Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - düşme ve bacak eğriliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdüşme ve bacak eğriliği

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysenkostak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15 Kas 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Konu: düşme ve bacak eğriliği
    Gönderim Zamanı: 22 Şub 2012 Saat 16:09

 

11 aylık oğlum 1 ay önce dümdüz yerde düşüp alnını kapının çerçevesinin köşesine vurdu. Tabii ağladı biraz ilk acısıyla..vurduğu yer morardı şişti hafif kanadı. Fakat beni rahatsız eden 1 ay geçmesine rağmen ordaki iz hala geçmedi ve hala hafif bir şişlik var. Elime de sert bir şişlik geliyor(sanki ordan ince bi kemik fırlamış gibi). Ancak dikkatli baktığınızda fark edilen bir şey bu dışarıdan ama tabi malum benim gözüm sürekli orda olduğu için endişeleniyorum. Endişelenmekte haklı mıyım sizce?

 

2.sorum ise sol bacağındaki eğrilik ile ilgili. Oğlum şuan 14 kg ve 81 cm (biraz iriJ) ve 9,5 aylık yürüdü. Dolayısıyla doktoru bacağındaki eğriliğin kilosunun yüksek olması ve erken yürüdüğü için bacaklarına baskı yapmasından,(kemiklerinin şuan çok ince olması sebebiyle) kaynaklandığını söyledi. Fazla yürütmemeye çalışın dedi ama tabi bu mümkün değil. Devam ederse kemik iğnesi yapalım dedi. Bir ortopediste göstermemize gerek var mı şimdiden sizce?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119600
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2012 Saat 18:08
Bu tur darbelerde, kemigin ustundeki "periost" zari fazladan kemik dokusu yapar, gordugunuz bu olusum. Bir zarari yoktur, zaten yapabileceginiz bir sey de yoktur.
Bacagindaki egrilik; " O-Baine", veya "X-Baine" dedigimiz egriliklerdir. Bunlar Dvitamini eksikligini gosterir. O doktorun "-kemik ignesi-" dedigi; Dvit3 ampulu, kirip icirmenizde ayni isi gorur. Goruyorsunuz, illaki dramatize edecekler, abartacaklar, cocugun canini yakacaklar ve sanki muhim bir is yapiliyor havasi verecekler. Erken yasta duzeltmezseniz, hayati boyunca boyle kalir. Birde bizim memlekette boyle carpik bacaklara; "-futbolcu bacagi-" diyerek ovunurler. Bizde butun deger yargilari boyle  ters oldugundan her isimiz bozuk gider.
Simdi, hemen 1 ampul icirin, 1 ay sonra 2. ampulu icirin. Ondan sonrasi zaten yaz, bol gunese cikarin, yaz sonu tekrar degerlendirelim.


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Şub 2012 Saat 18:09
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 31 May 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2012 Saat 23:50
hocam bu futbolcu bacağı dediğiniz şakil parantez gibimi oluyor?aynı görüntüden mi bahsediyoruz acaba?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119600
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Şub 2012 Saat 07:47
Aynen oyle. Parantez bacak. "O-Baine"  Rasitizm belirtisidir, 15 yasindan sonrada Dvitamini ile de duzelmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.