Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bakıcı ve İştahsızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBakıcı ve İştahsızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ferihadem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: Bakıcı ve İştahsızlık
    Gönderim Zamanı: 22 May 2012 Saat 13:55
Hocam merhabalar,

Oğlum Temmuzda 2 yaşına girmiş olacak. 4. ayından beri bir bakıcımız var. İlk sıralarda sabahları bırakmak çok sıkıntılı idi. Arkamdan çok ağlıyordu. Şimdi öle bir durum oluştu ki. Bakıcımızın eşinden ayrılmıyor. Ona Dede diyor ve artık kontrolden çıktı. Kesinlikle akşamları almaya gittiğimde benmle gelmiyor. Zorla alırsam da saatlerce ağlıyor. Onun yannda beni kesinlikle istemiyor.

Ayrıca iki haftadır iştahsızlığı söz konusu. Hiç bişey yediremiyoruz. Günde bir öğün yiyor o da sabah uykudan kalkınca. Geceleri de hiç uyumuyor. Açlıkta diye düşünüyorum ama ne kadar doğru bilmiyorum. Dün gece 1 saat uyudu, bir saat ağladı. Hiç uyumadık. Ağlamaktan sabah sesinin kısıldığını farkettik.

Çok çaresizim lütfen yardımcı olurmusunuz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2012 Saat 19:32
4 yasindan evvel 'kalici' bir hafiza yoktur. Kim ona bakiyorsa, ona kapilanir. 3 gun siz bakin; bakiciyi ve esini aninda satar. Bosverin, ancak 4 yasindan sonraki hadiseleri hatirlayabiliyorlar. Geceleri uyumamasi, gunduz cok uyuttuklarinda, Tembih edin, uyutmasinlar. Kendi uykusu gelince uyusun.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 May 2012 Saat 18:26
Yukarı Dön
emirayfer Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 312
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2012 Saat 08:49
hocam bu konuda da fikrinize cok ihtiyacim var, calisan anneler ve cocuklari konusunda bir makalenize rastlamadim, bu konuda bir yazi hazirlasaniz o kadar guzel olur ki :) tecrubeleriniz- bakis aciniz cok onemli benim icin..
dun bir yazi okudum sabiha paktunanin.. 3 yasina kadar  cocuklarin yasadiklari beyinde Amygdala’ya kaydoluyormus ve de oradan omur boyu silinmiyormus.. insanlarin kara kutulariymis.. ben sahsen o kara kutuyu annesiyle doldurmasi taraftariyim ama bu konuda artilari-eksileri degerlendirmesini yaparken yetersiz kaliyorum.. sizin ilk hastalariniz simdi birer yetiskin olmuslardir.. ailevi ve de sosyal iliskilerinde calisan-calismayan annelerin cocuklari arasinda nasil bir kiyas yapilabilir...
ilk ise basladigim donemde de sizinle paylasmistim ama dunyada pek cok kadin var calisan ve de onlarin cocuklari demistiniz.. bizimki belki bir zorunluluk degil.. boyle bir durumda ne yapmaliyiz..
ne bileyim belki yazdikalrimdan da anlamissinizdir kafam oldukca karisik.. sizden gelecek yaniti yine sabirsizlikla bekliyorum..
keske turkiye de olsaniz :(
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2012 Saat 18:32
Tuhaf bir "Kara kutu" ... Nedense, giren hicbir sey birdaha disari cikmiyor. Cikiyor diyenlerin bunu ispatlamalari gerekir. Ayricada,  pek cok ulkede kadinlar bizdeki kadinlardan cok once calisma hayatina basladilar. Bir problem olsa idi, once o ulkenin doktorlari tesbit ederlerdi. Bizdeki kiymeti kendinden menkul prof. lar degil. Aynen devam. Tabii, cocuklarin bakicidan ziyade "Profesyonel Kreslerde" kalmasini tercih ederim. Buda biraz imkan meselesi.  
Yukarı Dön
emirayfer Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 312
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2012 Saat 07:20
Kadir bey icim rahatladi biraz ama emir su an 30 aylik.. henuz bez ve de uyku sorunumuz var.. oglen uyumazsa cok huzursuz oluyor, tek cocuk oldugu icin de sessizlige alisti, kalabalikta uyumuyor (1 gun gondermistim krese oradaki tecrubem, donerken yolda uyudu ve geceyi tahmin edersiniz :) ) o nedenle yil basi gibi dusunuyorum kresi.. simdilik bakiciyla evde kalsin ben de rahatca isime gidip-geleyim sayenizde.. hatta ev-is mesafem cok kisa oglenleri oglumla geciriyorum, ogleden sonra da uyuyor.. cok sukur cok ayri kalmiyoruz zaten.. saolun hocam, icime su serptiniz yine.. emir ellerinizden oper :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.