arkadaşlar selam herkese...birşey danışmak isterim ben yine benal hocama sormaya gerek kalmadan deneyimlerden ve fikirlerinizden yararlanmak isterim.konumuz inek sütüöncelikle ;inek sütünün 1 yaşından önce zararlı olabileceği etkisini hepimiz biliyoruz.bu yüzden pekte fazla önerilmiyor.alerjik etkisinden dolayı....ama ben naz'a 2 aydır neredeyse kullanıyorum.şu şekilde,
- sabah kahvaltısında bisküvileri eritmek için
-yoğurt mayalarken 1 bardak süt
-akşamları muhallebi yaparken süt+su karışımı
- e tabii pastorizede olsa her gün peynir yiyor....yani bunları baz alırsak hergün vücuda 2 kere direk, 2 kerede dolaylı yollardan olmak üzere inek sütü giriyor.
bu alerjiyi tam olarak ne kapsar ne belirti verir çok bir bigim yok açıkçası.döküntü şeklinde olabileceğini okuyorum benal hanımın bölümünden, ama 2 aydır bu tip birşeye hiç rastlamadım.rastladığınız yada bildiğiniz sinsi bir özelliği varmıdır?ve belirli bir aydan sonra deneyebilirsiniz de demişti sanki birine benal hanım?yani devam etmekte ben bir sakınca görmüyorum ama sizinde fikirlerinizi merakla bekliyorum açıkçası..
şimdiden zahmet edip okuduğunuz ve cevapladığınız için teşekkür ederim arkadaşlar