Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ÇİTOS
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 281
|
Konu: banada çözüm Gönderim Zamanı: 08 Kas 2012 Saat 11:26 |
hocam sol çene altımda görüneyen fakat farettiğim acıyan elle yokladığımda bi şişlik hissediyorumbastırınca yutkununca acıyor.tükrük bezimi lenf bezimi şişmiş ağrıyor.öneriniz nedir.bıktım dr.a gitmekten.şu an topuk dşkenim için prednol 4 mg tb,salazopryn 500 2*2,diclomec sr 100 1*1 kullanıyorum zaten.karnım davul gibi şişti.midem rahatsız.ödem var vücudumda .bide bunun için mi ilaç kullanıyım.yoksa herşeyi boşverip acılara katlanımmı bilemedim.çok üzülüyorum halime...sizi aileden biri gibi gördümüz için bu kadar rahat herşeyi soruyoruz.şarlatanların elinde bittik biz...  saygılar.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118397
|
Gönderim Zamanı: 08 Kas 2012 Saat 18:33 |
Ellediginizde, hareket ediyor ise;lenf bezidir. Zaten her iki durumda da bir tedavi verilmez, kendiliginden duzelirler. Topuk dikeni; topuk kemigi uzerine asiri yuk binmesi ile olan bir durumdur. Birde ustune ustluk asiri topuk temizligi (kazima) yaptiniz ise, bu diken olusur. Hicbir ilaci yoktur, tedavi bosuna . Yapacaginiz tek sey, yakkabinizin ve/veya terliginizin topuk kisimlarina eczanelerde satilan "tapuk yastikciklarindan" koymanizdir. Ustune basinc yuklenmedikce, zamanla kendiliginden kaybolurlar. Ilaclarin hepsini kesin.
|
 |
ÇİTOS
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Kas 2012 Saat 21:13 |
ah bizim güzel yürekli doktorumuz.sizi iyiki tanımışız.neden sizin gibileri çıkmıyor karşımıza.biz çok bahtsız insanlarız heralde.hay benim kafama  .neden dr.a gitmeden size sormadımki.bu ilaçlar beni mahvetti hocam.bugün ortopedik ayaykkbı merkezine gittim.ayak ölçümü aldılar.altında bi makine vardı.üzerine çıktımda düz taban değilde kavis bölümüm çokmuş. ayak yururken kendini içe çevirıyor ağrınız oluyor dedi.özel tabanlı bot ve hastanede giymem için sabo yaptırıcam.ordaki beyde ilaç kullanmayın zamanla geçicek dedi.ellerinizden öpüyorum.ne bileyim ters geldi ayıbıma gitti sizden yardım istemek.zaten çocuklarımız için yeterince bunaltıyoruzdur diye düşünmüştüm.sonra sitede birisi kendisi için sorup cevapladığınızı gördüm.bende sordum.lütfen hakkınızı helal edin.bu ialçların biri kortızon.birden hepsini kesersem sorun çıkmaz değilmi.zaten çıksa ne yazar mahvoldu vücut  .benve oğullarım devit amp.içelimmi.önerirmisiniz.ii akşamlar...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Kas 2012 Saat 02:25 |
Bu kadar basit bir durumu bu kadar "pahali" halletmenize hic gerek yok, eczaneden alacaginiz "topuk yastigi" isinizi gorur. Muhim olan; topugunuzun ustune agirlik binmemesi.
3-5 gunluk kortizon kullanilmasi onemli degildir, kesebilirsiniz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Kas 2012 Saat 02:33
|
 |
ÇİTOS
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Kas 2012 Saat 13:21 |
hocam yaklaşık 1 ay olucak bu tedavim başlayalı.15 inde muhakkak kontrole çağırdı dr.onun için sordum size.iki gündür bıraktım hepsini, fakat geçmeyen sırt ağrım,belimin yatarken hissettiğim ikiye ayrılıyormuşçasına ağrısı ve yine özellikle sabahları ilk kalkarken topuklarımda (daha çok sol topukta)müthiş sızı-uyuşma-ağrı-topallama geri döndü.çok ızdırabım var.anladımki bu ilaçlar vücudumu uyuşturmuş sadece  .bende ne yapacağımı şaşırdım.18 yıldır hemşirelik yapıyorum.nöbet tutuyorum fakat 1 yıldır atandığım hastanede nöbetler çok yoğun.hep ayaktayım.20 yılım dolsun bırakıcam mesleğimi.sağlığım daha önemli diye düşünüyorum.ama 2 yılım var.nasıl sağlıkla çalışmaya devam ediyim.gidebilceğim bi dr.arkadaşınız veya bu sıkıntılı hastalığım için çözüm önerilerilerinizi bekliyorum.saygıyla ellerinizden öpüyorum..sağolun hocam..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Kas 2012 Saat 18:42 |
Sirt ve bel agrilariniz; topugunuzdaki agri nedeni ile duzgun duramadiginizdan. Tavsiyemi dinleyin, su eczanelerde bile satilan basit, (nal seklindeki) topuk yastiklarindan alin. Agri kesici ilaclar nedeni ile hadiseyi iyilestirmeyip, sadece duyarsizlastirdiginiz icin, is bu derecede kotu hale geldi. Ilaclari kesin, sadece bu " topuk yastiklarini " kullanin.
|
 |
ÇİTOS
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Kas 2012 Saat 20:13 |
teşekkür eder saygılarımı sunarım...
|
 |