Merhaba Doktor Bey, 56günlük bir oğlum var.4350 kg,boy 53 cm,5 gün önce sezeryanla doğdu.ben tip2 diyabet hastasıyım.doğdugunda bebegin şekeri çok düşük oldugundan ve sütüm de hemen gelmediginden doktor mama takviyesi yaptırdı.4-5gün sonra kestik şimdi sadece anne sütü alıyor 7kg,boyu63cm,kafa41.5.aklıma takılan bazı sorular var kısaca yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.
1. gaz-kaka-idrar yazılarınızı okudum.bizimde 4.haftada başlayan gaz ve 6.haftada başlayan zor kaka yapma problemimiz var.çok gazlı bir bebek,ıkınmaları gece inlemeleri oluyor.birara cok kusuyordu gazını güzelce çıkarmaya ve bolca hareket ettirmeye başladıktan sonra kesildi.bebeğim genelde emerken kaka yapıyor,ıkınıyor yapıyor rahatlıyordu.ancak bir haftadır dikkat ediyorum yapsada ıkınmaya devam ediyor ağlıyor.altını açıyorum pipisi iki katına çıkmış.bazı geceler altına 7-8 saat hiç yapmıyor.ayrıca kakasıda idrarıda kokuyor.bu durum normalmidir?zor kaka yapma ne zaman bitecek?
2.cildi ve gözleri hala sarı.30.gün billurubin 12.7 çıkmıştı.doktorumuz sınırda oldugunu bolca emzirmemi söyledi.45.gün gördüğünde ten rengi sarı heralde deyip teste gerek duymadı.bu renk konusunda endişelenmelimiyim?sarılıkla alakası varmı bilmiyorum ama devamlı kafasını geriye doğru atıyor,uyurken bile öyle uyuyor.
3.doğduğundan beri cildinde kızarıklıklar ve sivilceler var.sivilceler azaldı ancak hala kızarık ve çok kuru.nemlendiriyor ve mümkün oldukça sık yıkıyorum.alerjik bir durummudur?kafasının üstünde de konak oluştu ne yapmalıyım?
çok evhamlı bir anne olmamaya her sorunda soluğu hastanede almamaya çalışıyorum ancak tecrübesiz yeni bir anne olarak merak ettiklerim hiç bitmiyor.sizede bize yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyor kolaylıklar diliyorum.