Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
esya
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 439
|
Konu: dvit3 kullanı Gönderim Zamanı: 27 Oca 2012 Saat 09:37 |
Hayırlı günler Kadir Bey. Benim sorum dvitle ilgili. Bu konudaki yazılarınızı okudum. Dvit3 ampul aldım oğluma vermek için. Oğlum nisan 2008 doğumlu 13 kilo ve 100 cm kemik yapısı çok ince onun için kullanmak istedim özellikle. Sorum şu yaşla kullanım ölçüsü arasında bağlantı var mı? Yani oğluma ampulun tamamını mı vereyim? 6 ayda bir ailecek içiyoruz diye yazmışsınız. Bu yaşta 6 ayda bir vermemde bir sakıncası olur mu? Sormadan kullanmak istemedim. Allaha emanet olun.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120424
|
Gönderim Zamanı: 27 Oca 2012 Saat 20:42 |
Baska, vitamin veya balik yaglari ile ugrasmiyorsaniz, kullanabilirsiniz.
|
 |
esya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2012 Saat 10:14 |
Başka vitamin kullanmıyorum Kadir Bey. Ama eczaneden alırken eşime bu yetişkinler için çocuğa verirken doktora sorun demişler. Hepsi aynı değil mi bu ampulun çocuklar için olanı da mı var? Kafam karıştı  . Bu arada oğlumun öksürüğü 1 buçuk ayı da geçti ama hala özellikle gece ilk yattığında ve gündüz de ara ara oluyor. Sabah hafif gözleri çapaklı kalkıyor ve burnu tıkalı akmıyor da bali kıvamı geçtikten sonra tıkandı. Damlalar iliadin serum pek açmıyor. Öksürük ne kadar sürerse endişelenmeliyiz?? Şu rifadin (Malesef  ) içen çocuk hatırlamışsınızdır. Eski mailden devam edemedim sormaya kalkmış.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Oca 2012 Saat 22:30 |
Dvit 3 ampullerin hepsi ayni. Oksugun uzun surmesi onemli degildir. Oksurugu yapan hastalik onemli olabilir. Yoksa, atessiz baslayan Gripler e oksuruk; 1-1.5 ay surebiliyor.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Oca 2012 Saat 22:30
|
 |
esya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Şub 2012 Saat 17:12 |
Hayırlı günler Kadir Bey oğlumun 2 hafta önce kulağı ağrımıştı sonrasında normal grip seyretti şimdi düzeldi öksürük hariç o da geceleri olmuyor artık tek tük gündüzleri ama dolu dolu öksürüyor. Kulağının az duyduğunu söyledi bu süre zarfında serum f. ve iliadin dönüşümlü kullandım 2 haftadır. Ama gerçekten az duyuyor ve çoğu zaman söyledilkerimi tekrar ettiriyor. Telefon testi demişsiniz onu yaptık dediklerimizi tekrarladı aynen. Ama sağ kulağının duymadığını kendi söylüyor hep. Bugün doktorumuzu değiştirdik doğalcı olarak tavsiye ettiler başka doktora giitik. Kulağında baya sıvı birikmiş dedi bizi kbb ye yönlendirdi. Pazartesi gideceğiz. Zayıf ve solgun tenli olduğundan kan tahllili de verdi sonuçları pazartesi bildiririm. Ancak birkaç ilaç yazdı onları danışmadan vermek istemedim. Gliserin kulak damlası sabah akşam 3 damla, zaditen şurup sabah akşam bir çay kaşığı, ve sekrol yazmış onu hiç almadım bile. Bu ilaçları kullanmaya gerek var mı? Kulak damlası için endişelendim baya sıvı birikmiş yoğun kulak kiri var dedi. Eğer kulak zarı için oparesyon olacaksa kbb ci karar verebilir ancak buna dedi ama gerekebilir de dedi. Endişelendik baya. Ne yapmamız lazım:(:(
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Şub 2012 Saat 18:41 |
Orta Kulak hadiselerinde asla kulak damlasi verilmez. Tahminim, kulak kiri var ( sivi-mivi yok), ondan duymuyor ve kulak damlasini da bu yuzden verdi. Siz en iyisi bir Klinige gidin, "- kulak temizlenecekmis-" deyin, bakalim neler cikacak. Bu arada da hic bir ilaci kullanmayin. Kulak kirine "sivi" diyorsa, ya cok kotu niyetli, yada cok cahil.
|
 |
esya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Şub 2012 Saat 20:10 |
Kulak kiri artı kulak sıvısı var zara baskı yapıyor dedi  Kulak kiri yoğun dedi onu yazmayı unutmuşum yazdım zannediyordum. Gliserin kullansam kendisi temizlenmez mi yoksa illaki bi kliniğe mi gidelim ?
Düzenleyen esya - 04 Şub 2012 Saat 20:12
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Şub 2012 Saat 21:40 |
Kulakta kir varsa, kulak zarini goremez ki, orta kulakta sivi var veya yok diyebilsin. Eger kulak zarinda delik varken , kulaga herhangi bir sey damlatirsaniz, basiniz buyuk belaya girer.
|
 |