Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
minikada
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
|
Konu: tonsilit (grip,ateş) Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 12:53 |
Doktor Bey, 2 yasindaki kizim krese gidiyor. Bundan 10 gun once gecmeyen ve koyu yesile donen bir burun akintisi oldu hirilti ve oksurukle birlikte. Atesi olmamasina ragmen ifrazatin koyu olmasi sebebiyle doktor antibiyotik verdi. 1 hafta kullandik. oksuruk gecti. istahi yerine geldi. Ancak 2 gun sonra huysuzluk, agri, burun akintisi, oksurukle birlikte yuksek atesi cikti. parasetamol fitil verdim, buna ragmen 38'in altina dusmedi atesi (soydum, bez kompres yaptim, yine de etki etmedi). Ibufren surup biraz rahatlatti ama 2 gun boyunca 38 uzerinde seyreden ates sonrasinda aile hekimine goturdum. cigerler temiz, ama bademcikler sis ve beyaz apseli dedi. Amoklavin BID, gunde uc kere kullanmak uzere iburamin Cold (1/3 olcek), Calpol (yarim olcek), ve iki sefer kullanmak uzere Zidatin (1/3 olcek) verdi. ates 3 gun surer sonrasinda rahatlar, bunlara ek ates dusuruceye bile gerek kalmaz endiselenmeyin dedi. Ancak dun gece atesini bir turlu dusurmedik. Sabah zar zor Ibufren surup verdim, o etkili oldu. surup icmek istemiyor, doktor da bir suru surup vermis, yemekten gectim su bile icmek istemiyor, halsiz, huysuz, burun akintisi, oksurugu var. Kreste degil simdi, iyilesinceye kadar evde anneannesi bakacak.
Bademciklerinin beyaz olmasi antibiyotigi gerektitir mi? Basladigimiz antibiyotigi 10 gun boyunca kullanmam gerekli mi? Kan tahlilini gerekli gormedi doktor, bir ozel hastaneye goturup yaptirmali miyim? ya da bir gun daha beklesem mi? Tavsiyeleriniz benim icin cok onemli Simdiden cok tesekkurler
|
 |
minikada
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 12:59 |
bunun yaninda yutkunma guclugu de var. Bir de sormak istedigim paranox fitilin etki etmemesi normal mi? atesin surdugu 3. gun olacak bu gun, antibiyotigi de toplam 2 sefer verdik su zaman kadar (1. gun bitti)
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117990
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 19:24 |
Cocugunuz, GRIP geciriyor, atesi ne yaparsaniz yapin, 5 gun surecek.Antibiyotikler daha kotu yapacak. Zaten basindan beri antibiyotik gerekmiyordu. Iburemin Cold'u kullanmayin. Bazi agir Griplerde bagisikligin olusabilmesi icin atese ihtiyac vardir. Bu sebeple, ates dusmez. Benim Ates ile ilgili makale ve eski mailleri okuyun. Eger kan tahlili yaptirsa idi, WBC dusuk cikacakti.
|
 |
minikada
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 23:32 |
Keske makalelerinizi onceden okusaymisim. Ama antibiyotige de baslamis bulunduk bir kere. Ortada kesmem dogru degil degil mi? Antibiyotigi onerilen sureden az kullanmanin da sakincali oldugunu duymustum. Doktor 10 gun kullanin dedi. bu bana cok da uzun geliyor. ne zaman kesmeliyim, 10 gun kullanmali miyiz?
bugun 4 saat arayla iburemin cold vermistim. ates dustu (ates dusuruculere ragmen yukselmedi en azindan) ama diger grip belirtileri devam ediyor. hemen kesiyorum iburemini o halde. insallah atesi cok yukselmez. 3 gecedir uyumuyoruz perisan olmus durumdayiz ailece
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Oca 2012 Saat 03:57 |
Sadece "Iburamin" olani kullanabilirsiniz, "-Cold" olani kullanmayin. Antibiyotigide kesebilirsiniz, merak etmeyin erken kesmekle direnc kazanacak bir bakteri yokki, zararli olsun. Atesin bir zarari yok, kafayi atese takmayin, benim "Ates ve Tedavisi" makalemi okuyun.
|
 |
minikada
Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Oca 2012 Saat 11:33 |
Cok tesekkurler Doktor Bey, umarim atlatiriz bir an evvel
|
 |
minikada
Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Oca 2012 Saat 11:50 |
Bu arada bir onceki rahatsizliginda (10 gun once) doktorun kansizlik icin istedigi kan sayimina baktim. WBC 7,3 mus. (Ref degerleri: 5,5-15,5). Buna ragmen doktor antibiyotik vermisti. nasil verdi anlamiyorum. yine buna ragmen 1 hafta boyunca antibiyotigini kullanmistik. iki gun icerisinde bakteriyel bir durum nasil olustu ben de anlamamistim ama doktorlar apseli bir durum olunca vermezseniz hastalik ilerler deyince insan korkup kullanmaya basliyor istemese de.
Grip bademciklerde apse olusumu yapar mi? bu beyazligin sebebi nedir? Iburamin'in Cold - suz olaninda hangi aktif madde var, ibuprofen mi yok. sadece agri kesici mi var? bu surubu almaktansa - arkaarkaya cok surup kullandigi icin kasik gorunce agliyor ve zorla agzina veriyorum - paranox fitil versem yeterli olur mu? fitil kullanmakta sakinca var mi?
atesli olunca gece uyanip aglamaya basliyor, uyuyamiyor, sayikliyor. ancak atesi yukselince fitil de etkili olmuyor ama en azindan agrisini alir degil mi? iyilesene kadar eziyet de cekmesini istemiyorum..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Oca 2012 Saat 19:27 |
Sacmaliyorlar. Hem abse olacak, hem de WBC degeri dusuk olacak, olacak sey degil, yerseniz. Bazi virutik bogaz iltihaplarinda da beyaz lekeler olabilir. Antibiyotik bir ise yaramaz, zaten yaramamis. -Cold'suz olanda sadece Ibuprofen var. ParNox da ayni isi gorur, Ates ile ilgili makale ve eski mailleri okuyun.
|
 |