Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
|
Konu: ateş-antıbıyotık-agrı Gönderim Zamanı: 15 Tem 2011 Saat 00:48 |
hocam 32 aylık kızıma yaptırdıgımız hepatıt a asısından 2 gun sonra, yuksek ve dusmeyen ates nedenıyle gıttıgımız cocuk acılde deposılın,ve antıbıyotık verdıler 400mg 2x1. sıze sormustuk asıdan olmaz dedınız ama gene de belırtmek ıstedım,aynı gun aynı asıyı olan arkadasımın cocugu da aynı zamanda ateslendı ve ona da antıbıyotık verıldı,doktor ası ıcın gıttıgımızde oradakı cocuklardan mıkrop kapmıs olduklarını soylemıs,hiç bir cocukla temasta bulunmadı,solunum yoluyla da bogaz enfeksıyonu olur mu bılmıyorum ama bugun 9.gun. ates antıbıyotık.ın ardından dustu,7gun kullandık antıbıyotıği. antıbıyotıge devam ederken cok sulu ıshal oldu 4 gun boyunca ,sonra antıbıyotık kullanmamıza ragmen ıshal olmadı.antıbıyotıktendır dıye onemsemedım. fakat kızım cok halsız ıkı gundur ve basının agrıdıgını ama gosteremedıgını soyluyor(somut bı yara olmadıgında gosteremıyorum dıyor) ve şakaklarını gosterıyordu. bugun ıse kulagının altına denk gelen bogaz kısmını ve boynunu gosterıyor ve agrıyor cok agrıyor dıyor,aglıyor. terlemesını yazmıstım baska bı başlıkta,cok terlıyor. "ben uyudugumda terlemek ıstemıyorum artık anne,gene terledım" dıyerek uyandı uykudan. kuru bı oksuruk vardı bugun ara ara,bıraz da burnu akınca bal-lımon-zencefıl verdım.cold-mıx damlattım odasına ama atesı gene 38.5:( antıbıyotık.i bırakalı ıkı gun oldu,kendı doktorumuz yuksek doz oldugunu ve 3,5 ml ile devam etmemızı soylemıstı 7 gun boyle verdık,deposılını yaptırmayın dedıgı ıcın de yaptırmadık. bogazları ve kulakları yanıyor hocam,agrıyor dıyor bogazını gostererek. yarın tekrar doktora goturup,beta ıcın kultur fılan mı yaptıralım? burnu da cok hafıf akıyor,agzı kokmuyor. deposılın.i neden verdı acıldekı dr bılmıyorum ama sadece muayene ıle verınce zaten ıcıme sınmemıstı.
Düzenleyen efsunlu_bulutum - 15 Tem 2011 Saat 00:53
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Tem 2011 Saat 00:51 |
hocam baska bı uye arkadasımızın msjına cvbınızda antıbıyotık atesınden bahsetmıssınız nedır acaba?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118530
|
Gönderim Zamanı: 15 Tem 2011 Saat 10:42 |
Antibiyotik şurubunun tedavi edemediğini, Deposilin hiç etmez, o hususta kafanız rahat olsun. Sizdeki muhtemelen virütik yani Gripal bir enfeksiyon. Elimizde bir kan sayımı(WBC) olsa idi daha kesin konuşurdum. Antibiyotiklerin uzun kullanılması ile "antibiyotik ateşi", veya "antibiyotik ishali" olabilir.
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Tem 2011 Saat 11:34 |
hocam goturdum,doktorumuzda kendini rahat ifade eden bı kız oldugu ıcın kan alıp canını acıtmayalım virütik gibi dedı ama tedbıren beta ıcın kultur aldı,bı de ıdrar aldı,idrar temız cıkmıs tahmın edıldıgı gıbı. ayagı için de ortopedıye gosterelım dedı,ortopedıye gıttık,duz tabanlık var 7 yasına kadar duzelebılır dedı,ama duz tabanlık gecmeyecek sadece ılerlemesını engelleyecek medıkal ayakkabılar dedı.bundan zıyade ortopedının dıkkatını kızımın dızkapagının gerıye gıtmesı dıkkatını cektı,bu benım ıcın daha onemlı,fızık gorsun dedı. fızık tedavı bolumune gıttık onlar da cok cıddı ıce basma var dedı,duz taban her cocukta olur 5 ya da 7 yasına kadar duzelır dedı,ust bacak kaslarını ve dızkapagının arkasına gelen bolumun kaslarını kuvvetlkendırmek ıcın hareketler verdı gunluk, 6 ay yapıp kontrole gıdecekmısız. belkı ılerde alet takılabılır fılan dedı ortopedı doktoru.bu dız kapagının gerıye gıtmesı neden kaynaklanır?gecmezse takılacak alet ne ıse yarar?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Tem 2011 Saat 09:47 |
Diz kapağının geriye gitmesi, etrafındaki bağ dokularının gevşekliğinden olabilir, bol bol koşması ve hareket etmesi veya fizik tedavinin gösterdiği hareketleri yapması ile düzelir. Apartman çocuğu değilde, biraz sokak, köy çocuğu olması lazım..
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Tem 2011 Saat 10:15 |
hocam kızımın bogazı ciddi anlamda cok kotu ve ateslenıyor devamlı bal-lımon zencefıl devam edıyoruz fakat ruyanagında boynunun altına dogrru kırmızı kırmızı benekler cıktı,acaba kızıl mı? penisilin.i koruma amaclı verdım demıstı acıldekı doktor,kızıldan korur muydu penısılın?ne ile anlasılır kızıl oldugu dılıne baktım dılının ustu nokta nokta beyaz olmaya başlamıs ama kırmızı degıl,agız kokusu yok,burun akıntısı var(aşırı olmamakla beraber.) başım agrıyor demıstı:( öksürüğü var balgamlı ama acıdığı için öksürünce aglıyor:( çok mu evham yaptım acaba
Düzenleyen efsunlu_bulutum - 17 Tem 2011 Saat 10:21
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Tem 2011 Saat 11:28 |
Tek doz penisilin, hatta Ampisilin ile bile tadavi olur . Ama esas mühim olan, bu bakteriye karşı antikorların aşırı miktarda oluşmasını önlemektir. Bunun içinde, en az 1 ay tesirli bir korunma sağlanmalıdır. 1 ay süre ile, hergün, 3x1 ölçek ilaç içirmek imkansız olduğundan ben 1 ay tesirli olan Deposilin 6-3-3 iğnesini bir defa (!) yapıyorum, hem tedavi, hem korunma sğlamış oluyorum. Tabii iğne 1.90 TL olduğundan bazı "zümreler" bu iğnenin aleyhindedirler. Tecrübeli bir doktor, sadece bakarak bile Kızılı teşhis edebilir. Bu Streptokok bakterisi, döküntü yaparsa, KIZIL diyoruz, yapmadan Farenjit şeklindede seyir gösterebilir, riskleri aynıdır. Bunun teşhisi içinde en etkili yöntem; StrepA testidir. Siz merak etmeyin, hiç 5 ysşından küçük Streptokok hastam olmadı.
|
 |