Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sengul
Pırlanta Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10040
|
Konu: Annedaşlar önerilerinizi bekliyorum... Gönderim Zamanı: 28 Haz 2011 Saat 16:14 |
Arkadaşlar benim büyük oğlumda kendimi eksik hissettiğim tek konu beslenme ...Onda ek gıdaya geçerkenmi hata yaptık bilmiyorum ama bu konuda çook hassasım..
Yıllar sonra(8 yıl) 2. oğlumdada ek gıdaya geçiş vaktimiz geldi..  Bugün tam 6 aylık .. 6 ay çok şükür anne sütüyle besledim..Biberon ve emzik hiç aalmadı...Şimdi ek gıda vakti geldi...Yavaş yavaş başlamam gerekiyor...(hiç istemesemde   )Kilosu iyi ama bi yandan alıştırmak lazım...
Dün ilk defa yoğurt verdim 1 çay kaşığı pek sevmedi bende hemen bıraktım..bugün denedim kafasını çevirdi ara verdim....birkaç gün bişey vermeyeceğim zaten 15 günlüğüne eşimin yanına T... li ye gideceğiz. Oralarda zor olacak ... hiç acelşe etmeyeceğim..
Bu ek gıda dönemini başarıyla atlatmış annelerden öneri bekliyorum....Bu dönemde hata yapmak istemiyorum, yemek düzeni oluşsun istiyorum.
Bu arada benim oğlanlar biraz inatçı...  ufaklık bile istemeden kaşığı uzattımı biri geri ittiriyor. Yani çoook sabırlı olmam lazım... Bu hayırlı gündwe dualarınızı bekliyorum....Allah hepimizin çocuklarını sğlıklı yetiştirsin her konuda....
Sanırım çook uzattım biraz dağıldı Yiğit te mızmızlanıyor...
Annedaşlarım önerilerinizi bekliyorum...
Şimdiden çoook teşekürler.....
|
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
 |
sengul
Pırlanta Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2011 Saat 16:15 |
|
|
 |
bilgeakgun
Kıdemli Üye
hepimiz hilalcigiz:)
Puanlar: 1906
|
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2011 Saat 16:54 |
Şengülcüm ben de ilk çocuğumda beslenme konusunda ek gıdalar konusunda çok hata yaptım,şimdi ikinci çocuğumda aynılarını yapmayacağımı düşünüyorum,sana tavsiyem ek gıda konusunda baskı yapma,yemeyi çok seven çocuklarla karşılaştırma,bırak yemezse yemesin Kadir bey ne diyor anne sütü tek başına yeter dyor,sen yine denemelerini yap ama kabul etmiyorsa baskı yapma,ben baskı yaptığım gibi yemediği kustuğu zaman üzüntüden kahroluyordum,her gün yeni yaptığım çorbaları yemekleri kahvaltıları çöpe atınca içim acıyordu,ama şimdi aynısını yapmayacağım,yemediği zaman sen bilirsin deyip kendi yediğimiz yemeklerden yavaş yavaş alıştırmaya başlayacağım,bence senin yapacağın en önemli şey bunu sorun olarak görme,rahat ol....eninde sonunda acıkınca yediklerini gördüğüm için sabır gerektiğini öğrendim bu konuda...
|
|
 |
yasemin
Kıdemli Moderatör
Puanlar: 70718
|
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2011 Saat 16:58 |
|
|
 |
sengul
Pırlanta Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2011 Saat 16:59 |
bilgeciğim bende senin gibi düşünüyorum . Fakat insan biraz mükelliyetçi olunca rahat olunmuyor.. Ama çocuklarımız için olmak zorundayız....
Sanırım benim gibi olan anneler öncelikle mükemmeliyetçi ruhumuzu değiştirmeliyiz... BEN bu konuda ÇOK DEĞİŞTİM AMA DAHA DA DEĞİŞMELİYİM.... 
|
|
 |
sengul
Pırlanta Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2011 Saat 17:00 |
|
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2011 Saat 17:20 |
Bende yemek konusunda çok çekmiş bir anne olarak en büyük pişmanlıklarımı yazayım bu konuda,hani keşke yapmasaydım dediğim;... Şimdiki aklım olsa kesinlikle rahat olurdum,dr ların şunu verme,bunu yedirme önerilerini kesinlikle dikkate almamalıydım diyorum hep,1 yaş gıda sınırına uyarken sanki yasaklı yiyeceklere zehirliymiş gözüyle baktım,oysa herşeyden biraz biraz tattırmalıydım,daha sonra ne verdiysem rettetmezdi belki..Çok kuralcı olmadım ama zaten olma şansımda olmadı,çünkü yedirmeye endeksledim kendimi,çocukta yememeye,iki inatcı keçi toslaştık durduk  Benim 2. bebeğim olmayacak ama,olsaydı kesinlikle bu sefer rahat olacaktım,relax hareket edecektim,ister yesiiinn,ister yemesin..
|
 |
nurcan
Altın Üye
Puanlar: 2404
|
Gönderim Zamanı: 28 Haz 2011 Saat 17:26 |
sengul Yazdı:
ek gıdaya geçen arkadaşlar kimler vardı? kevser, Nurcan,...... sizler neler yapıyorsunuz... |
Evet bende kevsere yazdım ek gıda konusunda malum 4 aylıkken başladı o fakat cevap gelmedi şimdi yasmiş tatilde diyor ama bende geçtim ek gıdaya çünkü ece çok ama çok az kilo alıyordu kakasıda artık sarı cıvık olmuyordu geçtik ek gıdaya ilk olarak meyve suları verdim ben halada öyle yapıyorum hergün 1 şeftali 1 de kayısı katı meyve sıkacagında sıkıp içine 2 3 damla üzüm pekmezi koyuyorum demiri doğal yollarla alması için biberonla seve seve içiyor ilk olarak sevmedi zorlamadım ama tadına alıssın diye 1 2 kaşık verdm püreyi denedim sevmedi yemedi hiç diliyle ittii taneleri yoğurt mayalıyorum ve çok az 1 2 çay kaşıgıyla başladık şuan 1 çay bardağını yiyip bitiriyyor maşallah zorlamadan ama şuna çok dikkat ettm açken denettirdim hep ve ilk yoğurdu hiç sevmedii daha sonra devamlı deneyerek alıştırdım dün çorba denedim yayla çorbası yumurtasız ama hiç ama hiç sevmedi  zorlamadım vermedim sebze çorbaalarından pek haz etmiyorum ben ama alışana kadar onuda deniceem ve meyve suyu veya yoğurt verdikden sonra mutlaka emziriyorum emzirme öğünlerini atlamıyorum asla yine tabiiki ilk olarak anne sütüü alıyor ve şuan için başka bişi vermiyorum prinç unu falan sevmiyorum kilo yapıyor sadece beslemiyor tok tutmasınıda istemiyorum tok tutmasın emebildiği kadar emsin diyorum ama benimde ilk zamanalr kafam çok karışıktı şimdi çok takmıyorum denettiriyorum baktım istemiyor vermiyorum sonra tekrar denettiriyorum çok sabırlı olmak gerekiyor
|
 |