Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sorunumuz Antibiyotik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSorunumuz Antibiyotik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aycicek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: Sorunumuz Antibiyotik
    Gönderim Zamanı: 19 Şub 2012 Saat 22:34
Merhaba Kadir Bey,

Görüşünüzü almak istediğim konu; Sürekli antibiyotik kullanımı

2 ve 5 yaşlarında 2 oğlum var. İkisinde de doktorlarca kronikleştiği söylenen boğaz iltihabı var. Doğduklarından beri boğaz ağrısı ve ateş olduğunda ilerler korkusuyla hemen doktora gittim, sonuç antibiyotik... Ben de verdim çocuklara sorgulamadan...
Ancak bu kış büyük oğlum okula başlayıp da ilaç kullanımı 15 gün arayla olunca endişelenmeye başladım. Küçük oğlumun son hastalığında hemen götürmedim doktora, bol C vitamini, ıhlamur verdim. Ama daha kötü oldu, çaresiz doktora gidince 10 iğne verdi, sonrasında da ben antibiyotikten şikayet edince bağışıklık sistemini güçlendirici alman menşeli bir ilaç (vita glucan)
Büyüğü bir şekilde atlatıyor ama küçüğü için endişeleniyorum, bünyesi zayıf, çok yemek seçiyor, anne sütü de güzel almadı.
Lütfen bir yol gösterin, bağışıklık sistemleri şimdiye kadar aldıkları antibiyotiklerle zayıflamış mıdır, bundan sonra test (wbc değerini gösteren) yaptırmadan antibiyotik almayı düşünmüyorum, ama alıştıkları için hastalığı atlatamazlar diye de korkuyorum... Çünkü antibiyotik almadan toparlayamıyorlar... Hastalandıklarında nasıl bir yol izlemeliyim?
Değerli vaktinizi aldım, ama şimdiden teşekkür ederim...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2012 Saat 01:29
Yanlis yoldasiniz. Bu yaslarda gecirilen atesli hastaliklarin sadece %5-10'u antibiyotik gerektirir. Maalesef bu ayirimi yapmak hem beceri gerektirdiginden, hemde bazilari bilmediginden, her atesli hastaya antibiyotik dayamasini marifet zannediyorlar. Bagisikliklarinda bir ariza olsa idi bu yasa kadar kaybedilmis olmalari gerekirdi. Her ateslendiklerinde antibiyotik vererek, sadece vucudun mikroplar karsi antikor yapmasina mani olduklarindan, cocuklariniz cok sik hastalaniyorlar. Bagisikligi guclendirecegiz diye boyle sacma-sapan ilaclara para telef etmeyiniz. Cocuklariniz ancak hastaliklari antibiyotiksiz gecirerek bagisikliklarini daha guclu hale getirebilirler. Bu sebeple agir, bakteriel hastaliklar disinda, vara-yoga antibiyotik kullanmayiniz. Eski mailleri de okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.