Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Evlilik & İlişki
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - EŞİM OLMA KARIM OL..!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuEŞİM OLMA KARIM OL..!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sümeyye2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 509
Mesajın Direkt Linki Konu: EŞİM OLMA KARIM OL..!
    Gönderim Zamanı: 21 Eki 2011 Saat 17:59
EŞİM OLMA KARIM OL..!

Eşim olma, karım ol! Bakma daha ilkel durduğuna sen, ruhu vardır kelimelerin. “Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır. Hatta belki bize unutulmuş bir şeyi söyler.
Sahi, biliyor musun? Neden erkeğe “koca”, kadına da “onun karı” demiş eskiler?

Eşim değil, karım ol! Kedilerin eşi olur, terliklerin de… İnsanın eşi olmaz. Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir? Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden? Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini. Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir. Koca demek, dağ demektir. Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir. Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler. Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine. “Koca ve onun karı” olmalıdır aslında. Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kar gibi pak ve masum olmalı kadın. Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın. Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür…

Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın. Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım. Her zaman söylemem, ama sen anla.
Eşim olma, karım ol! Beni tamamla…
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2481
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2011 Saat 13:31
güzelmiş ama o kadar az ki öyle dağ gibi adamlar kelimeler eksilmemiş sadece zamanla adamlar da eksilmiş adamlarda dağ olma özelliği eksilmiş...ayıraca ben ilişkimde benim gibi biri olsun isterim...benden başka olunca benden ayrı uzak oluyor...
Yukarı Dön
Gldn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 428
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2011 Saat 13:59
sümeyyecim bu hikaye çok güzelmiş gerçektenThumbs Up

bende karı-koca lafının anlamını şöyle duymuştum koca senin dediğin gibi büyük yüce bilge demek, karı kelimesi karmak kelimesinden gelirmiş karmak katmak yoğurmak harmanlamak manasında yani buda hoşuma gitmişti Smile
Yukarı Dön
fındık Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2011 Saat 20:42
eş demekte güzel ama diğer yanım
Bebeğim gelsin inşallah:))
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2011 Saat 15:41
Sümeyye Hanım merhaba,

Çok beğendim bu paylaşımınızı,teşekkürler. Karı ve koca kelimelerinin nereden geldiğini de öğrenmiş olduk sayenizde, sağ olun.  "Allah dağına göre kar verir" atasözü de bir başka anlam kazandı benim için. "Karım, benim diğer yarımdır" derim her zaman...Teşekkürler bir kez daha...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.