Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bu sefer de boğaz???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbu sefer de boğaz???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kry2009 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 90
Mesajın Direkt Linki Konu: bu sefer de boğaz???
    Gönderim Zamanı: 16 Eki 2012 Saat 21:55
  Hocam merhaba, 34 aylık 13.5 kg bir kızım var.Eylül ayı itibariyle kreşe başladı, ama 1,5 aydır hep hasta.Doğru dürüst antibiyotik kullanmayan kızım, bu süreçte 2 kez antibiyotik kullandı otit sebebiyle.
   Daha 1 hafta önce agumentin bitti.Şimdi de boğaz ağrısı başladı, ateş 39,8e kadar çıktı. calpol verdim, biraz düştü. Yarın dr.a götürücem, muhtemelen antibiyotik verecekler.
   İyileşeceğini bilsem vereyim, ama bütün kışın böyle geçme ihtimali beni korkutuyor, kreşten almayı bile düşünüyorum.
   Bağışıklığının güçlenmesi için ne yapabilirim?
   Yarın yaptırmam gereken herhangi bir test varmı?
Şimdiden teşekkürler hocam...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118463
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2012 Saat 03:36
Antibiyotik kullanan bir cocugun, bu surede antibiyotik gerekecek bir hastaligi kapmasina imkan yoktur. Belliki gecirdiginiz butun hastaliklar; Gripal enfeksiyolar olup, bosuna antibiyotik kullanmissiniz. Bagisikliginin gelismesi icin; her ateslendiginde antibiyotik kullanmamaniz ve vucudun o bakteriyi ogrenip, kendi bagisikligini gelistirmesi gerekir. Siz her defasinda antibiyotik verdiginizden, vucut o bakteriyi taniyip ogrenemeden yokettiginiz icin, ayni bakteri; tekrar tekrar hastalik yapmaktadir. Biz tedavi etmedigimiz icin, cocugun bagisiklik sistemi o bakterileri taniyor ve bir daha vucuda girmesine musade etmiyor. Antibiyotigi ancak kan sayiminda WBC (Lokosit) yuksek oldugunde ve cocuk agir hasta oldugunda kullanin. Atesi bu sabahta olursa, bir kan sayimi yaptirip sonuclarini yazin.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.