Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - idrar yapamama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumidrar yapamama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
formaline Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: idrar yapamama
    Gönderim Zamanı: 13 Haz 2011 Saat 13:06
Merhaba Doktor Bey, 56günlük bir oğlum var.4350 kg,boy 53 cm,5 gün  önce sezeryanla doğdu.ben tip2 diyabet hastasıyım.doğdugunda bebegin şekeri çok düşük oldugundan ve sütüm de hemen gelmediginden doktor mama takviyesi yaptırdı.4-5gün sonra kestik şimdi sadece anne sütü alıyor 7kg,boyu63cm,kafa41.5.aklıma takılan bazı sorular var kısaca yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.

1. gaz-kaka-idrar yazılarınızı okudum.bizimde 4.haftada başlayan gaz ve 6.haftada başlayan zor kaka yapma problemimiz var.çok gazlı bir bebek,ıkınmaları gece inlemeleri oluyor.birara cok kusuyordu gazını güzelce çıkarmaya ve bolca hareket ettirmeye başladıktan sonra kesildi.bebeğim genelde emerken kaka yapıyor,ıkınıyor yapıyor rahatlıyordu.ancak bir haftadır dikkat ediyorum yapsada ıkınmaya devam ediyor ağlıyor.altını açıyorum pipisi iki katına çıkmış.bazı geceler altına 7-8 saat hiç yapmıyor.ayrıca kakasıda idrarıda kokuyor.bu durum normalmidir?zor kaka yapma ne zaman bitecek?

2.cildi ve gözleri hala sarı.30.gün billurubin 12.7 çıkmıştı.doktorumuz sınırda oldugunu bolca emzirmemi söyledi.45.gün gördüğünde ten rengi sarı heralde deyip teste gerek duymadı.bu renk konusunda endişelenmelimiyim?sarılıkla alakası varmı bilmiyorum ama devamlı kafasını geriye doğru atıyor,uyurken bile öyle uyuyor.

3.doğduğundan beri cildinde kızarıklıklar ve sivilceler var.sivilceler azaldı ancak hala kızarık ve çok kuru.nemlendiriyor ve mümkün oldukça sık yıkıyorum.alerjik bir durummudur?kafasının üstünde de konak oluştu ne yapmalıyım?

çok evhamlı bir anne olmamaya her sorunda soluğu hastanede almamaya çalışıyorum ancak tecrübesiz yeni bir anne olarak merak ettiklerim hiç bitmiyor.sizede bize yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyor kolaylıklar diliyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119806
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2011 Saat 09:29
1- Zor kaka yapma devreniz ( 30-50 günler arası) geçti, şimdi "5-6 günde bir" kaka yapma devrasi başladı. Aradaki fark, çocuk 4-5 gün hiç kaka yapmadığı halde rahattır. Bu devrede sadece kaka yapmaya çalışıp da kaka yapamazsa müdahale ediyoruz.
2- 17 altı önemsizdir, mühim değil değil, çabuk geçmesini istiyorsanız, çıplak bir şekilde güneş ışığına ( cam arkasından bile olur) 2 defa 15 dakika kadar tutun.
3-Çok sıcak tutuyorsunuz, tek bir kısa kollu penye yeterlidir. Konak için, yıkarken dalga geçiyorsunuz, çok yumuşak yıkıyorsunuz. Tırnak uçlarınız ile, kendi saç diplerini kazıdığınız gibi kazıyın.. Kıyamadığınız için oluyor.
Yukarı Dön
formaline Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2011 Saat 09:32
Doktor Bey yanıtlarınız için teşekkürler

yalnız oğlum hala çok zor kaka yapıyor (59günlük) dakikalarca saatlerce kıvranıp ağlayıp yapıyor aradan bir saat geçmiyor tekrar kıvranmaya başlıyor ve tekrar yapıyor.bağırsakları devamlı gurul gurul.ardarda 3-4kere yaptıktan sonra tüm gün yapmıyor.tabi kıvranma ıkınma tüm gün devam ediyor,yellenmesi cok olmuyor devamlıda agzından gazını çıkarıyorum,sanırım idrar yapmakta da zorlanıyor damla damla yaptıgını görüyorum.iye erkek bebeklerde nadirdir demişsiniz.tahlil yaptırmalımıyım? cok hareketli bir bebek, ben de devamlı hareket ettiriyorum,bu durum gazdan mı oluyor? banyo yaparken ağzına su kaçıyor bazen,mikrobik birşey olduğunu düşünüyormusunuz? tekrar teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119806
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Haz 2011 Saat 10:16
Ikınıp kaka yapamadığında, kulak çubuğunu yağlayıp, popo deliğini az bir uyarırsanız hemen kaka yapar. Banyoda ağızına su laçması ile bir şey olmaz, bebekler ( anneden geçen antikorlar sayesinde) anneleri kadar mikroplara dirençlilerdir. Zor idrar yapmıyor, ıkınırken, idrar kaçırıyor. Eski maillerede bakın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.