Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızımın Gelişimi :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızımın Gelişimi :(

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meryemzer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 24 Ara 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızımın Gelişimi :(
    Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2011 Saat 12:06

Merhabalar Kıymetli Hocam

 

27.Ekim 2009 doğumlu bir kızım var. Doğum Kilosu :2.160 gr. İlk 6 ay sadece anne sütüyle beslendi. Katı gıdalara geçişimiz çok zor oldu. Hala yemek yedirirken çok zorlanıyoruz.Çok az yemek yiyor. Çeşitli oyunlarla yemek yediriyoruz.

 

18. ay kontrolünde kilosu: 10.500 gr dı. Boyu 77 cmdi. Doktorumuz normal dedi. Aşırı hareketli bir çocuk olduğu için az kilo alıyor.

 

15 aylıkken idrar yolları enfeksiyonu geçirdi. Şu aralar yemek yiyor. Ancak çok hareketli olduğu için kilo alımı yavaşladı.

 

Bir günlük öğünümüz şöyle: Günlük olarak bulamaç şeklinde kahvaltı ( içinde labne peyniri, bal, tereyağ, yumurta, ekmek, bebek bisküvisi )

 

1 tane muz

 

Akşam üzeri, içinde et yada köfte olan bir çorba içiyor. Makarna ve pilav yemiyor. Sütü sevmediği için, 1-2 küp yoğurt yediriyorum ara öğünlerde.

Sormak istediklerim şöyle:

 

  1. Şu an 11 kg boyu da 82 cm, gelişimini değerlendirir misiniz
  2. Acaba idrar yolları enfeksiyonu tekrarladığı için mi zayıf, kilo almıyor. Neler yapabilirim.
  3. Yemek yedirme sorunumuzun yanında, Şu aralar sadece çarşafta sallanarak uyuyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz.
  4. Hala anne sütü alıyor. Aldığı anne sütünün faydası var mıdır.

 Vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 119797
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2011 Saat 12:39
1-21 aylık cesametinde.
2-İYE bu yaşlarda çok zor, eğer son İYE teşhisindeki tahlil duruyor ise, "NİTRİT" değerine bakın, "NEGATİF" ise, İYE değildi demektir.
3- Ayakta sallamayı deneyin, sonrada kucağınıza  sığmadığı için kendisi vazgeçer.
4-Tabiiki var, gittiği kadar gitsin.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.