Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Orta kulak iltihabı/7aylık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOrta kulak iltihabı/7aylık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ecrin.. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: Orta kulak iltihabı/7aylık
    Gönderim Zamanı: 08 Tem 2011 Saat 14:05

Merhaba Kadir Bey.

7 aylık oğlum 16 haziran sağlık ocağında aşıdan sonra eve geldiğimizde ateşlendi ve ishal oldu. Ateşinin aşıdan kaynaklandığını sandık ilk önce. Ateşi 4 gün düşmeyince 39 ateşle hastaneye götürdük. Kaka tahlilinde Rota virüsü tespit edildi. Kendiliğinden geçecek denildi ve hiç bir ilaç kullanmadık.

Ertesi gün yoğun balgamlı öksürük ve burun akıntısı başladı. Sağlık ocağına götürdük. Dr. boğazı kızarmış dedi ve soğuk algınlığı ve balgam için ilaç yazdı. Forumda mesajlarınızı okuduğumdan dolayı tavsiyelerinize uyarak bir ilaç vermedim. Bol serum fizyolojik kullandık. Odayı nemli tutmaya çalıştık. Ballı limonu içmek istemedi ama sık sık emzirmeye çalıştım. 1 hafta içinde öksürüğü tamamen geçti.

Şimdi asıl mesele 4-5 gündür gece nerdeyse hiç uyumadı. Çok huzursuz. Bugün sağlık ocağına annem götürdü. BOĞAZI ve KULAKLARI çok kızarmış, ORTA KULAK İLTİHABI var demiş. Bir de ara sıra ağrı kesicide verin çok ağrılı geçer demiş.

CEFAKS SÜSPANSİYON ve PEDİFEN ŞURUP yazmış.

Dr.la telefonda görüştüğümde bana mutlaka antibiyotiki kullanın ihmal emteyin yoksa kulak zarı delinebilir dedi.

1) Orta kulak iltihabında ve boğaz enfeksiyonunda antibiyotik şart mı?

2) Antibiyotik daha önce hiç vermedim ve vermekde istemiyorum. Eğer kullanılmazsa gerçekten kulak zarının delinmesi gibi bir durum olurmu?

3) Rota virüsünü şimdi geçirmiş oldu. Onun aşısı yapılmamıştı. Bununla ilgili ne tavsiye edersiniz? Aşısını yinede yaptıralımmı? Aşısı tekrar bu virüse yakalanmasını önlermi?

4) Ateş düşürücü olarak neyi tavsiye ediyorsunuz ve ne zaman kullanılmalı?

5) Son olarakda ballı limon karışımında ne kadar bal ve limon ne kadar suyla karıştırılıyor?

Bir yandan annemin sürekli ilaç vermemle ilgili baskısı beni dahada kararsız bıraktı. Ne yapmam gerektiğini şu an hiç bilmiyorum. Bu konuda bize yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sizi bu kadar çok yazı ve soruyla yorduğum için ve de ayrıca almanyada doğup orda yetiştiğim için türkçe/yazıda hatalarım olabileceğinden dolayı kusuruma bakmamanızı rica ediyorum..

Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim Kadir Bey.

Sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat dilerim...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119562
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2011 Saat 15:04
Eski maillere bakın, 2 seneden beri anlatıyorum..
Yukarı Dön
Ecrin.. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2011 Saat 15:34
Eski mailleri okudum..

İliadin damla haricinde orta kulak iltihabı için birşey gerekirmi?

7aylık bebekde ne kadar uygulanmalı?

Düzenleyen Ecrin.. - 08 Tem 2011 Saat 15:35
Yukarı Dön
Ecrin.. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2011 Saat 16:01
Kadir Bey gerçekten çok baskı altındayım dr. yazdığı ilaçları kullanmamla ilgili.
Vaktinizi almak istemiyorum ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

İliadin damlada 1 yaşından küçüklere verilmez diye yazıyor. Bir sakıncası olurmu?

Kullanılabilirse ne kadar ne şekilde kullanılmalı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119562
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2011 Saat 09:32
Orta kulak iltihaplarında tek başına İliadin ( günde 2x2'i şer damla, 3 gün)  yeterlidir. Sadece Ateşi olduğunda beraberinde "Bactrim" şurup günde 2x1 ölçek 5 gün kullanmanız iyi olur. İliadin değilde Pedifen'i merak edin ve dikkatli verin..
Yukarı Dön
Ecrin.. Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2011 Saat 23:59
Cevabınız için teşekkür ederim Kadir bey..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.