merhaba hocam,
kızım 24 temmuz 2007 doğumlu, doğum kilosu 3000 gr boyu da 50 cm.....şuandaki kilosu 17.5 boyu da 106 cm ....tabi kilosu hastalıklarda düşüyor 17 kg diyelim.....2 yaş 10 gün anne sütü emdi...ilk 6 ay sadece anne sütü sonrasında ek gıda aldı ek gıda sonrasında anne sütü almaya devam etti....genel olarak iştahı iyi değil, ama çok aşırı iştahsız da değil....benim için az ama faydalı besinler tüketmesi yeterli....öğünlerde çok çeşitlilik önemlimidir? kızım sabah bir ballı krep yanında bir bardak süt içer kalkar en fazla azıcık da kaşar peyniri yer, ben çok ısrar etmem peynir de bitecek zeytin de yenecek diye....öğlen bir mercimek çorbası içer tamamdır kızıma....aralarda meyve ve küçük öğünler yediğinde ana öğünleri yemez mesela bu yüzden aralarda pek bişey vermem....akşam da etli kapuska yanında yoğurtla yer kalkar yanında birkaç çeşit daha yemez mesela...yatarken de bir bardak ballı sütünü içer muhakkak....gecede akşam iyi yememişse bazen kalkar gece 4 te mesela benden bebekliğinde yaptığım gibi muzlu cicibebeli sütlü ballı karışım ister :)) ben pek gece beslemek istemiyorum alışkanlık olmasın diye ama her zaman istemiyor bazen istiyor o zaman yapıyorum :) bu şekilde bir beslenmemiz var.....market ürünleri pek yedirmemeye çalışıyorum kızımda bu aralar buna uyuyor....sütü günlük süt alıyorum, yoğurdu marketten alıyorum...evde taze pişirdiğim yemekleri ve kendi sıktığım meyve sularını içiririm...benim önemsediğim konular bunlar sizin önereceğiniz şeyler varmıdır bu yaş çocuğu beslenmesi için birde boy kilo oranı nasıldır ?
not: sabah aç karna ya ballı limon veriyorum ya da bu aralar pekmeze alıştırdım bir kaşık dut pekmezi veriyorum yiyor....(kreşe gidiyor sabah, öğlen, ikindi orda yiyor....bu yazdıklarım evde olduğunda geçerli kreşe giderken eve geldiğinde meyve ve akşam yemeği ve süt içiyor gerisi hep kreşte yeniyor...kreşteki besinler eksik mi diye de düşünmüyor değilim bi ara menüyü size yazmak isterim)
teşekkür ederim....