Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşit baslangıcı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşit baslangıcı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gulsum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşit baslangıcı
    Gönderim Zamanı: 19 Ara 2011 Saat 01:48

mrblar doktor bey cok sevindim tekrar sorularımıza cvp verecek oldugunuz için...

18 aylık kızım var 85 cm 11 kg agırlıgında gecen hafta oksuruk ve ardından burun akıntısı basladı ama genel halinde bir sıkıntı yoktu sadece cok su içmeye basladı. 4 gun sonra gunduz hafif atesi oldu aksam da kulagını gstermeye basladı ve ateşi yukseldi.gece acile gtrduk cocuk doktoruna ...doktor bronşit baslangıcı var  hırıltııs var orta kulak enfeksiyonu ve bogazında enfeksiyon var dedi ve sok oldum aksam 2 3 saat içinde ateşi cıktı kulagını gsteri ve hemen gtrduk doktora.neyse novosef igne verdi otrıvine verdi bricanly surup verdi.bunları kuullandık istemeyerek de olsa.kontrole gtrdum kulak enfeksiyonu cok az kalmıs ama iğne onu temzilcek dedi.ve hıonu bn rıltısı gecmemiş 1 hafta ventolin kullanın dedi ama solunumunda bi sorun yok hırıltıda da yok duyulan onu bn duyarım dedi doktor peki 1 hafta sonra kontrole getireyimmi dediğimde hırılıtsı gecmişse gtrmeyin dedi???hocam sizce napmalıyım bu hırılıtı için bu ilacı kullanımmı???cok uzun oldu kusura bakmayın
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2011 Saat 03:59
Cok merak ediyorum, bu hastanelerin acillerine gidipte " Bronsit" tanisi almamis hic cocuk varmi? Sizin cocugunuz basit bir Grip geciriyor. Ne bronsit, nede antibiyotik gerektiren bogaz iltihaplari kulak agrisi yapmaz. Sadece ve sadece "Gripal enfeksiyonlar" kulaga vurur. Bu durumda da sadece Iliadin burun damlasi yeterlidir.  Bununla ilgili pek cok eski mail mevcuttur. 
Yukarı Dön
gulsum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2011 Saat 16:18

tesekkurler hocam ben o zman ventolini kullanmıyorum.asısı oldugu için saglık ocagına gtrdugumde kulagına ordada baktıılar bıraz daha iltihap kalmıs dediler.asısını yapmadılar.bi de sunu sormak istiyorum doktor hırıltısı var diyor ısrarla napmalıyım ama gece uyurken falan solunmda hiç bir problem yok.alerjikmi mikrobikmi oldugunu anlayamdım dedi. eger ventolnii kullanın gecmezse alerji testi yapalım dedi bunlara gerek varmı hocam?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2011 Saat 18:50
Kesinlikle bu tip konusan doktorlardan uzak durun. Solunum sikintisi olsa ilk siz farkederdiniz. Birde bazi doktorlar hastayi oksurttukten sonra tekrar Akcigerleri dinlemesini bilmezler, siz oksurtun ve tekrar dinletin.
Yukarı Dön
gulsum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2011 Saat 00:05
hocam cok tesekkurlar yanlız bugun tekrar oksuruk basladı,burun tıkanıklığıda var hırıltı geliyor biraz napmalıyımm tekrar doktora goturmek istemiyorum:(birde agzı cok akıyo sanırım dişde cıkarıyo eller hep agzında...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2011 Saat 03:24
Grip geciriyor. Sadece serum fiz. limonlu bal ve  ColdMiks kullanin yeter. Dis agiz suyu yapmaz.
Yukarı Dön
gulsum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2012 Saat 18:26
hocam tekrar gene ben:(iclalin asısı için saglık ocagına gtrduk oradaki aile hekimizi gecende muayene etmişti kulak enfeksiyonu gecmediği için ertelemişti şimdi tekrar baktı hırıltı kalmamıs ama kulagındanki enfeksiyon biraz artmıs dedi:(bn ilaç yazmayım daha önceki doktoruna gtrun dedi daha once yazmıstım size 5 novosef iğne kullanık otrivine brıcanly surup kullandık şimdi gene aynı doktora gtrmek istemiyorum gene bir suru ilaç:(size danısmak istedim kızımın herhangi bir sorunu yok biraz burnunda tıkanıklık var serum f.kullanıyorum geceleri cold mix damlatıyorum.sizin cvbınıza göre hareket etmek istiyorum doktor beyy
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2012 Saat 21:51
Hicbir sey yapmayin. Isler duzelmis, yoluna girmis. Bir dahada sakin kulak iltihabi icin ilac hele igne asla kullanmayin. Asisini yaptirin. Cocugunuzu birbirlerine sutlayarak, hasta sayisini arttirmaya calisiyorlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.