Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oglumla basımız dertte
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoglumla basımız dertte

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Konu: oglumla basımız dertte
    Gönderim Zamanı: 11 Tem 2012 Saat 08:47
hocam saygılar;oglum 3 yas 11 aylık yanı 4 yasında dıyebılırım.sorunumuz oglumun asırı yemek secıcılıgı sevdıgı yemegıde hep pazarlıkla zorla yemesı.hocam meyve yemıyor.bıcogunun tadını bıle bılmeden reddedıyor yedıgı tek meyve elma oda ayda yılda bır.sebze agzına surmuyor domates salatalık dahıl.cocugun yedıgı tek sey kuru fasulye nohut kofte bazen pılav pırınc veya bulgur tavuk kahvaltı balmıs recelmıs peynır zeytın hıcbısı yemıyor sadece cokelek sosıs.hergun tavuk fasulye yada yesılmercımek pısırmekten sıkıldım.sut cok ıcıyor.hocam boyu 96 kılosu 15.500 dogum 3400 boyu 50 cm ıdı.reflu gecırdı aslında halen devam edıyor.ama anne karnım sıser kusarım dıyor hep.bu cocuga ne yedırıcem dusuncesı benı strese sokuyor.hocam bırde 20 dkada bır tuvaletteyız herkes ıltıhap vardır dıyor ama ates yok atessız ıltahap olurmu?ıltıhap degılse ne olabılır omrumun yarısı tuvalette gecıyor popo kasıntısıda canımıza yettı.bu arada ben 166 babamız 183 boyunda.bırıktırmısım bayagı kusura bakmayın.gece halen altını ıslatıyor alıstırmayı denedım fakat saat bası kaldırmamız gerekıyor basedemedım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2012 Saat 12:12
Kilosu ve boyu, yaşının alt sınırında. Günlük süt miktarı 600ml. nin altına inmesin. Başka çocukları yerken görmesi iyi olur, onlara özenebilir. Çok sıkmamaya gayret edin, yoksa inadına yemez. Çok sık kaka yapması, psikolojik etki ile olabilir. Yoksa, gece uykuda da kaka yapardı. Gece işemelerine karşı, akşamları yatmadan evvel; Minirin sprey'den her iki burun deliğine 1 "fıs" yapın. Bu kanular cok konuşuldu, tafsilatı eski maillerde vardır.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2012 Saat 13:57
hocam cok sık yaptıgı kakası degıl ıdrarı.gecede bezı doluyor.gunluk sut mıktarı bazan 1 kg a kadar cıkıyor 500 ml altına hıc dusmedı.kres cocugu normalde orda yemek yedıgını soyluyorlar fakat ordada secıcı sebze cıktıgı zaman yemıyor ıkındı kahvaltısında cıkan cokoprens cazıp gelıyor.bende ogunku menuyu takıp edıp yemeyecegı yıyecek varsa aksama onun sevdıgı yemegı yapıyorum zaten saldırıyor.sevdıgı seyler cok sınırlı ıste bu sınır bozucu.kahvaltı hıc yanı yumurta yerdı ondanda bıktı cesıtlendırıyorum ama yemıyor.bıcok cocugun sevdıgı seylerıde yemıyor muz hercocuk bayılır karpuz ıcıne duserler agzına surmez salatanın suyu cocuklar hatta bızde severız yemez pasta agzına surmez ılgıncTongue
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2012 Saat 14:03
spreyın adını not aldım bugun alıcam.spraktıne gerek varmı?ıstahını acsam sevdıgı yemegı onune koyup onu secıcı olmaya tesvık etmek yerıne hıc tadına bakmadıgı bı taze fasulye versem bı sure boyle ac kalsa ınatlasmısmı olurum acaba?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2012 Saat 23:49
"- omrumun yarısı tuvalette gecıyor popo kasıntısıda canımıza yettı-"   Her nasılsa, herhalde (tuvalet ve kaka) bu iki sözün yanyana gelmesi bende kaka(!) intibaını uyandırmış. Neyse, iltihap olarak İYE düşünmenizde gereksiz. Zira sanılanın aksine erkek çocukları son derecede nadir durumlarda İYE olurlar. Bu konu ile ilgili makalemi okumanızı tavsiye ederim. Üzülmeyin, her çocuk az veya çok yemek seçer. Ben bile bu yaşımda, seçiciyimdir. Taze fasulyeyi de oldum olası sevemedim. Babası ( misalen) her yemeği yermi? Merak etmeyin. Bilhassa sevdiği bir arkadaşının yediğini görüp, o güne kadar hiç yemediği gıdaları yiyenleri biliyorum. Bütün mesele "gaza getirmek"... Sipraktin için acele etmeyin.
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2012 Saat 18:41
evet kadir bey çok haklı.benim kızımda iştahsiz  5.5 yaşında çok zayıf değil ama rica minnet yediriyoruz işte bak yemezsen boyun uzamaz,kısa kalırsın,aklın çalışmaz,oyun oynarken hemen yorulursun gibi laflarla yiyor ancak.neyse benim kızımın kuzani var kendinden 2 yaş büyük ve kızım onu çok seviyor.kuzenininde iştahi yerinde.kızımla bir araya geldikleri an kuzeni annesine diyorki anne bana pilav et ve ayran ver hemen benimkide atlıyor anne sende bana pilav et ve ayran ver diyor.kuzeni yarıda ben doydum daha yemiyeceğim derse benim kızda anne bende doydum yemeyeceğim diyor:))
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2012 Saat 23:37
Aynen öyle olurKizBebek
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2012 Saat 19:00
hocam dra gıttık sık ıdrarı ıcın prosedur ıste tahlıl yaptılar zaten emındımkı ıltıhap yoktu kı yok.bı ıseme takvımı verdı 15 gun boyunca oglumun hangı saatte kac ml cısını yaptıgını yazacagım.15 gun sonunda degerlendırme yapılacak ve ona gore mınırın spreyı vereceklermıs.bırde boyunu sızın gıbı alt sınırda dedı ve buyume hormonu tetkıkı ıcın kan aldılar buyume hormonu tahlılı bukadar basıtmıydı?bı kan almaylamı oluyodu sankı bana bıraz daha teferruatlı bısıymıs gıbı gelıyor nese ...daha sonrada refluden kaynaklı astım teshısı konulmustu cocuk gastreontolojıye gıdılcek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.