Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uykuya geçiş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuykuya geçiş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Konu: uykuya geçiş
    Gönderim Zamanı: 30 Oca 2012 Saat 14:38
İyi günler hocam,oğlum 9 aylık uykuya geçiş de problem yaşıyoruz ilk 20 gün gaz sancıları başlayana kadar emerken uyuyordu emmese de kucağımda çok rahat uyuyordu ne zaman o sancılar başladı bizimde kabusumuz başladı uykuya direnince önce salıncak da denedim onu istemedi ana dizi aldık üç ay onda uyuttum dönmeye başlayınca mecburen ayağımda sallamaya başladım yüzünü eliyle kapatıyordu yüzünü örtmeye başladım uyuturken sonra kollarını tutmaya çünkü yüzünü açıp oynamak istiyordu müzik de dinletmeye başladım ama artık ayağımda sallamak kabus oldu çok direniyor yatağına bırakıyorum uyumuyor yanında yatıyorum uyumuyor ayakta sallarken de en az yarım saat direniyor akşam sekizde dokuzda yatan oğlum artık onda onbir de zorla uyuyor gecede sürekli kalkıyor altıncı aydan itibaren sütüm azaldığı için mama takviyesi de yapıyorum emmesi azalmıştı dişi henüz çıkmadı ama sürekli dişlerini kaşıyor, gündüz olsun gece olsun uykusuzluk gözünden aksa da direniyor etrafa aşırı meraklı bunun  var mıdır o kadar sinirlerim yıprandı ki artık ne yapacağımı şaşırdım kızmaya da başladım bebeğime çok asabi bir anne oldum, hiçbir yere gidemiyorum gittiğim yer dede aynısını yapıyor ve akşam onbir de de yatsa sabahın altısında kalkıyor gecede iki üç kere kalkıyor, yanımda yatırmayı da denedim faydasız lütfen yardım edin
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118448
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2012 Saat 18:13
Yas ilerledikce uyku sureleri azalir. Bilhassa gunduz vakti uyutmamaya calisin. Dis cikmasi soya cekim bir durumdur, keyfi isterse ilk disini 1 yasindan sonra cikarir.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2012 Saat 10:09
Cevabınız için teşekkür ederim,dün gündüz iki defa bir buçuk saat uyudu en son üç de uyanmışdı ve istediği halde tekrar uyutmadım epey direndik oyun oynadım oyaladım akşam altıda yemeğini yedirdim artık kendimize yaptığımız yemeklerden veriyorum tuzunu az atıyorum dün sizin yemek konusundaki yazılarınızı okuyunca ona ayrı yemek yapmaktan vazgeçtim zaten sofrada bizimle bizim yediklerimizden yemeği seviyordu saat yedi buçuk da da banyo yaptırdık biberonuna formül mama tahıllı mama ve bebe bisküvisi koydum ilk kez onu içirdim uyku çok sıkıştırdığı için beşiğinde sallanarak uyudu direnmedi ama o kadar çabama rağmen sabaha kadar bir saatde bir ağlayarak kalktı anlamadım gitti nerede hata yapıyorum aç da değil dişleri ağrı yapabilir mi yada gaz problemi olabilir mi çok bunaldım uykusuzulukdan mahvoldum artık dişine jel kullanalım mı ya da gece çaylarından verelim mi bu sorularımı da cevaplarsanız çok yardımcı olursunuz şimdiden teşekkür ederim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2012 Saat 17:41
Disler sikinti vermez(hicbir sekilde ve hicbir durumda) , sizleri dislerle aldatiyorlar. Odasi 18-20 dereceden fazla olmasin. Sicak ortamda da uyuyamazlar.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2012 Saat 12:13
Teşekkür ederim dr bey ah sıcak ah babasına anlatamıyorum ki kendisi sıcağı seviyor bebeğimi de sarıp sarmalıyor
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2012 Saat 18:20
Bu sekilde yetistirilen bebekler, hayatlari boyunca soguktan cok rahatsiz olurlar. Vucut, soguga tepki vermesini bu yaslarda ogrenir. Hasta iken soguga cikarmayin, saglam iken, birakin karda oynasin.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2012 Saat 08:49
Teşekkür ederim,şimdi bu soğuklarda evden çıkmıyorum hata yapıyorum yani bu saatten sonra çıkarsam alışık olmadığı için hasta olur mu? Şimdiye kadar çok koruduk da soğuktan.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2012 Saat 18:41
Soguk hastalik yapmaz. Usutme diye de bir hastalik yoktur. Oyle oldugunu iddia ettikleri butun hastaliklar; viruslerin bulasmasi ile olur. Eger hasta iken soguga maruz kalirsaniz , hastaliginizin derecesi artar. Dusun artik cocuklarinizin yakasindan. Bakin Van depreminden sonra insanlar nelere maruz kaldilar. Dunyanin bin turlu hali var, felaket var, Harb var, her seye hazirlikli nesil yetistirmek zorundayiz. Doktorun biri beni tenkit etmek icin; "-Rambo mu yetistiriyoruz!-" diye sitem etmis, akli sira, evet Rambo gibi yetistireceksiniz. Zira zor durumlarda en hazirliksiz olanlar dunyayi terk ederler.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Şub 2012 Saat 18:42
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.