Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BADEMCİK İLTİHABI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBADEMCİK İLTİHABI

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hilal erol Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14 Eki 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: BADEMCİK İLTİHABI
    Gönderim Zamanı: 02 Mar 2012 Saat 15:55
Sayın Hocam,
20 aylık bir oğlum var. doğduğundan beri ara ara ve son 5 aydır burnu hep tıkalı hep ağızdan nefes alıyor ve geceleri uyurken çok zorlanıyor burundan nefes alırken nefes alış verişi hep duyuluyor başka oda da olsan bile.. sizin dediğiniz gibi illiadin ve serum fiz.. ve coldmix kullanıyorum ama tam olarak düzelmiyor.nedendir hocam?. Bir de doktora gittiğimiz zaman hep boğazı kızarık deyip antibiyotik veriyorlar ama kullanımıyorum onun yerine ballı limon vs veriyorum. asıl sorum şu boğazdaki kızarıklık iltihaplanmaya döner mi ? boğazı iltihaplanınca nasıl anlarım ve iltihaplanma varsa ilaçsız tedavi edilebilir mi?
Yukarı Dön
hilal erol Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14 Eki 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2012 Saat 15:56
ayrıca hocam burun olayında herhangi bir gribal bir durum yok olunca zaten durum daha beter oluyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117874
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2012 Saat 18:58
Eger hadise dogumden beri varsa, burun boslugunda bir anormallik dolayisi ile olabilir. Eger sadece son 5 aylik bir durum ise, viral enfeksiyonlar sonucudur.
Yukarı Dön
hilal erol Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14 Eki 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2012 Saat 16:18
cevabınız için sağolun hocam ama  birde şunu sormuştu boğazdaki kızarıklık iltihaplanmaya döner mi ? boğazı iltihaplanınca nasıl anlarım ve iltihaplanma varsa ilaçsız tedavi edilebilir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117874
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2012 Saat 19:32
Onu anlamak icin epey bir tecrube gerekir. Bunu doktorlarin cogu bile hala beceremiyor. Ama isin kolayi soyle: Ates+Herzamankinden farkli kotu bir agiz kokusu+ Dilde kalin bir "pas" olmasi antibiyotik gerektiren bir durum demektir. Buna ilaveten "Kusma" varsa, Streptokok enfeksiyonu olma ihtimali %80 dir. Bogazdaki kizariklik icin, hergun cocugunuzun bogazina bakin, zamanla normal ve kizarik bogaz farkini anlarsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.