Kadir Bey Merhaba,
İsminizi çevremde çok sık duyuyorum. Yazışmalarınızı incelediğimde de bir çok annenin imdadına yetiştiğinizi açıkça görüyorum ve ben de bilgilerinizden faydalanmayı isterim. Oğlum 3 ay sonra 3 yaşını dolduracak. Doğduğu günden itibaren orta kulak iltihabı, yalancı kuş palazı, enfeksiyon vb.bir çok hastalık geçirdik. Çalışan bir anne olduğum için 2 yaşında kreşe başladı. Sanırım en büyük hatamız bu zamana kadar son derece titiz ve korumalı davranmamız oldu. Birden kreş ortamına girince çocuk sürekli hastalanır oldu. Başlangıçta doktoru kreşi tavsiye ettiyse de, ayda 1 kç kez dr’luk olduğumuzdan dolayı kreşten almamızı önerdi ve 6 ay kreş hayatından sonra biz de aldık. Hastalığımız grip şeklinde başlayıp, 40-41 lere çıkan ateş, öksürük (özellikle gece), ve öksürük sonucu tıkanmalar, kusma. Doktoru alerjik astım olabileceğini, ancak kesin tanı için test oması gerektiğini bunu da 3 yaşından önce yapılmasını tavsiye etmediğini söylüyor. Şu anda ev ortamında fazla hastalanmasa da en küçük bir hava değişimi gibi durumlarda yine hastalanıyor. Uygulanan tedaviler o an için çözüm olsa da, ilk fırsatta yine hastalanıyor. Ateş düşürücüler, antibiyotikler.. Oğlum bunlarla yaşar oldu ve bu beni çok üzüyor. Tıkanıklık durumlarında ventolin ve pulmicort ile buhar tedavisi uyguluyoruz. Doktorumuz ventolini 1 haftadan fazla kullanmamızı istemiyor. Gerektiği durumlarda pulmicort uygulayabileceğimizi bunun zararı olmadığını söylüyor. Şu anda da yaklaşık 10 gündür burun akıntımız ve tıkanıklığımız, öksürüğümüz var, şimdilik ateş yok. Buhar tedavisini yine 1 kaç gün uyguladık ve öksürüğü nispeten kesildi. Yazışmalarınızda Cold-mix ve ballı limona çok rastladım. Ve hemen aldım. Ancak içeriğini okuduğumda Bronşiyal astım hastalarının kullanmaması gerektiğini gördüm. Oğlumda da bir astım sözkonusu olduğundan emin olmadan kullanmadım. Bal konusunda da yine en büyük sorunumuz olan yeme konusu önümü kesti. (Oğlumun tükettiği şeyler; Süt,Çorba, tost,makarna,plav ve börek. İnanın bunların haricinde tek bir lokma farklı bir şey yediremiyorum. Belkide bu kadar hassas olmasının sebebi bu) Balını ancak sütüne karıştırıp veriyorum. Faydası olur mu bilmiyorum.
Çok uzun yazıp sizi meşkul ettiğim için gerçekten özür dilerim. Oğlumun genel durumunu bilmenizin faydası olacağını ve buna istinaden bana yardımcı olabilebileceğinizi düşünüyorum. Oğlumun daha sağlıklı olması için ne yapabilirim. Astım şüphesnine rağmen cold-mix kullanılabilir mi?.. Ventolin ve pulmicort kullanmamızın bir sakıncası var mı?.. Hastalanmaması için onu gerçekten evden çıkarmamalı mıyım?.. Çocuğumun ilaçlarla büyümesini istemiyorum ve sabırsızlıkla önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.