirirsiniz, sabah "seker komasi" ile uyanir. Siz genede bir: Aclik kan sekeri ve Tam Idrar Tahlili yaptirip sonuclarini banada yazin. Gene "kuyudan tas cikarma" islemi yapacagiz....
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Kas 2012 Saat 13:48 |
 Sayın hocam/ tam idrar da 1-2 lokosit ve eser keton dışında herşey normal görünüyor / PH 6.0 dansite : 1020 tortuda yok ŞEKER : glukoz,AKŞ:88 Hazır başlamışken dikkat eksikliği olan bir çocuk diye TROİD tetkiki de yaptırdık : T3,total :1.33 T3,serbest :3.64 T4,total :7,58 T4serbest:0,94 TSH: 2,31 Birde hemogram :sadece LYM% lenfosit:20,2. / NEUT% granülosit :72,8.. Diğerleri normal değerler içinde .. Kusması belki bu iki değerdeki snormallik bilemiyorum yani .. SANIRIM ŞEKER YOK  Göz nosundaki artış nedendir bilinmez .. Siz bilirsiniz sncak ve sncak  SAYIN HOCAM , sonsuz ve tekrar- tekrar teşekkürlerimle .. İYİ Kİ VARSINIZ 
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Kas 2012 Saat 19:27 |
1-Tiroid degerlerinden bazilari biraz dusuk... T3: 90-240ng/dl, T4(total): 4-12 mcg/dl, T4(serbest): 4.8-14mcg/dl olmali. Acaba "birimlerimi" farkli??? O degerlerin yanindaki birimleri bir kontrol edermisiniz... 2-Seker ile yakindan uzaktan bir ilgisi (zaten yoktu) yok... 3- Hizli buyume esnasinda, kafa tasi ve ona bagli olarak "goz boslugu" da buyudugu icin, goz numarasindaki hizli bozulma bu yuzdendir. Dananin altinda niye buzagi ariyorlarki???
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Kas 2012 Saat 19:45 |
T3 total=ng/mL. 1,33 T3serbest=pg/mL. 3,64 T4 total=ug/dL. 7,58 T4 serbest=ng/dL. 0,94 TSH =ulU/mL. 2,31 Sayın hocam karşılarında referans değerlerde var / onlarıda yazmamı istermisiniz .. Bu değerlerin içinde göründüğü için laboratuvar herhangi bir işeret koymamış .. Daha güvenilir bir yerde tekrar yaptırmamı önerir misiniz ??? Saygılarım..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Kas 2012 Saat 19:56 |
Butun dunya; 1970'den sonra System Internatioal'e (SI) gecti bunlar 40 senede ogrenememisler. Bunlarin hocalari da, biyokimyasal degerleri "% " isareti ile gosterirlerdi. AKS: %88 gibi. "mg/dl" seklinde gostermeyi, senelerce ogrenememislerdi. Ogrenirler insallah..
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Kas 2012 Saat 20:10 |
Haklısınız hocam / bilgim ve tecrübem dışında bunlarmaalesef .. BU DURUMDA BU KLİNİK VE LABORUVARI güvenilir değil diye düşünüp TEKRAR YAPTIRAYIM MI TROİD TESTLERİni??ONLARIN Birimleri ile de NETİCELER OLMASI GEREKENDE değil mi??? Ne tavsiye edersiniz?
|
 |