Dr.Kadir Bey Merhaba, |
oğlum Batuhan 22.06.2005 doğumlu geçen hafta gece kulak ağrısıyla dr.a gittik sol kulağı kızarmış ve öksürüğü vardı dr.augmentin 600 verdi 1 hafta sonra tekrar Batuhan kulağım ağrıyor dedi dr.geçmemiş kbb ye götür dedi gittik dr.iyi ama biraz basınç kalmış alerjiside olduğu için actifed ve nasonex verdi 3 gün sonra yine geçmeyince kontrole gittik kulağı düzelmiş ama dişi çürümüş dedi hemen dişçiye gittik en arkada 6 yaş dişi çıkarıyor dedi ve bir dişi çürümüş amoklavin 400 verdi bitsin gelin dolgu yapıcaz dedi en arkadan 3.dişi bu 9 yaş dişiymiş o yüzden yapmamız lazım dedi ne yapayım?birde 4-6 yaş aşılarından karma aşıları yaptırmamıştım dr.sorduğumda ilkokulda yapacaklar dedi ne yapayım ben şimdi bu salgınlarla ilgili illaki yapın desem olurmu? |
Dr.Kadir Bey Merhaba,
Yukarıdaki soruyu size daha önce sormuştum sizde zavallı çocuk başından beri diş ağrısı çekiyormuş demiştiniz
Şimdi yine çarşamba gecesi sağ kulağını gece kalkıp inanılmaz şekilde çekiştirip çığlık atarak uyandı sürekli kulağına vuruyordu ağrı kesici veridm uyudu ama o çarşamba günü dr.kontrolü vardı ve hiçbirşey yoktu kulaklarında sonra perşembe günü okulda ağrımamış bende o gün yine dr.götürdüm gündüz birşey yoktu ama gece böyle böyle oldu evet kulakları kızarmış dedi ve antibiyotik verdi geçmezse kbb ye göndericem sizi dedi bende antibiyotiği almadan kbb ye gittim o da orta kulak iltihabı olmuş sağ kulağı çok kötü dedi antibiyotik ve sudafed mavi verdi ben o akşam antibiyotiği verdim
cmt sababı babası dişçiye götürdü dolgu için ve dişçi bakıp sağ ve sol en arkdaki dişler patlamış diş çıkarıyor sağ yanağının altında beze olmuş bu dişin verdiği rahatsızlık boşuna antibiyotik kullanmayın demiş bende sizin önerilerinizi dinleyerek antibiyotiği 2.kez vermedim ve 3 gündür illaidin sprey sıkıyorum sadece bugün bıraktım ve tonimer spreye başladım ama bir yandanda ya işitme problemi varsa gerçekten antibiyotik gereklimiydi diye sormadan edemiyorum kendime vicdan azabı çekmekten korkuyorum sonra daha doğrusu çocuğun kulağına birşey olmasından ne yapıcağımı şaşırdım onun öncesi burnu tıkalıydı grip olmuştu ve sanırım düzelirken kulağına vurdu diye düşünmüştüm ama dişçide dişinden diyor ve ben gerçekten antibotik kullanmaktan bıktım şimd ne yapsam sanki kulağı duymuyor gibi gelmeye başladı bana ne yapmam lazım sizce?