Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Demir Damlası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDemir Damlası

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Demir Damlası
    Gönderim Zamanı: 25 May 2012 Saat 13:03
Sayın Hocam bebeğim 6 aylık. 4 aylıktan itibaren ferru sanol damla kullanıyoruz kilosuna göre veriyorum. Ben sizin yazılarınızı okuyorum demir konusundaki görüşlerinizide biliyorum.bunu doktorumuza dedim demiri keseyim diye? Bana nedenini sordu. Bende sizi söyledim bana söylediği cevap şu: Hiç bir doktor demir vermeyin demez dedi. Demir çok önemli vereceksiniz tekrar dedi. 7 ay kontrolünde bebekden kan alıp değerlerine bakacaklar zaten. Hocam benim iyice aklım karıştı. Ben vermek istemiyorum ama bir yandan da demir eksikliği oluşursa diye tereddüt içindeyim. Fazla verilen demirinde zehirlediğini biliyorum.Bu durumda biz anneler ne yapacaz hocam.İkilemde kaldım neye göre vermemeliyim.Doğduğundan beri hiç kan testi yapılmadı ezbere neden demir veriyoruz.Sağlık ocaklarıda doktorlarda habire demir diyorlar.Yalvarırım size bunun açıklamasını sadece bu sitede açıklamayın bu doktorların gözüne bu bilgiyi sokarak açıklama yapsanız.Size derin saygılarımı iletiyorum.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2012 Saat 15:56
Hocam belirtmeyi unutmuşum ben hamileyken doğum sonrasıda kan değerlerime bakılıp gyno ferro sanol kullanıyorum.Şu andada içiyorum.Benden bebeğime süt kanalı ile demir geçer mi? Bebeğimde demir alıyor bu durumu nasıl değerlendirirsiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118691
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2012 Saat 21:27
1- Benim yazarlar bolumundeki " Demir eksikliği anemisi " makalemi okuyun, onu gozlerine sokabilirsiniz. Sizin sutunuzden demir gecer.
2- Bu zavalli doktorlar. bu yas grubundaki "Normal Kan Degerlerini"de bilmezler, Eriskin standartlari ile mukayese edip, butun cocuklara sanki anemikmisler gibi ilac dayarlar. Once "Nelson" un arka sayfalarindaki bu konuyu ogrensinler, ondan sonra doktorculuk oynasinlar.
3- Dikkat edin, bu aylarda HGB alt siniri;9g/dL dir, kaziklamaya kalkmasinlar.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17 May 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2012 Saat 21:40
Hocam ben buraya kısa yazdım sizin değerli vaktinizi almamk için.Ben sizin demir konusundaki yazılarınızı okudum hatta sizin bebeklerde olması gerekn kan değerleriniz tablosunuda biliyorum.Bunu doktora söylediğimde demir vermek istemiyorum dediğimde sizi belirttim bana söylediği demir vermeyin diyen doktorun doktor olduğundan şüphe duyarım diyor.Çıktı alıp sizin kim olduğunuzu yazınızı masasının üstüne koyacağım.İster okusun ister okumasın.Ben üniversitede çalışıyorum.Üniversitemizin hastaneside mevcut ama çok kalabalık olduğu için özele gidiyorum aldığım muamele bu.Kan testinide yaptırmıyacağım ama eşim herşey kandan belli olur yaptırmazsak kafamıza takılır diyor inanın strese girdim .Kimse anlamıyor beni.Demir vermiyelim diyorum kan testi değerleri bebeklerde yetişkinlere göre farklı çıkıyor bebeği neden delik deşik edelim damarı zor buluyorlar diyorum ama anlatamıyorum.Yalvarırım hocam size ben ne yapayım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118691
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2012 Saat 23:32
Hic ugrasmayin bu sacmaliklarla. Ne demek "-Her cocugun Demir'e ihtiyaci vardir-"   O guduk akillarinca Tabiat ananin "hata" yapacaginimi saniyorlar?.
Yukarı Dön
cilekonat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 31 May 2012
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2012 Saat 00:28
Kadir Bey Merhaba;
Onat köse nin annesiyim belki hatırlarsınız 2 aylıktan beri siz ülkeyi terkedene kadar size geldik. siz gittiniz resmen öksüz kaldık :( oğlumuz 25 aylık 22 ay sadece anne sütüyle besledim belki ordanda hatırlarsınız 7. hastanız olucaktım. 22 aya kadar adet görmeden emzirdim. oğlumuz 25 aylık oldu hemoglobin değeri 12,7 hematokrit 39,1 ve ferritin değeri 11,2  bu arada boyu 96 cm kilosu 15,5 daha önce demir eksikliği çıkmamıştı ve ben doğdugundan beri ona sizin demenizle hiç demir vermemiştim. şimdi gittiğimiz doktor demir depolarının boşaldığını bu nedenle demir ilacı kullanması gerektiğini söyledi aynı zamanda emzirmeyi bırakmamı istedi .  ayrıca IgG3 ü düşük 6,5 çıktı  (diğer Ig ler normal)bunun içinde bizden bağışıklık testleri istedi ve bağışıklık uzmanına gitmemizi istedi. 4 kere hışıltılı solunum atagı geçirdik birinde 1 hafta hastanede yattık. en son solunum sayısı 45 olmuştu göğüs kafesi içine göçüyordu. bu sefer bizden birde akciğer grafisi istediler . gereksiz xray ışını almasınıda istemiyorum . birde siz gittikten sonra uykuda soluk kesilmesinden dolayı bademcik ve geniz eti alındı hiç iltahaplanmamasına karşı bir kulağında sarı jelimsi sıvı birikmesinden dolayı aynı ameliatta  tüp takıldı . yaklaşık 2 ay oldu. resmen siz gittiniz biz bittik bize yol gösterin nolur  
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118691
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2012 Saat 05:21
Yapilan islerin hepsi, bosubosuna yapilmis, sacmaliklar. Sizin cocugunuzun ne anemisi var, nede demir depolari bos. Bagisiklik sisteminde bir bozukluk olan cocuk, nasil oluyorda, 25 ay hasta olmuyor da simdi hasta oluyor?? Buradaki eski mailleri ve benim (yazarlar bolumundeki) makalelerimi okuyun. Ne zaman istersenizde, bana sual sorabilirsiniz. Bir daha da bana sormadan, ilac bile vermeyin.  Cigerlerinde bir hadise olursa, solunum sayisi; 60'in ustune cikar. Boyle bir durum, Virutik hadiselerde de olabilecegi icin, bir kan sayimi yaptirip WBC degerine bakmak gerekir. Eger varsa bakin, WBC degeri dusuk ise, kaziklandiniz demektir.
Yukarı Dön
cilekonat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 31 May 2012
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2012 Saat 11:28
Tesekkur ederim cevap icin Kadir Bey. 10 gun once yapilan kan testine baktim wbc si 14.34 ( ref ara
4-12 gosteriyor) flexotite 50 mg verdiler ilk sikistigindada 3 gun 2 doz ventolin kullandik . Flexotite i da kesiyim o halde ben . Hafif oksurugu var sadece balgamli yoksa cigerleri suan temizmis bide akciger grafisi istendi. Gittigimiz kiside ped. Akciger. Has. Profu . Ne yapalim hocam ne dersiniz
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.